Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Dr. Viktor Brož hrvatski veleposlanik u Češkoj

        22.10.2003.         4433 pogleda
Dr. Viktor Brož hrvatski veleposlanik u Češkoj

dr. viktor brož, hrvatski veleposlanik u češkoj VIROVITICA, 22. listopada - Ono o čemu se već duže vrijeme pričalo u kuloarima – da će ugledni virovitički liječnik, član LIBRE Stranke liberalnih demokrata, preuzeti dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Češkoj Republici, potvrdila je i odluka objavljena u Narodnim novinama broj 159 od 10. listopada da ga je predsjednik Republike Stjepan Mesić postavio na tu dužnost. Dr. Brož već je upisan na novoj adresi u Pragu i na stranici Ministarstva vanjskih poslova.
Viktor Brož je rođen 30. svibnja 1937. godine u Daruvaru, ali je «virovitički gimnazijalac» što je uvijek naglašavao u svojoj biografiji. Radio je kao kirurg u virovitičkoj Općoj bolnici sve dok 2000. godine nije izabran za saborskog zastupnika na zajedničkoj listi HSLS-a. i SDP-a. U to vrijeme bio je predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a u Virovitičko-podravskoj županiji i vijećnik Županijske skupštine.
U Saboru je, između ostaloga, bio potpredsjednik Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo, a bio je i u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Nakon osnivanja LIBRE dr. Brož se pridružio Radoševoj liberalnoj opciji i bio predsjednik Vijeća te stranke te osnovao stranački ogranak u Virovitici.
Danas nismo uspjeli uspostaviti kontakt s dr. Brožem, ali prije desetak dana u neslužbenom nam je razgovoru kazao kako očekuje da će u Češku otputovati početkom studenoga.
Tako će i Virovitica ostvariti svoj davni san da dobije barem jednog veleposlanika. Naime, oni koji duže pamte sjećaju se da se prije desetak godina govorilo o raznim «kombinacijama» u kojima su se trebali naći neki tadašnji istaknuti politički djelatnici iz našega grada. Između ostaloga, spominjalo se da će neki u veleposlaničku rezidenciju u Mađarsku, a pričalo se i o onima koji su pohađali intenzivne tečajeve stranih jezika kako bi se pripremili za veleposlaničku funkciju.
Put dr. Broža prema veleposlaničkom mjestu bio je mnogo sporiji, a ima i veliku prednost – jezik zemlje u koju odlazi mu je gotovo materinji jer je dr. Brož Čeh, a dobro vlada i engleskim jezikom pa se za veleposlaničku funkciju mogao pripremati mnogo ozbiljnije od svih prijašnjih virovitičkih kandidata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika