Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Izbori 2021

Dragi Orahovčani, ako želite tiraniju u gradu i cenzuru u medijima glasajte za Sašu Ristera i listu broj 2

  Goran Gazdek           14.05.2021.         1689 pogleda
Dragi Orahovčani, ako želite tiraniju u gradu i cenzuru u medijima glasajte za Sašu Ristera i listu broj 2

U jeku kampanje Hrvatskog novinarskog društva Lokalni mediji građanima, a ne šerifima, šerif s ove fotografije Saša Rister smijenio je direktora Radio Orahovice, Tonina Rađenovića. Nije bilo dovoljno samo sa ga razriješi te dužnosti već ga je rasporedio na drugo radno mjesto koje nema veze s medijima i novinarstvom. Tonino bi, nakon gotovo trideset godina novinarskog posla, sada trebao raditi kao knjigovođa u trgovačkom društvu „Ružica grad“, komunalnom poduzeću s gubicima u poslovanju. Ovo je eklatantan primjer besramnog iživljavanja s pozicija moći, nezabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti, još jedna u nizu svinjarija virovitičko-podravskog HDZ-a. (Za one koji ne znaju, Saša Rister je predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Orahovica i član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije).

Udaraju lokalni šerifi po medijima i novinarima u cijeloj Hrvatskoj, ali takve hajdučije kao u našoj županiji nema. Evo zašato je ovo jedinstveni slučaj:

  • Saša Rister kao povjerenik Vlade nema ovlasti smjenjivati direktore gradskih poduzeća. To je dakle – protuzakonito.
  • U demokratskim društvima urednike i novinare se tako naprasno ne sklanja iz programa, a pogotovo ne tri tjedna prije lokalnih izbora. To je cenzura.
  • Rađenović je već jednom dobio otkaz jer bivši šerif Josip Nemec nije bio zadovoljan što novinar ne veliča njegov lik i djelo, a smetale su mu i kritike građana koje je Radio objavljivao. Novi otkaz dobio je tri tjedna nakon što je Županijsku sud u Osijeku pravomoćno presudio da je otkaz iz 2015. godine nezakonit. Što je to drugo nego osveta?
  • Toninu je početkom godine u prostoru Radio Orahovice zaprijetio predsjednik Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Mirko Sekulić: "Ti si govno od čovjeka, kada ja dođem na vlast, ti ćeš biti prvi kojeg ću ja smijeniti, ako nemaš novca za tužbu, ja ću ti dati". Saša Rister je poslušao svog pajdaša i, eto, smijenio novinara i prije nego što su došli na vlast.

 

Pokušao sam saznati zašto je povjerenik Vlade i kandidat za gradonačelnika Orahovice u jeku izborne kampanje, oduzeo novinaru pravo rad, ali nisam uspio. Prvo sam ga nazvao telefonom. Zamolio me da mailom pošaljem pitanja. Poslao sam. Kako 24 sata nisam dobio odgovor ponovno sam posegnuo za mobitelom. Nije se javio. Onda sam mu poslao SMS:

-  Dobar dan gospodine Rister. Čuli smo se jučer vezano za slučaj Tonina Rađenovića. Tražili ste da Vam pošaljem pitanja. Poslao sam. Sada će, evo, 24 sata, a odgovora nema. Zvao sam Vas maloprije, ne javljate se. Smatrat ću ono što mi je Tonino rekao točnim, a u izvještaju napisati da ste se oglušili na pitanja.
-  Ja sam na sastanku s direktorom gradskog poduzeća.
-   24 sata?

Prošlo je od tada puna dva tjedna, a odgovora na pitanja još nema. Bit će da sastanak još traje.

Meni nije odgovorio. Povjereniku Vlade za informiranje će morati.

Kaže Rister u predizbornim obraćanju kako Orahovica mora biti stabilan i siguran grad, a on ga je svojim orgijanjem po medijima dodatno destabilizirao (protuzakonito dijeli otkaze), učinio nesigurnim (odobrava prijetnje i uvrede) i tako doveo na stup srama.

Zato dragi Orahovčani i Orahovčanke, ako odobravate tiraniju i cenzuru birajte Sašu Ristera, ako želite da vam se vrati šerifovanje zaokružite listu broj 2.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021