Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Aktualnosti

Dvadeset godina ljetovanja s Crvenim križem Slatina

  vj           28.07.2016.         1910 pogleda
Dvadeset godina ljetovanja s Crvenim križem Slatina

Od 13. do 22. srpnja 2016. Crveni križ Slatina odradio je svoju 20-tu godinu ljetovanja s učenicima osnovnih i srednjih škola. U ovoj jubilarnoj godini brojimo ukupno 2.827 mladih i nešto starijih osoba koje su u 38 grupa ( 9 godina na otoku Visu, 11 na otoku Čiovu i 7 godina Škole u prirodi na Visu) iskusili čari našeg Jadrana u organizaciji našeg društva CK.

Mnoga djeca ali i odrasli iskoristili su šansu i s nama proveli 5, 10, pa i 15 i više godina na moru. Vjerujemo da je većini njih to bilo jedno divno iskustvo u kojem su upoznali ljepote otoka Visa (vale Srebrnu, Stončicu, Stinivu, Komižu, tvrđavu George, rasadnik palmi, muzej sa starogrčkim amforama), kninsku i klišku tvrđavu, staru jezgru Splita i Trogira, staru Salonu, slapove Krke, Bačvice, špilju Vranjaču i još mnogo toga. Za puno njih ljetovanje je bilo besplatno ili subvencionirano, a za ostale cijena je bila takva taman da se pokriju troškovi. Ponosni smo na ovih 20 godina jer se je sve događalo na trošak roditelja djece, bez veće pomoći JLS i poslovnog sektora. Za 9 godina povoljnog ljetovanja i 7 godina Škole u prirodi na otoku Visu zahvalni smo direktoru hotelske kuće ISSA gospodinu Vendelu Bartu. Za 11 godina, također povoljnog   ljetovanja u kampu na Okrugu Gornjem na Čiovu zahvalnost dugujemo ravnatelju solinskog Crvenog križa Željku Grubišiću.

Ove godine na Čiovu je ljetovalo 40- tak djece i 15 veteranki koje su nam vjerne od samog početka. Sportski dio i animaciju u kampu odradio je uspješno profesor tjelesnog odgoja Ljubivoje Kotrljanović. Puno djece naučilo je plivati, skakati u vodu i usavršilo svoju tehniku plivanja. Zahvalni smo i izvrsnoj kuharici Milki i njenom suprugu Tončiju Matendi koji je održavao red u kampu, vozačima Miranu, Goranu i Jošku koji su nas prevezli sa željezničke stanice u Kaštel Novom do Čiova. Pronašli smo i nov model financiranja koji je prihvatljiv svima. Od ukupne cijene od 1.400 kn, po trećinu platili su roditelji, JLS (Sopje, Nova Bukovica, Miklueš, Voćin, Čađavica i Slatina za po 5-ro djece) i Crveni križ Slatina. Dogodine se nadamo istom broju djece, a možda i još jednoj smjeni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti