Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Slatina

Dragovoljcu bez obje noge država uzela opskrbninu od 1097 kuna

  Dragutin Šantoši/Večernji list           16.02.2011.         3530 pogleda
Dragovoljcu bez obje noge država uzela opskrbninu od 1097 kuna

Kada je trebalo braniti domovinu, od 35 stanovnika malog podravskog sela Gornje Predrijevo nedaleko od Slatine 19. rujna 1991. godine pušku u ruke uzela su 22 dragovoljca.

On nema PTSP

Prvi zadatak bio je osvajanje pogranične karaule u neposrednoj blizini državne granice s Mađarskom, a kada su tu kratku bitku dobili,  predrijevački branitelji priključili su se 136. slatinskoj brigadi HV-a, s kojom su prošli papučko i istočnoslavonsko ratište i pred jesen 1992. godine vratili se u svoje selo. 

Ministarstvo branitelja krajem prošle godine pripadniku te brigade Ivanu Tomaševiću (62), koji je prije šest godina zbog bolesti ostao bez obje noge, ukinulo  je opskrbninu u mjesečnom iznosu od 1097 kuna, pa su on i supruga Anastazija od prosinca ostali bez stalnih primanja.

U Centru za socijalnu skrb pokrenuli su postupak kako bi Tomaševiću osigurali 500 kuna naknade za pomoć i njegu. Zbog besparice ostali su bez telefona, struju su nekako podmirili, TV pretplatu ne mogu platiti...

- Stari smo, više ne možemo raditi, primanja nemamo, djeca su se poženila i poudala i jedva spajaju kraj s krajem u svojim obiteljima, a mi ne znamo što ćemo - žali se Anastazija Tomašević.

- Niti jedan naš dragovoljac nakon završetka rata nije ništa tražio od države nije se pozivao na PTSP, a niti je ostvario bilo kakvu ratnu mirovinu. Među njima je i Ivan Tomašević, koji danas nema od čega živjeti.

Pošteno nastradali

Vjerovali smo u poštenje, pa smo pošteno i nastradali. Osjećamo se ostavljenima i izdanima i sada vidimo da smo mi Domovinski rat zapravo izgubili.  Imam 52 godine, ostao sam bez posla, imam dva sina koji nemaju posla i jednog koji ide u školu. Moji ratni prijatelji, koji nisu otišli u inozemstvo kako bi se spasili propasti, danas polako umiru od bolesti i sramote. Bojim se da dolazi vrijeme kada će se ratnici Domovinskog rata, zbog nepravde koju proživljavaju, morati ponovo postrojiti - rekao je Vjekoslav Puškarić.

Zbog odredbi Zakona o obitelji Ivan Tomašević nema pravo na socijalnu skrb, a bez opskrbnine je ostao jer je 2,7 katastarskih  jutara zemlje darovao svojoj djeci.

- Samo kada bih mogao otići u Zagreb, premijerku Kosor pitao bih zašto mi je ukinula opskrbninu sada kada mi je preostalo ovo malo života - kaže Tomašević, ističući kako nije u redu da država sada štedi na najsiromašnijima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
19.2.2011. 14:56
"ZNAČI, BRANITELJI SU BILI "IGRAČKA" U RUKAMA HDZ-A..."
krivo!!!!
hravtski narod je bio i ostao IGRAČAKA U RUKAMA HDZ-A !!!

SRPSKI ministar dijaspore: Srbija će tražiti status konstitutivnog naroda u Hrvatskoj

"Dug je put do ostvarenja tog cilja"
Na pitanje novinara o ostvarivosti takvih ciljeva, Srećković je odgovorio: "Nakon ukidanja tog statusa 1990. godine Srbi u Hrvatskoj su najbrojnija manjina u toj zemlji i pored činjenice da je njihov broj sada tek oko 200.000. Upravo zbog toga, naš je LEGITIMAN ZAHTJEV tražimo status konstitutivnog NARODA.

NIJE OVO OD STRANE SRBA ŠAMARENJE HDZ-OVE POLITIKE, OVO JE ŠAMARANJE HRVATSKOGA NARODA OD STRANE HDZ-A.

anakonda
19.2.2011. 9:59
NA NAPLATU DOLAZI 20 GODNA KRAĐE OD STRANE HDZ-A I NORMALNO DA SADA DRŽAVA NEMA SREDSTAVA ZA SELJAKE, RADNIKE, UMIROVLJENIKE....ČAK I ZA BRANITELJA KOJI JE INVALID!!!!!!

