Orešković: Državnu odvjetnicu izabrala većina koja se nalazi na optuženičkoj klupi
Istraživanje: Učenici u Hrvatskoj ne vole školu, ali su zadovoljni životom
Više od milijun hrvatskih građana koristi sustav e-Građani
Plenković: Radimo na aplikaciji za praćenje oboljelih od koronavirusa
Grmoja: HDZ je sve prilagodio sebi
Raspuštanje Sabora 18. svibnja, izbori krajem lipnja ili početkom srpnja
Bernardić: Restart koalicija je spremna za izbore i sastavit će iduću vladu

  Dossier Palm

Državna revizija - Kirinu crveni karton, žuti za Bandića. Sretan Uskrs gradonačelniče!

  Jutarnji list/Hina/Goran Gazdek           10.04.2020.         2911 pogleda
Državna revizija - Kirinu crveni karton, žuti za Bandića. Sretan Uskrs gradonačelniče!

Pod naslovom Državna revizija - Kirinu crveni karton, žuti za Bandića svi hrvatski mediji danas prenose Hininu vijest o članku iz Jutarnjeg lista o nepravilnostima u gradskim i općinskim proračunima.  Virovitica je, na žalost, jedini grad u Hrvatskoj koji je dobio nepovoljno mišljenje.

Tako nas je Ivica Kirin zacementirao na top ljestvici gradova slučajeva, sramotio i dalje sramoti bez da je za (ne)djela, moralno i krivično, odgovarao. Imao je šanse džentlmenski odstupiti, odmah ponuditi bezuvjetnu ostavku, ali on se odlučio braniti neobranjivo, obračunavati s kritičarima i pljuvati građanima u lice. Gospodarski kriminal ne zastarijeva, doći će vrijeme kad će se i pravosuđe očistiti od podobnih i nesposbnih, pa će jednog dana i lopovi biti izvedeni u sudnice. No, mrlju na obrazu, zbog manjka od 17 milijuna kuna i smrti mladog čovjeka, neće oprati ni zatvorske rešetke, ni svi sapuni možebitnog kajanja

 Evo što piše Jutarnji

 Državni ured za reviziju poslao je Saboru izvješća o obavljenim financijskim revizijama u deset ministarstava, svih 20 županija i Gradu Zagrebu, u 29 gradova i 26 općina, 19 nacionalnih parkova i parkova prirode, 24 lučke uprave, 24 sportske udruge…

Od ukupno 242 tijela državne i lokalne vlasti, javnih ustanova i ostalih organizacija koje je prošle godine “istraživala” Revizija provjeravajući njihova financijska izvješća i usklađenosti poslovanja, “crveni karton” - točnije nepovoljno mišljenje - dobio je jedan grad (Virovitica) i jedna općina (Donji Andrijevci), zatim Nacionalni park Plitvička jezera, Županijska lučka uprava Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, te Dobrovoljno vatrogasno društvo Predavac.

Što je utvrdila revizija u Virovitici

Državni revizori imali su pune ruke posla pregledavajući poslovne knjige grada kojem je na čelu HDZ-ov Ivica Kirin. Pronašli su lažirane papire, milijunske iznose koji su dizani s bankomata i još hrpu nedozvoljenih stvari. “Podaci u izvadcima žiro računa na temelju kojih su evidentirane poslovne promjene u poslovnim knjigama i izvadcima žiro računa koje je Grad u srpnju 2019. pribavio od poslovne banke nisu istovjetni …

S redovnog žiro računa Grada na račun sportskog kluba preneseno je 9,942 milijuna kuna, putem bankomata podignuto je 6,722 milijuna kuna, te su podignuta novčana sredstva u poslovnici banke u iznosu 239.000 kuna.

Ukupno su s redovnog žiro računa Grada u navedenom razdoblju isplaćena i podignuta sredstva u iznosu 16,904 milijuna kuna (od toga se na 2018. odnosi 5,630.000 kuna) koja nisu iskazana u izvadcima žiro računa na temelju kojih je Grad evidentirao promjene u poslovnim knjigama, iz čega proizlazi da koncem svibnja 2019. na žiro računu Grada nedostaju novčana sredstva u iznosu 16,904 milijuna kuna”, stoji, između ostalog, u revizorskom izvješću.

Gradonačelnik Kirin je lani za sve navedeno optužio svog pročelnika za financije Sinišu Palma, i to odmah nakon što je Palm navosno izvršio samoubojstvo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.