Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  In memoriam

Dragi Branac, hvala ti za sve sto si činio za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku

        03.08.2022.         3177 pogleda
Dragi Branac, hvala ti za sve sto si činio za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku
Na vijest o smrti profesora Branka Svobode reagirali su virovitički košarkaši, oni koji su mueđu prvima organizirano, u sportskom kolektivu, igrali košaraku u Virovitici i stvarali povijest tog sporta u našem gradu. Svoboda je, podsjetimo, bio jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba "Virovitica", dugogodišnji predsjednik Košarkaškog saveza Virovitičko–podravske županije, osnovao je Ženski košarkaški klub Virovitica, čiji je bio prvi predsjednik.
 
Penosimo njihovu zahvalu.
 
Znali smo da je naš Branko Svoboda bolestan, ali smo se nadali da će biti s nama slijedeće godine kad planiramo obilježiti 50 godina od osnivanja košarkaškog kluba "Virovitica". Nažalost, stigla je tužna vijest da je Branac otišao. Branko je u klub došao brzo nakon osnivanja da bi od sredine 70-ih do sredine 80-ih u više mandata bio predsjednik kluba. Naravno, sve volonterski, uz posao srednjoškolskog profesora fizike.
 
On je osigurao prvu garnituru dresova, lopti i trenirki. Bili smo na stotinama putovanja, slavili pobjede i tugovali poraze. U to vrijeme ni trener, prerano umrli Stanko Žunec nije dobijao niti dinara. Igrači su samo na gostovanjima mogli očekivati sok i sendvič.
 
Branko nam je bio uzor predanosti i poštenja. Mnogima od nas je pozitivno pomogao pripremiti nas na kasniji život. Nastojao je biti profesorski ozbiljan, ali vrlo brzo smo, usprkos razlici u godinama postali prijatelji. Njegova generacija nije igrala košarku, ali ju je on jako zavolio. Dragi Branac, hvala ti za sve sto si za nas srednjoškolce zaljubljene u košarku činio.
 
Na fotografijama Branko podnosi izvjestaj na jednoj od skupstina Kluba. Na druge dvije je s mnogima od nas, uoči važnih utakmica.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije In memoriam