ALI ŠTO JE JOŠ ŽALOSNIJE, TI ISTI BRANITELJI SU IŠLI U RAT PROTIV MILOŠEVIĆA I JUGOSLAVIJE I NISU SE BOJALI A DANAS SE BOJE HDZ-A, JACE, ĐAKIĆA, IVIĆA.....

ZNAČI, BRANITELJI SU BILI "IGRAČKA" U RUKAMA HDZ-A, KADA SU IM TREBALI SVE SU OBEČAVALI A DANAS IM SAMO SMETAJU I ZATO IH IZRUČUJU SRBIJ, DA IH PONIZE!!!!!!!!!

DA JE OVAJ BRANITELJ STRADAO NA RADNOM MJESTU I DA JE DOŽIVI OVO, BILA BI RH NEHUMANA DRŽAVA KAO I NAŠE DRUŠTVO A KAMOLI KADA JE U PITANJU HEROJ DOMOVINSKOG RATA????????????


donat
19.2.2011. 2:51
što uraditi ,,nije kriv sigurno ..i nećemu ništa dokaziti ali sami proces sumnje je dovoljan da se bude u zatvoru mjesecima godinam...ali neradi se o haškom sudu nnego mu sude oni koji su ga mučili nije isključeno da u srbskom pritvoru nebudu stražari koji su mu bili i u logoru ,samim tim je stvar neodrživa ..nadalje ako je zločinac i to je priznao mučenjem .. zašto je pušten iz logora ,,,,,stvar je toliko apsurdna da nemože niko vjerovat da se to dogaća ..vlast je kapitulirala jer ovo je bilo teško predvidjet ......danas vladaju pravila koja su neodrživa ..dokazuješ svoju nevinost u zatvoru godinama .....dovoljno je da te neko sumnjiči s slabim ili izmišljenim dokazima u postupku koji je dugotrajan nikom nije važno kako je počelo pa ni samom okrivljeniku jer u konačnici bude sretan što je pušten to što nije ni bio kriv nikog nezanima oštete nema a ni kazne onih koji su ga prema slabim ili nikakvim dokazima progonili ...haški sud je veliki primjer ...
mrzimnepravdu
18.2.2011. 19:19
..puno bi se toga moralo preispitati...nije uredu da se čovjeku napravi takva nepravda...čovjeku koji se je stvarno borio za našu domovinu gdje postoje dokazi....jednostavno ga samo tako baciti na ulicu...dok neki nose ime Hrvatskog Dragovoljca a jednostavno ga nisu zaslužili...
anakonda
18.2.2011. 16:54
Purda bude izručen Srbiji, Vlada mora podnijeti ostavku"
Mladi Jastreb: Nije kriv Sud BiH, već nepoduzimanje ničega od hrvatske strane!
Odluku o Purdinu izručenju za Index je komentirao i jedan od zapovjednika obrane Vukovara Branko Borković - Mladi Jastreb.

"Odluka Suda je očekivana s obzirom na međunarodne norme. Međutim, nije problem u međunarodnim normama, već u nepoduzimanju ničega u vezi tog problema od hrvatske strane", rekao je za Index te dodao da "Srbija ponovno vrši agresiju, kao i za vrijeme politike Slobodana Miloševića, ali ovoga puta pravnu agresiju".

Predsjednik HVIDRA-e Josip ĐAKIĆ uvjeren da će Purda ipak biti oslobođen
U sjedištu HVIDRA-e je ubrzo nakon informacije o odluci Suda održana konferencija za novinare na kojoj su udruge iz Domovinskog rata izrazile uvjerenje da će Purda ipak biti oslobođen.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić uvjeren je da će Apelacijsko vijeće razmotriti žalbu i donijeti pravednu odluku te da će istina pobijediti. Ustvrdio je da se radi o nepoštivanju pravosuđa dviju zemalja (Hrvatske i BiH).

A ŠTO AKO BUDE????
anakonda
18.2.2011. 16:41
moje tvrdnje se potvrđuju:

TIHOMIR PURDA ĆE BITI IZRUČEN SRBIJI!!!!!!

zamislite što bi se dogodilo da arapi otmu izraelskog vojnika?????

u roku 24 sata mosad i specijalna antiteroristička jedinica bi ga vratili u izrael!!!!!
anakonda
18.2.2011. 12:31
a tko je doveo u ovaj položaj branitelje?
nedavno je branitelj prodavao bubreg da bi preživio, danas branitelj bez nogu ostaje bez opskrbnine, branitelji ostaju bez iskaznica dopunskog osiguranja.....

ajmo to objasniti ovako, hdz je prvo pokrao MIROVINSKI FOND, ZATIM JE TVORNICE PRODAO SVOJIM TAJKUNIMA ZA 1 KUNU, PREVARIO SELJAKE....
I NA KRAJU BRANITELJI?
DOK SU BRANITELJI RATOVALI DRUGI SU KRALI ZA VRIJEME RATA PROTIV SRBA!
SADA RATA NEMA, ALI NEMA NITI LOVE?
A ŠTO ĆE IM SADA BRANITELJI?
SRBI DOŠLI NA VLAST I POVIJEST SE POLAKO PONAVLJA?
HRVATSKA DRŽAVA? BRIGA IH, LOVA JE U STARNIM BANKAMA I SAMO ČEKAJU DA DIGNU SIDRO!!!!
donat
18.2.2011. 11:41
anakonda --nikog se mi nebojimo ...mi smo u depresiji teškoj ..rastrgani između hvale i pokude ,,tda smo se digli na harač od 10 % smanjenja mirovina ..reklobise vidi ih za lovu se prosvjeduje ...ako neprosvedujemo ..rekli bi vidi nešto su krivi pa neprosvjeduju ...zgaženi smo narodnom osudom da smo lažnjaci ili bar većina ....no naosnov čega neznam osim propagande , zavidnih koji namjerno uvečavaju broj mogućih pronevjera m.dokumentacije ...oni su nam odrapili deset posto od mirovina što je veliki iznos a nisu htjeli toliko jer su se nadali prosvjeda te bi taj postotak pao na 5 % ili manje ,,škegro je blefer i taj blef mu je prošao glat sam je bio iznenađen mirnom rezačinom invalida rata ....ogorčeni čamimo u svojem mraku puni bjesa i revolta mislim da čemo nakraju i prosvjedovat no puno teže i s puno više posljedica .....mi kad se dignemo pada vlast zato su naši prosvjedi ozbiljni ......
anakonda
17.2.2011. 20:31
hrvate će pročuvati kada izurmru na zapadniM AKADENIJAMA jer su prirodni fenomen!

goloruki su pobijedili TREČU ARMIJU U EUROPI (JNA) A SADA ISPORUČUJU SVOJE HEROJE?????

KAKO HDZ VLADA SITUACIJOM?

1. PRVO JE KUPIO SINDIKALNE VOĐE
2. KUPIO PREDSTAVNIKE UMIROVLJENIKA
3. KUPIO PREDSTAVNIKE SELJAČKIH UDRUGA
4. KUPIO PREDSTVNIKE BRANITELJSKIH UDRUGA

ŠAH - MAT ZA HRVATSKI NAROD U 4 POTEZA!
anakonda
17.2.2011. 18:56
Točno zašto BRANITELJI MORAJU šutjeti????
DONAT piše da je 80% navoda iz komentar točno!!!!UŽAS! PA TO JE IZDAJA HRVATSKE, 1990 smo išli u rat protiv srpskog agresora i protiv jugoslavije a danas na čelu hrvatske jugoslavenka i GURAJU NAS OPET U JUGOSLAVIJU!!!!
ZAŠTO SU POČELI ISPORUČIVATI SRBIMA BRANITELJE HDZ-OVCI? DA LAKŠE S NJIMA MOGU VLADATI!!!
ZAMISLITE 2000 G. HDZ ORGANIZIRA REVOLUCIJU BRANITELJA NA SPLITSKOJ RIVI (I BERAČI KESTENA) A DANAS IMA PREKO 520 000 BRANITELJA I ONI SE NISU U STANJU ORGANIZIRATI!!!!???
NE DA SE NISU U STANJU ORGANIZIRATI, VEĆ NISU U STANJU ORGANIZIRATI MIRNE PROSVJEDE SA BAREM 1/3 (170 000) BRANITELJA U ZAGREBU!!!!!ZAŠTO?
ZATO ŠTO TO NIJE U INTERESU HDZ-A JER JE UCJENJEN OD STRANE SDSS-A I JACE!

