Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Prosvjeta

Dvadeset novih stipendista Virovitičko-podravske županije

        08.01.2014.         3489 pogleda
Dvadeset novih stipendista Virovitičko-podravske županije

Ugovori su potpisani sa 7 studenata prve i 13 studenata druge i viših godina studija. Županija stipendira deficitarna zanimanja, a veliku ulogu prilikom odlučivanja ima i socijalni status te dosadašnji uspjeh u školovanju.

Iznos stipendije je 800 kuna mjesečno, a stipendisti su: Luka Tripalo, Dario Barišić, Jela Markušić, Ivan Kasumović, Magdalena Medved, Nevena Glumbić, Svetlana Cecilija Mesić, Petar Jeger, Marina Lukić, Tamara Prelog, Denis Rajić, Valentina Vilk, Ana Krmpotić, Jessica Puž, Mateja Vizek, Ivona Ištvanfi, Nikola Kašić, Martina Otročak, Andrea Stipanić i Krešimir Kukuljan.

Prema riječima župana Tomislava Tolušića oko 60 posto stipendista uspije dobiti posao na području naše županije

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavonac11
10.1.2014. 17:37
nažalost i dalje ima onih koji primaju stipendiju čiji roditelji imaju i više nego dovoljno novca da im priušte ono najbitnije za studiranje. zar nije logično da stipendije primaju studenti čiji roditelji nisu zaposleni?
kišni
10.1.2014. 7:54
nisam toliko obraćao pažnju na dodjelu stipendija jer smatram da kriteriji nisu u skladu sa stvarnim stanjem stvari, ali su mi jučer u gradu Virovitici prilazili građani i bjesno komentirali čija su sve djeca dobila stipendije, čitajući imena mislim da su građani potpuno u pravu, pa zašto ljudi koji imaju i više novca za život nego im je to potrebno uzimaju o ono malo novca koje bi možda za druge negje u zagrebu ili osijeku život značilo, treba na portal staviti koji je imovinski cenzus određen da se dobije stipendija, a sve drugo je moralni ponor da ne kažem i nešto gore.


Još iz kategorije Prosvjeta