Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Politika

Dr Živko preuzela dužnost sanacijske ravnateljice, dr Bajer odlazi u mirovinu

        03.07.2013.         6493 pogleda
Dr Živko preuzela dužnost sanacijske ravnateljice, dr Bajer odlazi u mirovinu

Na konstituirajućoj sjenici Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica dužnosti ravnateljice bolnice razriješena je dr Ana Bajer Fektić, a dužnost sanacijske ravnateljice preuzela je dr Marijana Živko. Sanacijsko vijeće (predsjednik Damir Barić i članovi Nada Čavlović Smiljanec i dr Goran Jelaska) i sanacijsku ravnateljicu dr Marijanu Živko imenovala je Vlada Republike Hrvatske jer je virovitička bolnica ostvarila gubitak od 22 milijuna kuna.

Drugog radnog dana, u četvrtka, 4. srpnja dr Živko će se sastati sa Stručnim vijećem bolnice nakon čega će predstaviti zaposlenicima bolnice. Mjere sanacije i plan provedbe predložit će tek nakon analize stanja i financijskog poslovanja bolnice, odnosno potpune revizije poslovanja. Rok za dostavu financijskog plana je 30 dana od preuzimanja dužnosti.

Sljedeća sjednica Sanacijskog vijeća i sanacijske ravnateljice zakazana je za subotu 13. srpnja kada će svi ostali poslovni akti biti usklađeni s novim Zakonom o zdravstvenim ustanovama.

Obzirom da ispunjava uvjete dr Ana Bajer Feketić vjerojatno će sredinom kolovoza u zasluženu mirovinu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

lukica
10.7.2013. 21:57
22 milijuna kuna gubitka! Strašno! Samo se pitam koliko je otišlo na plaće "friško " zaposlenih prije otprilike godinu i pol koji su bili politički podobni i imali 20 tisuće kuna u đepu da "investiraju" u radno mjesto? Mislim da gore od toga ne može.
bać joza
9.7.2013. 21:49
Predsjednik sanacijskog vijeća gospodin Damir Barić! Sve je rečeno!
lukica
6.7.2013. 8:30
...a psi i dalje laju... Da, čovjeka to pomalo obeshrabruje slažem se. No, za dio novca se zna ( 17 miliuna kn)
Hajduk
5.7.2013. 22:27
lukica,Jako bi promjenio mišljenje da mi netko pokaže gdje je iscurilo desetak milijardi kuna koje su potrošili grad i županija i radi čega je uništeno toliko dobrih tvrtki,Karavane prolaze......
lukica
5.7.2013. 21:32
Hajduk, dabome da se "zna" kako se zapošljavalo i koliko je koštalo radno mjesto. Ali isto tako mislim da će revizija pokazati onaj dio što se ne zna, a to je kako i gdje su se trošili novčići.
Hajduk
5.7.2013. 21:13
Ne gubite vrijeme na revizije sve se "zna" kako se zapošljavalo u VPŽ i zato me taj gubitak nije iznenadio,Ne vjerujem više ni u revizije ni u bolje sutra jer je sve potonulo a narod je tako htio pa se moramo sa svime miriti.Imamo što smo birali!
francek
5.7.2013. 18:24
Mirovnjak !
Naravno ,pa nije pravna država,nabacivati se iza busije i to još pod maskom...
mirovnjak
5.7.2013. 16:04
@Francek!
S tobom se slažem u jednom i tu sam na ovom portalu dosljedan.
Lopovi se ne mogu optuživati na portali niti se tamo brane.
Tim stvarima je mjesto na sudu, eventualna negativna revizija se dostavlja odvjetništvu, a javnost treba vršiti pritisak na odvjetništvo da po njoj postupa bez iznošenja merituma. To je stvar suda!
francek
5.7.2013. 14:09
Štovani narode !
pa, nakon ovako blistavih tekstova revizija nije ni potrebna...Sve se zna ??? Samo da još drugarski sud presudi i evo kandidata za "špajzu" koliko god treba ... Vidi se iz daleka, da su u sanacijsko vijeće predloženi sveci i svetice... zar ne ?
vlaado
4.7.2013. 22:52
tako je suljo, revizija bi mogla biti interesantno štivo. možda od toga bude interesantnije ono što će od ovih četvero tražiti ministarstvo. mislim da će tek tada početi uzbuna.....
Garavuša
4.7.2013. 11:58
kao "ovi" će biti bolji? pa ovo je VT i svi sve znaju! već se zna tko će biti primljen, na koje mjesto i po kojoj špagi! Svi su isti- bolje su drugačije!
kišni
4.7.2013. 6:14
Gospodine Sulejmane veliki uzeli ste mi misli, s obzirom da nisam član niti jedne stranke tako ni partije mogu biti objektivan, najlakše je izvršiti uvid tko je upravljao novčanim sredstvima tijekom svih ovih godina u Virovitičkoj bolnici tako i u gradu Virovitici a poslije toga krivca kazniti maksimalno kao primjer drugima, ali mu isto tako oduzeti ili njima sva moguća novčana sredstva nekretnine a njima teški fizički rad(recimo u lijevaoni u rapidu, samo se bojim da je to ono za ono.
Sulejman veliki
3.7.2013. 23:58
E jedva čekam detaljne nalaze revezije. Pa da vidimo kako se trošilo, kako se zapošljavalo, kako se rajtalo i loše gospodarilo.
Samo da i ovaj put ne bude pojeo vuk magare!


Još iz kategorije Politika