Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Priča

Drski lopov

  Zlatko Erjavec           07.10.2020.         2327 pogleda
Drski lopov

Ponedjeljkom navečer nalazim se s prijateljima u Caffe baru Pub. Popričamo o knjigama koje čitamo, popijemo čaj ili kavu bez kofeina pa se raziđemo u miru. Protekli ponedjeljak odvezao sam auto majstoru na pregled, a pošto nisam neki sportski tip koji bi trčečim korakom prešao tih tisuću tristo metara, nije mi preostalo drugo nego se pripremiti za vožnju motorom.

Listopad je, zahladilo je i to je trebalo uzeti u obzir. Obukao sam prsluk, zimsku jaknu, traperice i japanke koje nosim do Svih svetih. Žena mi je tutnula u ruku popis za trgovinu pa sam krenuo nešto ranije na dogovoreni sastanak. Parkirao sam motor pred Konzumom, izvadio ispod sjedala masku i ušao. Napipao sam popis u džepu i pogledao ga: maslac je bio jedina stavka. Nešto kasnije izašao sam iz trgovine, došao do motora, podigao sic i odložio masku i maslac ispod njega. Vrijeme u Pubu brzo je prošlo, razgovor je bio dinamičan i zanimljiv, kao i svakog ponedjeljka.

Podmirili smo troškove i uputili se prema svojim vozilima. Jedan prijatelj sjeo je u automobil, drugi stao na romobil, a ja krenuo doma s mojim plavim skuterom. Nekoliko minuta kasnije zaustavio sam se pred garažom, otključao je i ugurao motor u njezinu unutrašnjost. Izvadio sam maslac iz sjedala i izašao van kad me zaskočio tip sa šiltericom navučenom do očiju, zaštitnom maskom preko nosa i nožem.

- Pare na sunce, urlao je.

Bilo je dvadeset i dva sata, da nije gorjela ulična rasvjeta bio bi gotovo potpuni mrak. Taj njegov zahtjev me na trenutak zbunio, o kakvom on suncu priča? Ipak, ostavio sam logiku za jutro, a trenutak kasnije odalamio sam ga maslacem preko nosa.

On je zateturao, a ja sam to iskoristio pa izuo japanku s desne noge i stao ga šamarati istom. Lopov je prekrio lice rukama i počeo zapomagati pa sam prestao, a i bilo mi je hladno stajati bos na hladnom asfaltu. Protivnik je to iskoristio na najbolji mogući način. Dao se u bijeg. Udaljio se nekoliko desetaka metara, a kad je shvatio da ga ne slijedim okrenuo se i zadihano nešto viknuo, ali nisam ga baš dobro razumio pa sam pretpostavio da mi je poželio lijepe snove.

- Laku noć i tebi, uzvratio sam i uputio se prema zgradi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priča