Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Aktualnosti

Društvo multiple skleroze i Udruga osoba sa invaliditetom donirali Općoj bolnici Virovitica tri električna bolnička kreveta

  Emil Gazdek           08.06.2016.         2285 pogleda
Društvo multiple skleroze i Udruga osoba sa invaliditetom donirali Općoj bolnici Virovitica tri električna bolnička kreveta

Društvo multiple skleroze Virovitičko podravske županije i Udruga osoba sa invaliditetom Virovitice donirali su intenzivnom odjelu Opće bolnice Virovitica preostala tri električna bolnička kreveta koje su dobili u donaciji obitelji Kralj i Njemačko-hrvatske zajednice iz Karlsruhea u prosincu prošle godine. Ostale potrepštine koje su bile u donaciji poput električnih bolničkih kreveta, madraca, različita invalidska kolica, hodalice, štake i razna druga pomagala dobile su potrebite osobe u županiji.

Kako se Njemačko-hrvatska Zajednica Karlsruhe iskazala u pomaganju i opremanju pojedinih hrvatskih bolnica, rođena je ideja da se na sličan način ponudi pomoć i Općoj bolnici Virovitica. Na sastanku su se tim povodom početkom siječnja 2016. u Općoj bolnici Virovitica našli Antun i Ljiljana Kralj ispred Njemačko-hrvatske Zajednica Karlsruhe i sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica, dr. Marijana Živko, glavna sestra bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Marija Felendeš te sestra Marija Šimunko s kirurškog odjela kako bi napravili popis bolničkog inventara koji je bolnici prijeko potreban poput električnih kreveta.

Suradnja je nastavljena i nakon promjene u upravljanju bolnicom i ovih dana iz Njemačko-hrvatske Zajednice Karlsruhe dolaze informacije da se stotinu električnih kreveta sprema za transport.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti