Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Glazba

Dvadeset godina glazbenog festivala SARS. Dolaze Lopoč, Detour, Six Pack, Partibrejkersi...

  vn           15.07.2023.         2322 pogleda
Dvadeset godina glazbenog festivala SARS. Dolaze Lopoč, Detour, Six Pack, Partibrejkersi...

Članovi SKUP-a (Sinjski kulturni urbani pokret) kažu da su za veliki 20. rođendan pripremili posve dobar koncept - u petak se slušaju samo najbolji sinjski bendovi, a subota je rezervirana za goste i susjede. Kako kažu, gosti koje dolaze - Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi - dolaze prvi put, a dogovoreno je ponovno okupljanje (nekih) legendarnih sinjskih bendova: Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT.

Lokacija festivala ostaje ista - predivni sinjski Hipodrom, datumi su 21. i 22. srpnja, a za sve koji neće moći dočekati da zabava počne, program je ove godine predviđen i u četvrtak, 20. srpnja, kao nulti dan rođendanskog partyja, s besplatnim ulazom i programom iznenađenja.

S obzirom na prošlogodišnji uspjeh, ponovno je predviđen i sajam gramofonskih ploča oba dana festivala, a za sve putnike namjernike osiguran je i kamp. Festivalske ulaznice već se sada mogu potražiti na Adriaticketu, a na dane festivala na ulazu će se moći kupiti isključivo dnevne.

Idejni začetnici festivala davne 2003. krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a olabavila je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, SARS je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je u Sinj tijekom ovih 20 godina djelovanja doveo većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene.

Zasigurno se ne može zanemariti niti uloga koju je tako koncipiran, nezavisan i alternativan projekt, odigrao u formiranju lokalne, sinjske glazbene scene koja je iznjedrila brojna sjajna imena, među kojima svima vjerojatno najglasnije zvoni MORT.

U eri kada svako 'naše malo misto' svojih deset ljetnih festivala ima, valjalo bi počast odati doajenima nezavisne scene koji svoje festivalske (i brojne druge) programe uspješno guraju već desetljećima. Među njima je i ekipa sinjske udruge SKUP koja već dvadeset godina u kontinuitetu, čak i u COVID-epizodi, u srcu Dalmatinske zagore organizira SARS festival.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba