Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Sport

Dražen Moslavac: Imamo dobru i homogeniziranu ekipu koja je pokazala volju i karakter za powerlifting

  eg           19.03.2017.         2905 pogleda
Dražen Moslavac: Imamo dobru i homogeniziranu ekipu koja je pokazala volju i karakter za powerlifting

Razgovaramo sa Draženom Moslavcem, predsjednikom Powerlifting kluba Virovitica. Povod razgovora su odlični rezultati kluba na nedavno završenom otvorenom natjecanju u powerliftingu i banch pressu koje se održao u Pitomači.

Inače Dražen Moslavac je dugogodišnji član PLK Virovitica i jedan je od osnivača kluba. Predsjednikom powerlifting kluba Virovitica postao je prošle 2016.godine. U Hrvatskom powerlifting savezu ima funkciju glavnog tajnika i nacionalni je sudac. Hrvatski je branitelj i dragovoljac a za vrijeme rata bio u specijalnoj policiji.

Za početak razgovora upoznaj naše čitatelje sa Powerliftingom. Kakav je to sport?

Powerlifting je sport koji ne poznaje granice. To je je sport snage koji uključuje 3 discipline: čučanj, potisak s klupe ( bench press) i mrtvo dizanje. Cilj je podići što veću kilažu na sve tri discipline kroz tri pokušaja za svaku disciplinu, pri tome poštivajući jasno određena pravila i znakove sudaca.
Najbolji i uspješni pokušaji iz svake discipline se zbrajaju i zatim služe za rangiranje natjecatelja.

Na koji način regrutirate rekreativce da se bave powerliftingom?

Powerliftinngom se mogu baviti svi, iako je nešto lakše raditi sa osobama koje su već bili u teretani ili imaju već neku podlogu, no nam to nije problem bitno je volja pojedinca i karakter, u našem sportu je jako bitno da natjecatelj bude jak psihički uz snagu i tehniku koju ima, jer bez jake psihe teško je ostvariti neke bolje rezultate. Na kraju svatko tko bih htio se baviti powerliftingom može nam se obratiti putem facebook stranice kluba Powerlifting klub „Virovitica“.

Kako si zadovoljan učinkom kluba na nedavno završenom Otvorenom natjecanju u Pitomači?

Sa nastupom i rezultatima smo jako zadovoljni, osvojili smo četiri zlata, tri srebra i dvije bronce. Budući da nismo imali puno vremena za pripreme sa novim članovima, uglavnom smo više vremena posvetili ženama jer sa velikom kilažom trenirati nije lako i tehnički je vrlo zahtjevno.

Gdje trenirate? Prostor u kojem ste se pripremali za ovo natjecanje pokazao se dobrim.

Klub trenutno trenira u teretani Boossport iz razloga sto se tamo dobro osjećamo i jer ima odlične sprave i prostor, možda mi malo pretjeramo kod treninga jer pokupimo sve utege, no uvijek gledamo to izvesti u nekom dogovoru sa ostalim korisnicima teretane. Moram se kao predsjednik kluba zahvaliti i vlasniku teretane sto su nam omogućili da kod njih treniramo.

U narednom periodu reprezentaciju HPLS čekaju dva velika natjecanja. Ima li mjesta u reprezentaciji i za powerliftere iz Virovitice.

Sto se tiče nastupa za reprezentaciju tu su stvari malo teže, jer mi moramo na zahtjev IPF dostaviti najbolji rezultat natjecatelja za kojeg mislimo da može konkurirati i da uđe na listu, jer konkurencija je vrlo jaka, budući da smo mi još uvijek novi u tom sportu u odnosu na skandinavske zemlje, Amerike, i drugih zemalja, no imamo svoje adute i to isključivo u najlakšoj kategoriji tu bih mogli čak i za medalju konkurirati, jer planiramo izaći na svjetsko i europsko prvenstvo u Luksemburg i Slovačku i prijaviti dvoje ili troje natjecatelja iz našeg kluba a to su Sara Hegediš i Izidora Pavlić koje su pokazale strašan talenat i agresivnost. Ukoliko bih sve išlo po planu.

Mnogi sportski klubovi u neprofitabilnim sportovima imaju problema sa financiranjem. Kako se vi snalazite?

Klub se financira kao i svi drugi klubovi dakle od donacije i pomoći grada od kojeg dobivamo određena sredstva tu bih izdvojio Tihomira Majstorovića, glavnog tajnika sportske zajednice sa kojim odlično surađujemo i koji nam uvijek izađe u susret, isto kao i grad Virovitica.
Powerlififting klub „Virovitica“ trenutno ima jako dobru i homogeniziranu ekipu koja je pokazala volju i karakter za powerlifting i mogu komotno od reda sve pohvaliti jer smo trenirali gotovo svaki dan do natjecanja sa ženskom ekipom, te ukoliko ovako nastave trenirati biti odlične powerlifterice za sami vrh.

Imaš kakvu poruku za kraj?

Na kraju bih još jednom čestitao svojim članovima Mileni Đurđević, Izidori Pavlić, Ani Fett, Sari Hegediš, Bernard Vedriš, Mario Grgurić, Danijel Škopec, Goran Turkalj, Tomislav Vađon (apsolutno najbolji junior u Bench pess-u) i poručio - Idemo dalje na najjaće!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport