Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

DVD Voćin - 125 godina uspješnog rada

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           25.01.2017.         911 pogleda
DVD Voćin - 125 godina uspješnog rada

Dosadašnji predsjednik DVD-a Voćin Robert Puhanić na godišnjoj skupštini društva i treći je put izabran na tu dužnost. Dopredsjednik je Franjo Pajtl, vatrogasni zapovjednik je Zdravko Ojkić, zamjenik zapovjednika je Jozo Jaković, tajnica je Matea Doner, a blagajnik Miroslav Jurmanović.

DVD Voćin djeluje od 1892. godine i najstarije je vatrogasno društvo u voćinskom kraju. Danas ima 25 članova pomlatka i 70 stalnih članova, od kojih je najmanje 25 operativaca, onih članova koji su u svakom trenutku spremni odazvati se pozivu i krenuti na intervenciju. Naime, dio članova su veterani, dio su žene, a ima i članova koji su na privremenom radu izvan Voćina ili u inozemstvu pa se na njih ne može računati u slučaju potrebe.

Društvo ima zadovoljavajuće uvjete rada jer je obavljena adaptacija vatrogasnog doma, u sklopu koje su uređene unutarnje prostorije i fasada doma, a trenutačno se zbog izuzetno niskih temperatura pronalazi mogućnost uvođenja grijanja u spremište s vozilima.

– Od opreme uvijek nešto nedostaje, ali ja sam izuzetno zadovoljan što imamo autocisternu, navalno vozilo, kombi i vozilo za šumske požare, jer vidimo da su mnoga društva koja posjećujemo opremljena slabije od nas. Mi smo dosta uložili u opremu, a dobili smo i određena sredstva od Državne uprave za zaštitu i spašavanje, jer nam je najbliža Javna vatrogasna postrojba u Slatini, kojoj treba 30 minuta da dođe do Voćina - kaže predsjednik Puhanić i naglašava izuzetno dobru suradnju s DUZS-om, JVP-om Slatina i Općinom Voćin.

Napomenimo da se smatra kako je DVD Voćin osnovan 1929. godine jer je iz te godine sačuvana zastava društva. U Domovinskom ratu spaljena je arhiva DVD-a od 1982. do 1990. godine i nema pisanih tragova o događajima iz tog vremena.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.