Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Palm

Dražen Kurečić: Umjesto ostavke Kirin želi voditi istragu usporedo s nadležnim tijelima

  Goran Gazdek           03.07.2019.         4064 pogleda
Dražen Kurečić: Umjesto ostavke Kirin želi voditi istragu usporedo s nadležnim tijelima

Na sazivanje hitne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se gradonačelniku Ivici Kirinu povećale ovlasti u slučaju nezapamćenog lopovluka priopćenjem je reagirao i Dražen Kurečić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Virovitice.

„Nakon nemilih događaja od prije gotovo mjesec dana, a zbog pronevjere više od 17 milijuna kuna iz Gradskog proračuna Grada Virovitice, te nesretne smrti jednog od najbližih suradnika gradonačelnika Ivice Kirina, netko bi možda pomislio da će gospodin Kirin postupiti odgovorno i ponuditi političku, moralnu i časnu ostavku. Ali ne, tkogod to pomislio u krivu je“, piše Kurečić.

SDP podsjeća da je Ivica Kirin gradonačelnik od 2003. godine, i da je sustav funkcioniranja Gradske uprave sam uspostavio i postavio najbliže suradnike.

Hitne sjednice nije bilo nakon saznanja o pronevjeri gradskih novaca, niti nakon zahtjeva oporbenih vijećnika za sazivanje izvanredne sjednice, ali sada kada treba Kirinu treba dati „carske ovlasti“, sazvana je hitna sjednica. Da nije tragično bilo bi smiješno. Ali lakrdija se nastavlja.

Odluka o ovlaštenju Gradonačelnika, gdje se u točki IV. između ostaloga navodi da su nužne dodatne provjere, utvrđivanje činjenica, analize, potrebna vještačenja i zastupanja, za koje je potrebno uključivanje vanjskih stručnih osoba.

U točki V. se navodi da se ovlašćuje gradonačelnik da uključi potrebne tvrtke vezane za pružanje pravne pomoći i zastupanje Grada Virovitice vezano za sudske i druge postupke, reviziju poslovanja, utvrđivanja financijskog stanja i poslovanja.

Donijeti će je HDZ-ova većina bez pogovora kao što to i obično biva.

Dakle, umjesto ostavke zbog kako Kirin kaže „subjektivne odgovornosti“, on očito želi voditi istragu usporedno sa nadležnim tijelima RH (PNUSKOK i ŽDO), a koje će građane Virovitice koštati dodatnih nekoliko milijuna kuna.

S druge strane, sudski postupak još nije niti počeo, niti znamo ako ga uopće bude, u kojem svojstvu će biti Grad Virovitica ili gradonačelnik kao odgovorna osoba.

Postavlja se pitanje što će građani Virovitice svojim novcem plaćati odvjetničkim društvima, i u kojim je to sudskim postupcima Grad Virovitica?

I na kraju slažemo se s izjavom gospodina Kirina: “Virovitica nije grad slučaj“. Ali je u Virovitici gradonačelnik slučaj.

Gospodine Kirin, Vaša neopoziva ostavka je jedino pozitivno što se može dogoditi u ovome DI SU PARE – Gradonačelnik slučaju.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
3.7.2019. 7:08
Moram priznati da nerazumjem diobu vlasti u RH.
Ako je gradonačelnik podnio kaznenu prijavu protiv , nekog , tko je otuđio 27 mil.kuna iz gradske blagajne. Podnio prijavu policiji.
Ako pojedinci ili političke stranke podjele su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika o nestanku novca iz blagajne vtc.

Policija je zaprimila prijave i dalje vodi postupak , te obavještava državno odvjetništvo , USKOK i dr . Za koje smatra da mogu istragu dovesti do kraja.

Dodatne istrage " neovisnih institucija" potencirane od strane grada vtc , nisu potrebne. One mogu biti pokrenute kada dođe izvješće i nalaz institucija kojima je kaznena prijava proslijeđena , ako se sumnja u njihovu ispravnost , ali voditi paralelnu istragu nije potrebno.

Koliko su javnosti dostupne informacije za sada nema izvješća od nadležnih institucija , kako i na koji način je izvućen novac iz računa grada vtc i koliko on točno iznosi.


Još iz kategorije Dossier Palm