Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Priča

Drski lopov

  Zlatko Erjavec           07.10.2020.         2455 pogleda
Drski lopov

Ponedjeljkom navečer nalazim se s prijateljima u Caffe baru Pub. Popričamo o knjigama koje čitamo, popijemo čaj ili kavu bez kofeina pa se raziđemo u miru. Protekli ponedjeljak odvezao sam auto majstoru na pregled, a pošto nisam neki sportski tip koji bi trčečim korakom prešao tih tisuću tristo metara, nije mi preostalo drugo nego se pripremiti za vožnju motorom.

Listopad je, zahladilo je i to je trebalo uzeti u obzir. Obukao sam prsluk, zimsku jaknu, traperice i japanke koje nosim do Svih svetih. Žena mi je tutnula u ruku popis za trgovinu pa sam krenuo nešto ranije na dogovoreni sastanak. Parkirao sam motor pred Konzumom, izvadio ispod sjedala masku i ušao. Napipao sam popis u džepu i pogledao ga: maslac je bio jedina stavka. Nešto kasnije izašao sam iz trgovine, došao do motora, podigao sic i odložio masku i maslac ispod njega. Vrijeme u Pubu brzo je prošlo, razgovor je bio dinamičan i zanimljiv, kao i svakog ponedjeljka.

Podmirili smo troškove i uputili se prema svojim vozilima. Jedan prijatelj sjeo je u automobil, drugi stao na romobil, a ja krenuo doma s mojim plavim skuterom. Nekoliko minuta kasnije zaustavio sam se pred garažom, otključao je i ugurao motor u njezinu unutrašnjost. Izvadio sam maslac iz sjedala i izašao van kad me zaskočio tip sa šiltericom navučenom do očiju, zaštitnom maskom preko nosa i nožem.

- Pare na sunce, urlao je.

Bilo je dvadeset i dva sata, da nije gorjela ulična rasvjeta bio bi gotovo potpuni mrak. Taj njegov zahtjev me na trenutak zbunio, o kakvom on suncu priča? Ipak, ostavio sam logiku za jutro, a trenutak kasnije odalamio sam ga maslacem preko nosa.

On je zateturao, a ja sam to iskoristio pa izuo japanku s desne noge i stao ga šamarati istom. Lopov je prekrio lice rukama i počeo zapomagati pa sam prestao, a i bilo mi je hladno stajati bos na hladnom asfaltu. Protivnik je to iskoristio na najbolji mogući način. Dao se u bijeg. Udaljio se nekoliko desetaka metara, a kad je shvatio da ga ne slijedim okrenuo se i zadihano nešto viknuo, ali nisam ga baš dobro razumio pa sam pretpostavio da mi je poželio lijepe snove.

- Laku noć i tebi, uzvratio sam i uputio se prema zgradi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Priča