TA IZDAJA HR JE POČELA SA IZRUČENJEM HR GENRALA U HAG A ZAVRŠILA SA POSTAVLJANJEM JACE OD STRANE SANADERA NA ČELO HDZ-A.
U ČEMU JE KVAKA, POSTAVIO JE SRPKINJU NA VLAST KOJA SVOJIM ODLASKOM RUŠI VLADI I TAKO UCJENJUJE HDZ KOJI SE BOJI DA ĆE PROĆI KAO MUBARAK U SLUČAJU DA SE OTKRIJE KRIMINAL KOJI JE POČINIO!!!!!!

SADA IMAMO SITUACIJU DA BRANITELJI UZIMAJU BRANITELJE DI IH BRANE OD PORAŽENIH U RATU?????
NAVEDITE JOŠ JEDAN TAKAV SLUČAJ U POVIJEST!
HRVATSKA JE DOBILA RAT JER JE TUĐMAN USPIO POMIRITI HRVATE (USTAŠE I PARTIZANE) A DANAS HDZ RADI UPRAVO SUPROTNO, RAZBIJA HRVATSKU SLOGU I NAROD I DJELI HRVATE NA USTAŠE I PARTIZANE, A SRBI SE SMIJU!!!!!!

ZAŠTO SU BRANITELJI POSTALI JALOVI KAO I HR SINDIKATI, JER SE OVA VLAST BOJI SELJAKA, RADNIKA ALI I BRANITELJA!!!!!
SAMO ZAPAMTITE, ZA GODINU DANA ĆEMO U VIROVITICI U CENTRU IGRATI UŽIČKO KOLO!!!!!
ALI DA SE OPET NE DESI „ KRIŽNI PUT“, JEDNOM JE DOVOLJNO I NE PONOVILO SE!!!!!!!!!!!!!!!


I SADA GLAVNO PITANJE? 1990 SU BRANITELJI IŠLI U RAT NA METAK, A DANAS SE BOJE IZBORITI ZA SVOJA PRAVA MIRNIM PROSVJEDIMA!!!??? POBJEDNICI U RATU POSTALI PORAŽENI U MIRU!

TOLIKO O POVJERENJU U OVU VLADU????????????????????`

zagreb
17.2.2011. 17:22
Zašto branitelji šute na sav ovaj lopovluk nitko nezna , Jedino je jedno sigurno da će ovakvim načinom svi ostati bez mirovina a što će onda?
donat
17.2.2011. 13:33
--komentar koji je za moje spoznaje istinit nije potrebno komentirati ,,komentar za koji ja neznam jeli istinit isto tako nekomentiram ...no komentare za koje znam da su neistiniti jer poznajem činjenicu uvjek ču okarakterizirati kao laži ,primitvizam ,neukost jer bilo bi dobro da svako izgovori ono što zna a ne ono šta je čuo i onako kako mu se čini .....možda je tvojih guru 80 % komentara istna ,ja mogu predpostavt da je no za 20% znam da su laži i propaganda koju narod tavrlja paušalno i neumjerene neosjećajući da time pljuje po ivalidima rata ..kojih je najmanje 95% pošteno i ispravno ...i nemože bit da čim je tema branitelj ili nvalid rata da se skreće i preuzima glavnu ulogu lažnjak .....što se tiče registra branitelja ponavljam niko nije protiv tog registra no registara mora biti više ,,nemože biti samo braniteljski registar ....narod bi više trebao zanimati registar boraca protiv države hrvatske i još mnogi registri bi bili potrebni ako ćemo registrirat pojedine skupine prema nekim kriterijima .........
guru3977
17.2.2011. 13:09
a tko štiti branitelje, nitko?????
AKO MISLIŠ DA JE OVAJ KOMENTAR NEISTINIT, TKO TO MOŽE ISPRAVITI - REGISTAR BRANITELJE?????

A ZAŠTO NEMA REGISTRA BRANITELJA????
DA SRBI NEBI HAPSILI BRANITELJE?
A KAKO ONDA SADA SRBI HAPSE???
ZBOG TOGA ŠTO JE OBJALJEN ILEGALNO?
A ZAŠTO NIJE LEGALNO?
DA LI JE OTKRIVEN POČINTELJ TOGA KAZNENOGA DJELA?
NIJE, JER JE TO OBJAVIO HDZ DA SMIRI BRANITELJE?
NIJE ISTINA?
ONDA JE ISTINA DA IMAMO NESPOSOBNE TAJNE SLUŽBE, DORH, USKOK, KARAMARKA, PRAVOSUĐE....
ZAŠTO JE NETKO (I ĐAKIĆ) SKRIVAO TRI GODINE PODATAK O TJERALICAMA ZA BRANITELJE????
ZNA SE TKO I ZAŠTO!!!!
Tajni sporazum sa srbijom
Hrvatska skriva sporazum koji bi oslobodio Purdu

ZAŠTO SE NA TO NE OGLASE HVIDRA, ĐAKIĆ, JACA????
ZATO ŠTO JE TO ISTINA KOJA SE PREŠUĆUJE!
Ponovno zajedno: Vojnici iz bivše Jugoslavije u balkanskoj postrojbi u Afganistanu
ZAŠTO JACA NE OBJASNI OVAJ POTEZ NATO SNAGA?
ZATO ŠTO NE SMIJE!!!!
ŠTO JE HDZ I SANADER GOVORIO BRANITELJIMA 2001 U SPLITU - NITKO NE SMIJE DA VAS BIJE!
A SADA BRANITELJE HAPSI PORAŽENA STRANA!
GDJE JE SADA HDZ I SANADER????
...................
I TKO SADA SROZAVA UGLED BRANITELJA????
KOLIKO JE BRANITELJA UHAPŠENO DO 2003 A KOLIKO BRANITELJE I GENERALA UHAPŠENO POSLIJE 2003???????

2001.02.11.
- Govor Sanadera na splitskoj rivi
... Govor Sanadera na splitskoj rivi 11.02. 2001. na skupu potpore gen Norcu .... Govor svećenika Zlatka Sudca o Domovinskom Ratu i o poginulim ...


donat
17.2.2011. 12:26
--ovo su velike neistine i obmane ..........citiram---guru 3977------što će biti s braniteljima koji su dobili od hdz-a stanove, kuće, mirovine, kredite, aute, zemlju, povlastice, invalidnost.......??????
-----
------to niko nije dobo niti je kome šta dano od toga šta nabrajaš ti lažeš i muljaš napaćeni narod hrvatski --to je isina kao i što je bajka o crvenkapici istinita prića ------sad vidim da si provokatar i jedan od glavnih pokretača nestina a sve u svrhu srozavanja invalida rata u očima naroda ......
donat
17.2.2011. 12:17
guru3977 ---neki komentari citirani su ok na svom mjestu no neznam stvarno zašto ti se svidio ovaj kojeg ću kopirati ---jer je pravi primjer laičkog neukog i primitivnog pristupa hrvatskim braniteljima i invalidima rata a sve prisutniji u narodi koji je pun bjesa pa pase svakakve neistine kao istine jer traži spas opravdanje ...
--komentar koji uništava ivalide rata i branitelje---------
16.02.2011. u 12:44h suzukijo je napisao/la:
sve je to banana . kod mene imaju ptsp-i,ljudi koji pojma nemaju što je to uopće. ali skužili da je bolje biti u mirovini sa 12.000 kn,nego raditi za 5.,pa hajde da se prijave da i oni imaju psihičke probleme od rata koji nisu ni vidjeli.zato ispaštamo svi a bolesnici neshvaćaju da je njima super i sve za pet,ali da će njihova pokoljenja i svih nas ispaštati zbog lagodnog života 50.000.lažnih bolesnika.
----prestrašno i s druge strane presmijšno onome ko poznaje činjenice i stvarno stanje u populaciji umirovljenih branitelja ...no tragično da ljudi u to vjeruju ---evo nekoliko podataka ...po pitanju ptsp-a umirovljeno je oko 15000 branitelja invalida rata ....od te brojke 5000 branitelja je jedino popitanju ptsp u mirovini ostali uz ptsp imaju i druga oboljenja ili stradavanja ,ranjavanja ....ovo su okvirni podaci plus minus 1000 umirovljenika .....pa sad vi vidite koliko se stvar uvečava i lažira ...eventulana lažiranja bi se mogla tražit u ovih 5000 i recimo da ih je 1000 koji nepripadno primaju mirovinu ..i to je puno naravno ....no to je zanemariva brojka naosnov ostalile mase invalida koji trpe sumnju u njihov invaliditet ....
guru3977
17.2.2011. 11:53
što će biti s braniteljima koji su dobili od hdz-a stanove, kuće, mirovine, kredite, aute, zemlju, povlastice, invalidnost.......??????
guru3977
17.2.2011. 11:50
karte su otkrivene, JACA NAS UVODI U NOVU JUGOSLAVIJU:
Ponovno zajedno: Vojnici iz bivše Jugoslavije u balkanskoj postrojbi u Afganistanu

