Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Slatina

Društvo Naša djeca Slatina uređuje prostorije

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           29.03.2017.         2388 pogleda
Društvo Naša djeca Slatina uređuje prostorije

Unatoč čak 65 godina postojanja i činjenici da je jedna od najaktivnijih udruga u gradu, Društvo Naša djeca Slatina kao poseban problem već godinama ističe nepostojanje stalnog odgovarajućeg prostora za svoje brojne aktivnosti. Tako su dječje radionice i druženja održavani u različitim ustanovama, dječjim vrtićima, osnovnim školama i Gradskoj knjižnici i čitaonici, na čemu im je DND posebno zahvalan.

Zbog takve situacije, početkom ožujka s velikim zadovoljstvom primljena je informacija o dogovorenoj dugoročnoj suradnji s Hrvatskim telekomom, koji je slatinskom Društvu Naša djeca bez naknade ustupio na korištenje svoje slobodne prostorije u zgradi koju HT trenutačno ne koristi, a koja se nalazi u dvorištu slatinske Pošte.

– Ovo je prvi put u 65 godina da Društvo Naša djeca dobiva prostorije za rad i zato smo izuzetno sretni. Ovog vikenda održali smo treću, posljednju veću radnu akciju uređenja prostorija koje nam je ustupio Hrvatski telekom. Nakon što su završeni ličilački i soboslikarski radovi uređenja interijera, radili smo na završetku bojenja stolarije i čišćenju prostorija te pranju prozora i podova. Imali smo i okrjepu, koju su osigurali gradska Turistička zajednica i pojedine volonterke - rekla nam je predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić.

Ličilačke radove donatorski je odradio obrt Dario Šimara, a materijal za uređenje donirali su tvrtka Višnja d.o.o. i Savez društava Naša djeca Hrvatske. Pomoć u vidu sanitarija društvo je dobilo od tvrtke Briit d.o.o., a dio materijala za čišćenje donijeli su članovi DND-a i roditelji djece koji pomažu u ovim aktivnostima. U akciji je sudjelovalo pedesetak osoba, od kojih dvadesetak članova DND-a.

Očekuje se da će uređenje prostorija uskoro biti dovršeno pa će u travnju biti njihovo svečano otvorenje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina