Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Država Gaju otpisala 160 milijuna kuna, a radnici završili na ulici?!

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           21.12.2011.         2795 pogleda
Država Gaju otpisala 160 milijuna kuna, a radnici završili na ulici?!

Na temelju prijedloga radnika Gaj FM-a, zbog neisplaćenih plaća i naknada u visini od 10 milijuna kuna te gotovo dvogodišnje blokade računa s iznosom od 18,5 milijuna kuna, Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je postupak za utvrđivanje uvjeta otvaranja stečajnog postupka u ovom slatinskom poduzeću koje više od pola godine ne radi, a u kojem 50-ak stalno zaposlenih i još 218 otpuštenih radnika čeka isplatu stečenih materijalnih plaća. Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Branko Valentić iz Virovitice, a sud je za 28. prosinca u 11 sati u Bjelovaru sazvao ročište nakon kojega će se odlučiti o stečaju. 

- Ovo je jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je u tri godine dva puta završila u stečaju. U ljeto 2008. godine u stečaju Gaja država je ostala bez oko 128 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja, a u ovom stečaju nenaplaćena potraživanja države kreću se oko 40 milijuna kuna, kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a koji je za Večernji list potvrdio da će Sindikat PPDIV-a 50-torici stalno zaposlenih radnika, koji više od 10 mjeseci nisu primili plaće, u ovo blagdansko vrijeme pomoći sa po 1000 nepovratnih kuna. Državno odvjetništvo RH istražuje kako se moglo dogoditi da država, kao najveći pojedinačni vjerovnik u oba stečaja slatinskog Gaja ostane bez više od 160 milijuna kuna, a da i nakon toga radnici ostanu na ulici?

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Prosvjednik8
21.12.2011. 16:02
cekaj,pa jeli to onaj fehir sto se je prikazivao kao domoljub veliki?domoljub-lopov,staro hrvatsko pravilo za ljude koji pretjerano isticu svoje domoljublje i koji se poistovjecuju s hrvatskom,e da i koji imaju veze s hdz-om.
Pero
21.12.2011. 14:26
Ajmo računica, Gaj FM radi 3 godine odnosno 36 mjeseci, da su svi radnici, njih 300 primali plaću 4000 kn (a nisu ni sve tri godine ni toliku plaću) danas bi firma bila dužna samo 43 200 000 kn, a to je najmanje pola od onoga što su ukupno dužni, pitanje je što se u toj firmi radilo ove 3 godine.
Pero
21.12.2011. 14:21
+ državne tvrtke koje su kreditirale gaj poput CO


Još iz kategorije Slatina