HRVATSKI vojnici bit će u istoj postrojbi s vojnicima Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Slovenije kao i Albanije u NATO akcijama u Afganistanu. Navodno je ta postrojba već i dobila naziv "balkanska", a kako doznajemo sSTVORENA je na INICIJATIVU SAD-a. Informaciju o postrojbi s vojnicima iz BIVŠE Jugoslavije potvrdili su nam i u MORH-u...

A I OVAJ PODATAK IDE U PROLOG TOME:

Nobilov branitelj: Jadranka Kosor se ponaša kao da vodi Sjevernu Koreju, a ne Hrvatsku!
"Ona se ponaša kao da je premijerka Sjeverne Koreje, a ne Hrvatske. Kad se obrušila na Nobila zbog izjave da Uskok sve čini da Polančec utopi Sanadera, a poštedi ostale u Vladi, HOK je odmah krenuo u akciju. Ponijeli su se kao da su državna agencija, a ne tijelo koje brani prava odvjetnika", upozorio je Gredelj. .........

JEDNOM JUGOSLAVENKA - UVIJEK JUGOSLAVENKA!!!!!
guru3977
17.2.2011. 8:51
VEČERNJI LIST, KOMENATRI:

16.02.2011. u 14:52h TAJSAM je napisao/la:
Evo čitam i ne vjerujem , pa sječam se kad je bio SDP na vlasti i ukinuli nam 40% financije od invalidne HDZ se kleo na branitelje kako če oni kad dođu sve vratiti te da je to nedopustivo da se braniteljima nebi smjelo skidati , a evo danas dobijem dopis iz min. zdravstva da se ukida i dopunsko osiguranje svima osim 100% HRVI , dobrovoljnim davateljima krvi i to za više od 35 puta pa zar vlada misli bar za nas iz Srbijanskih logora Staičevo,Niš, Beograd,Mitrovice itd naš boravak manje vrijedi nego 12,5 litara krvi ,ma dali bi mi svi po 30 litara krvi da nismo morali biti u GOSTIMA kod SRBA koji su DANAS svakodnevno u sve boljem položaju od BRANITELJA. OPROSTI im BOŽE jer NEZNAJU što nam rade , a da ne spomenem da i ostali branitelji u velikom broju su amputirci sa velikim gobitkom krvi samo neznam trebali smo skupiti krv i danas dokazivati koliko smo je dali. Pozdrav dobrim ljudima.


16.02.2011. u 12:52h lkis05@htnet-dsl je napisao/la:
Svi mi znamo da ima svakakvih inavlida i branitelj.Zato bi bilo najbolje da se to riješili između branitelj,.Poslije rata se davalo šakom i kapom a dans se vidi da ljudi koji nisu sposobni za posao ili su nezaposleni gladuju.Dakle vlast je nesposobna .ćemu oportuno ponašanje.Žao mi je što su nas doveli u situaciju da nemamo što jesti ,,sramota.16.02.2011. u 12:44h suzukijo je napisao/la:
sve je to banana . kod mene imaju ptsp-i,ljudi koji pojma nemaju što je to uopće. ali skužili da je bolje biti u mirovini sa 12.000 kn,nego raditi za 5.,pa hajde da se prijave da i oni imaju psihičke probleme od rata koji nisu ni vidjeli.zato ispaštamo svi a bolesnici neshvaćaju da je njima super i sve za pet,ali da će njihova pokoljenja i svih nas ispaštati zbog lagodnog života 50.000.lažnih bolesnika.


16.02.2011. u 12:22h zigi7darko je napisao/la:
Nitko mu ne bi imao pravo zamjeriti kada bi otišao do Zagreba i malo pucao po Saboru, u njegovoj pozicija bih ja to isto napravio! Mega -sramota, Bogu za plakati!


16.02.2011. u 11:31h simpa_paket je napisao/la:
medjimurac.at je napisao/la:
Sramota od drzave, srbima kuce a branitelji ni za zivot ... FUJ

********************

Ma što samo srbima.. i bosancima.. velika večina koja je došla ovdje dobila je kuće, stanove, socijale i svakojake druge pomoći!!

Koliko samo bosne ima od Britanca do Maksimirke.. iz opanaka u cipele.. a mi, iz cipela u opanke
mastermind
17.2.2011. 3:20
Dok su ljudi ginuli banda je sebi trpala lovu u džepove! Jao pa kad ćemo se više riješit tih smradova...
donat
17.2.2011. 2:01
imao bih štošta reći ali valjda sve to sanjam ..imao bih glasno vikat al me vljda neće čuti ..imao bih domovinu kako valja kako treba ..imao bih sretne ljude isod ovog plavog neba ...dali sanjam ...dal sam budan ko bi znao ...jer vrijednosti više nama uništili su ih ljudi ...dal su krivi nebih znao ...kazna stiže svakog dana ,,,prepoznat ju nije lako ...jer se nama čini svima da nesmije biti tako ...nakupilo se je gnjeva ...tužno ipak da je tako ..radi male mrve trule .....odbaciše ljude vrle ....
anakonda
16.2.2011. 19:05
Svakodnevne VIJESTI da su hrvatski generali u očekivanju ORESUDE u haaškom kazamatu, Tihomir Purda u zeničkom zatvoru u očekivanju ekstradicije u Srbiju, teško bolestan Tomislav Merčep u pritvoru, a Veljko Marić u SRPSKOM zatvoru već DEVET mjeseci, vijesti su kojima se želi OBEZVRIJEDITI, KRIMINALIZIRATI i SOTONIZIRATI Domovinski rat,. One se objavljuju na državnoj i ostalim komercijalnim - plaćeničkim televizijama, te na naslovnicama tiskovina i pojedinih internetskih portala u hrvatskom medijskom prostoru.

Žrtva koju u vrijeme mira PODNOSE hrvatski generali, uznici haaškog kazamata i uhićeni hrvatski branitelji, za hrvatski narod, za hrvatsko NACIONALNO biće, žrtva je koju podnosi
DOMOVINA. Jer, u pitanju je ugroza ČASTI i PONOSA pobjede Hrvatske vojske i Hrvatskih redarstvenih snaga nad SRBOČETNIČKOM agresorom, odnosno u pitanju je ugroza časti i ponosa hrvatskog naroda i države Hrvatske. U takvom ozračju svakim novim danom hrvatski branitelji s razlogom si postavljaju pitanje:"Tko je SLIJEDEĆI na redu za UHIĆENJE i gdje je tome KRAJ?"

KOMENTARI:
16.02.2011. u 15:30h wotan je napisao/la:
treba dati bosancima za podizanje nataliteta i hercegovcima za sve besplatno
vlast mora brinuti otkuda ce regrutirati bosanske janjicare koji ce dodtuci ovu zemlju kako su dotukli i bosnu iz koje BJEŽE

16.02.2011. u 16:57h mocira je napisao/la:
Ne možeš vjerovati. Jeli ovo neka zafrkancija? A što rade puste braniteljske udruge I ĐAKIĆ??

16.02.2011. u 16:07h oziRis je napisao/la:
Tko zna šta naša vlast i ptavDA rade iza leđa javnosti - možda su PREDALI naše branitelje po jurisdikciju srbije da im SUDI za RASPAD kugoslavije

16.02.2011. u 15:15h Remetinac je napisao/la:
Jadranka Vlaisavljević je kao i Sanader (Đakić) zaštitnica Hr branitelja i heroja ,pa kaže : Nema toga naroda,koji će se odreći svojih heroja......................

anakonda
16.2.2011. 18:58
strašno što hdz radi braniteljima???????

Tajni sporazum sa srbijom
Hrvatska skriva sporazum koji bi oslobodio Purdu

- Sporazum sa Srbijom potpisan je prošle godine, a njime se ne prihvaća meritornost iskaza dobivenih pod prisilom, što je dovoljno da se branitelja Tihomira Purdu pusti iz pritvora...

kako BIH BRANI SVOJE DRŽAVLJANJE?
Večernji list ekskluzivno posjeduje presudu britanskog suda o neizručenju Ejupa Ganića Beogradu

Pljuska srbijanskom pravosuđu iz Londona, može li to pomoći Purdi?
Inzistiraju na optužnici zbog nestručnosti suda ili zbog želje za suđenjem zbog političke i vjerske pripadnosti
cavoglava
16.2.2011. 18:38
lo
zagreb
16.2.2011. 17:26
e kad su nam Srbi govorili da je "HDZ zločinačka organizacija" pa "stranka opasnih namjera"u meni se budio revolt prema onima koji su to izgovarali!Što da običan građanin misli danas kad im je SDS loalicijski partner kad su vlastitim građanima uzeli sve što su mogli a mislim da i to nije kraj agdje će te nevolje stati nitko nezna?Ovaj čovjek je proizvod takvog sustava i neću komentirati , ostavljam drugima temu?
anakonda
16.2.2011. 17:24
odličan komentar i opisuje zaista stvarno stanje među hrvatskim braniteljima!!!!
kuda smo došli kada se proganjaju naši generali, kada se svađaju generali obrane vukovara, kada branitelji umiru od gladi.....
ova vlada je prvo UNIŠTILA intelektualce, umirovljenike i radnike (opljačkala), zatim je izdala (UNIŠTILA) seljake i sada su na red došli i branitelji!!!!!!

što JOŠ OVA VLAST MOŽE STRAŠNIJE URADITI???
NIJE LI VEĆ OVO STRAŠNI ZLOČIN????
OČITO OVOJ VLASTI NE TREBAJU INTELEKTUALCI, RADNICI I UMIROVLJENICI, SELJACI, BRANITELJI...
A ŠTO IM ONDA TREBA????
hdznedajboze
16.2.2011. 16:06
STRESAN JE POSAO KUHARICE !!
Davne 1991 godine u uniformama bivše JNA krenuli smo u stvaranje samostalne neovisne Hrvatske.Sjećam se tada su bila sasvim drugačija razmišljanja o obrani i suverenitetu RH.Smatrali smo da činimo nešta dobro i pravedno imali smo veliku podršku Hrvatske javnosti,nismo ni sanjali o ovome što se sada dešava,jesmo li prevareni.Razne afere pljačke,korumpiranost,sudstvo podložno politici,dovelo nas je do dna ljudskog morala.Dali je to bio cilj???Podrška pučanstva je nestala,čak što više sude nam zbog toga što smo bili branitelji u domovini i inozemstvu,progone nas na svakom koraku.Jesmo li mi zaista bili kriminalci,što će biti sa nama,moramo li umirati kao bijednici??Gospodine Tomašević naravno da nemožete ništa dobijati,vi ste samo uboga sirotinja,poslužili ste svrsi.Dobrobit domovinskog rata uživaju neki čudni ljudi,pa pogledajte samo registar branitelja sve će vam biti jasno.Kuharica sa početka komentara je branitelj,jesu li svi branitelji kuhari mislim da jesu jer su se dobro opekli,pa sada moramo i progutati ono što smo si skuhali ili na to naterati vladu RH,jer ovo zaista nije ukusno.
dr. evil
16.2.2011. 15:31
Polako isplivaju sve nepravde sistema i vlasti. Mnogo će vode proteći Dravom dok se koliko toliko saniraju posljedice.
guru3977
16.2.2011. 12:19
pa stresan je posao kuharice, probajte!!!!!
freeman
16.2.2011. 11:39
bitno je da su neke kuharice iz kuhinje bivše vojarne i Doma HV-a u INVALIDSKOJ MIROVINI zbog ptsp-a, ne vjerujete, raspitajte se malo...


Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.