Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Dva nova investitora U Poduzetničko zoni III – olakšica Grada Virovitice gotovo milijun kuna

  virovitiac.hr           02.01.2022.         2317 pogleda
Dva nova investitora U Poduzetničko zoni III – olakšica Grada Virovitice gotovo milijun kuna

U Poduzetničkoj zoni III. u Virovitici gradit će se dvije nove hale za proizvodnu djelatnost. Direktor tvrtke NAPKIN d.o.o. iz Virovitice Bruno Marić te Ivan Ripli iz obrta za proizvodnju i montažu ELEKTROMONTING, iz Virovitice, potpisali su s gradonačelnikom Ivicom Kirinom ugovore o prodaji građevinskog zemljišta u Zoni III.

S obzirom na kriterije za ostvarivanje potpore, koji su utvrđeni Pravilnikom o kupoprodaji građevinskog zemljišta temeljem Programa de minimis potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za 2021-2023., oba poduzetnika ostvarila su ukupno gotovo milijun kuna olakšica. Tvrtka NAPKIN d.o.o. planira graditi halu za proizvodnju robe za kućanstvo i higijenu te toaletnih potrepština od papira, za što je ostvarila olakšicu u stopostotnom iznosu od kupoprodajne cijene zemljišta, što znači da su zemljište kupili za 1 kunu po m2, odnosno ukupno za 3.949,00 kuna. Temeljem Programa de minimis potpora za nove investicije u zonama, tvrtka je ostvarila 70 posto olakšice jer se nalazi u 2. skupini prioritetnih djelatnosti te još 30 posto jer planiraju otvorili 32 nova radna mjesta. Planirana vrijednost investicije je oko 7 milijuna kuna.

Obrt za proizvodnju i montažu „ELEKTROMONTING“ u zoni III planira proizvoditi opremu za distribuciju i kontrolu električne energije, a temeljem Programa de minimis potpora ostvarili su olakšicu od 90 posto pošto se nalaze u 1. skupini prioritetnih djelatnosti. Planirana vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna, a zemljište su kupili za 14,41 kn/m2, odnosno za 44.872,74 kune.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo