Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Kultura

Dramski studio Kazališta Virovitica gostovao u Rabu s predstavom Velika proslava

        06.06.2013.         3709 pogleda
Dramski studio Kazališta Virovitica gostovao u Rabu s predstavom Velika proslava

U subotu, 1.6.2013. polaznici Dramskog studija Kazališta Virovitica gostovali su u gradu Rabu sa predstavom „Velika proslava“. Većina od 12 polaznika već 3 godine članovi su Dramskog studija i ova im predstava nije prvo dramsko iskustvo, ali svakako je timski, kreativan, dramsko pedagoški rad rezultirao razigranom i veselom predstavom koja je oduševila rapsku publiku.
Četiri dana koje su proveli na ovom prekrasnom otoku iskoristili su i za upoznavanje kulturno povijesnih znamenitosti, a najviše dnevnih zanimljivosti, između ostalog kažu : „Šetali smo srednjovjekovnom utvrdom sve do vidikovca, saznali smo da se Bela IV hrvatsko-ugarski kralj, bježeći pred Mongolima zaustavio baš na Rabu, a 1241 proglasio Rab slobodnim kraljevskim gradom poznatim dokumentom „Zlatna bula“. Zanimljivo je da se 1242 na povratku sa Raba zaustavio u tada već 8 godina slobodnom kraljevskom gradu Virovitici i proglasio Zagreb (tadašnji Gradec ) isto slobodnim kraljevskim gradom.“

„Šetali smo i po kiši i brali matar na Suhoj punti, biljku koja nevjerojatno raste iz stijena, poput zelenih koralja, tik uz vodu,ali izvan nje. Jede se spremljen na salatu, ili rižoto… Mi to nismo jeli, samo smo brali! Pobjegli smo pred grmljavinom i valovima koji su nas dobrano zapljusnuli. Mama Ivana kaže da se Posejdon ljuti što mu diramo vrt.“

„Najveći dio vremena boravili smo u vili „Miranđi“ kod Šimunove i Lukasove bake. Iz svake sobe vidi se more, iz svakog apartmana izlaziš na terasu, a sa terase u more…i sve je tako lijepo…i morsko, a vrijeme, hladno i kišno! U subotu popodne malo je provirilo sunce. Snježana je opet rekla da nema kupanja, otišla je u sobu i mi smo znali da nije tako mislila. Vrlo kratko ali ipak, bućnuli smo u more. Mama Ivana, Šime, Marijana i Dražen isto nisu dozvolili kupanje. Ali su se kupali! Pravimo se kao da se to nije dogodilo.“
„Bila je to velika avantura i rado bismo išli opet!“

Gostovanje je realizirano u suradnji Kazališta Virovitica, udruge „Pričalica“ i pokrovitelje: Grad Virovitica, Flora Vtc d.o.o. , DIBA d.o.o. Suhopolje, CROATIA osiguranje d.d.. Mesnica Kalinić, POU Rab, Rapska plovidba d.d.

Idejni začetnik ovog gostovanja je Šimun Debelić-Pecive i njegova baka Antonija čiji su dom na četiri dana preuzeli, bez ostatka!

Podsjetimo! U predstavi „Velika proslava“ ,koju je Virovitička publika imala priliku premijerno vidjeti 23.06.2013. u našem Kazalištu igraju: Katja Damjankov, Sara Sajfer, Jakov Ferenčević, Antonela Lukša, Lukrecia Veršec, Lukas Debelić-Pecive, Šimun Debelić-Pecive, Lucija Vargović, Tea Bilović, Petra Biondić, Matko Kekez, Matej Oršulić .

Režija, dramatizacija, scenografija: Snježana Lančić-Prpić

Voditeljica dramskog studija : Snježana Lančić-Prpić

Kratak sadržaj:
U trenutku kada se grupa djece vraća kući iz škole, očarani suncem, cvijećem, zelenilom, pčelama, bubamarama..., odluče se malo igrati na livadi…, a usput će nam ispričati priču.
A priča ide ovako...

Na jednoj prekrasnoj osunčanoj livadi svi su uzbuđeni zbog priprema za vjenčanje Skakutala i Skočice. Kada Skakutalo u svojoj zaigranosti i bezbrižnosti zaboravi gdje je ostavio frak, svi; cvijeće, bubamare, pčele, ptice i glavni detektiv Vjetar, kreću u potragu. Neustrašivi mudri Panj, čuvar šume, ima važne informacije! Zna li on zaista tko se šuljao u krošnjama drveća? Gdje je za to vrijeme bio Crni oblak a gdje Kiša, e to će nam otkriti vesela družina u našoj predstavi .

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura