Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Babić

Dr Ivica Babić prevezen u zagrebačko Državno odvjetništvo

        30.01.2014.         5033 pogleda
Dr Ivica Babić prevezen u zagrebačko Državno odvjetništvo

Istražitelju su tijekom dopodneva pretražili stan i druge prostorije u vlasništvu dr Ivice Babića u virovitičkoj Gajevoj ulici nakon čeka je prevezen u Zagreb kako bi državnom odvjetniku dao iskaz.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uhićen je navodno zbog sumnje da je na prijevaru dobio status ratnog vojnog invalida, a u tijeku je pretraga njegovog stana i garaže u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici.

Babića su policajci iz PNUSKOK-a uhitili jutros u Virovitici, gdje živi i radi, a pretraga se obavlja u njegovoj nazočnosti. Na upit novinara o čemu se radi, Babić nije želio ništa odgovoriti.

U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje vodi istragu, sumnjaju da je Babić status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne medicinske dokumentacije.

Babića je početkom godine čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić javno prozvao da je lažni invalid Domovinskog rata. Tvrdio je da se Babić u ratu izlazeći iz vozila Hitne pomoći poskliznuo i pao te lažirao medicinsku dokumentaciju na temelju koje je postao 40-postotnim invalidom.

Neslužbeno od izvora bliskog virovitičkoj Općoj bolnici, u kojoj Babić radi na Odjelu pulmologije, doznaje se da nije u pitanju samo navodni lažni invaliditet, već da je Babić mjesecima pod istragom zbog sumnje u navodnu korupciju. Isti izvor je rekao da je krim-policija već prije dolazila u virovitičku bolnicu.

U policiji i Državnom odvjetništvu za sada ne žele ništa otkriti o Babićevu slučaju.

Hrvatski liječnički sindikat, koji je pod vodstvom Babića lani organizirao dvomjesečni štrajk u bolnicama, priopćio je kako nema nikakvih informacija o uhićenju i razlozima uhićenja svojeg predsjednika.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
30.1.2014. 19:53
Kolega slavujj apsolutno smo na istoj liniji, ali kako narod kaže po redu se koze +rcaju pa bit tako dDržavno odvjetništvo trebalo i postupati, a ne vaditi pojedine slučajeve prema dnevno političkoj potrebi.

Siguran sam da imamo na tisuće lažnih invalida, neki sjede i u Saboru, masa ih je u državnim institucijama. Postoje na tisuće prijava policiji i DORH-u. Postoje na stotine dovršenih policijskih izvješća dostavljenih DORH-u, i sve stoji na ledu, ali PNUSKOK uhićuje sindikalnog čelnika liječnika koji se bore za svoja prava.

Možda griješim, ali mislim da transparentnost ima drugačija obilježja od ovih koje hrvatskoj javnosti pruža djelovanje DoRHA i PNUSKOK-a.
slavujj
30.1.2014. 19:34
Potpuno se slažem da se svakome treba dokazati krivnja za ono za što ga se tereti.Na ovo se nije smjelo toliko čekati.Sada kada se konačno krenulo neki postavljaju pitanje-zašto sada?
I ja ću reći zašto nije i prije? a isto tako zašto ne preispitati i još neke liječnike?
Evo čim se otvorio ovaj slučaj danas jedan kolega govori-bio je kod stomatologa treba mu se raditi jedan zub,i ovaj mu kaže cijena oko 1400 kuna a ako hoće bez računa može nekih 350 kn jeftinije?
Koliko pacijentica kod ginekologa radi pregled ultrazvuk-novac završava u ladici bez ikakvog računa.
Sve to ima veze sa proračunom, samo malo dobre volje da se stanje stavi pod kontrolu.
fitilj
30.1.2014. 18:11
@atma točno tako jer cijela ova priča oko Ivice Babića je poznata već više od 10 godina. Prije više od 10 godina točnije 20.01.2004 godine o tomu je pisao ugašeni Nacional.

Dakle ne radi se o nikakvoj slučajnosti, već tempiranom slučaju u kojem je onak Krivokletnik Mladen Bajić upregnut u Zokijeva prćijske kola, a za očekivati je da će harangu nastaviti prisavska maloumnica i pisani mediji na zobnici kukulele vlasti.

Sve viđeno i nikakvo iznenađenje, samo potvrda da udbaške su strukture čvrsto u sedlu vlati!
mikeš07
30.1.2014. 17:40
UDBA je naša sudba,a udbaške metode su opet u modi.
atma
30.1.2014. 17:33
@fitilj, partijaneri moraju skrenuti pozornost sa pravih problema, zar ne? Manje će se raspravljati o problemu prekomjernog deficita. Dobro poznate metode koje mene uopće ne iznenađuju.
fitilj
30.1.2014. 17:10
Ne ulazim u raspravu o pitanju krivice, ili nevinosti Ivice Babića jer poštujem načelo da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica, ali zabrinjava me činjenica da je ovo zbog čega je Ivica Babić navodno uhićen poznato već više od 10 godina. Stoga mi se nameće zaključak da se Ivici Babiću nebi ništa dogodilo da nije kao sindikalni čelnik radio posao za koji je izabran.

Podsjetio bi da je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić prije deset godina prvi puta izrekao, a nedavno ponovio optužbu protiv Babića, koji je 40-postotni ratni vojni invalid, da su njegovi dokumenti o invaliditetu lažirani.

Nikica Gabrić je za tportal rekao kako on nikada nije podnio prijavu protiv Babića, no kako on ukazuje na njegovu, kako kaže, lažnu invalidninu, već deset godina, a prije 20 dana ponovno je progovorio o tome.

I gle čuda odjednom se iz naftalina Mladena Bajića nakon 10 godina od izrečene optužbe vade prašnjavi akti o slučaju Babić koji je kao što je poznato najavio mogućnost nastavka štrajka liječnika.

Mogu samo zaključiti, blago vlati koja na uzici drži Mladena Bajića i Državno odvjetništvo pa ih može po potrebi zlorabiti po potrebi.


Još iz kategorije Dossier Babić