Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Dossier Bolnica

Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda

  Igor Žigman           27.03.2019.         11088 pogleda
Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda

Povodom zastupničkog pitanja gđe. Marije Viljevac, zastupnice MOST-a upućenog ravnatelju Opće bolnice Virovitica g. Dinku Blaževiću, dipl. oec. tijekom aktualnog sata Skupštine Virovitičko - podravske županije održane 26. ožujka 2019. godine, a nakon brojnih upita poznanika i prijatelja, preslušavanja audio snimke te gledanja priloga u dnevniku „Plave“ televizije, smatram potrebnim zainteresiranoj javnosti uputiti pojašnjenje.

Naime, na pitanje gđe. zastupnice o postojanju neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora voditelja Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, prilikom kojeg je g. ravnatelj na vodeće mjesto odjela imenovao mog kolegu, ujedno svog kuma, g. Blažević nesigurnim glasom, očito zatečen pitanjem koje se ne odnosi na magnetsku rezonancu, opremanje ili dnevne bolnice, odgovara kako se “nešto “ moralo učiniti jer je broj anesteziologa u zadnje četiri godine s pet smanjen na dva, direktno time implicirajući moju odgovornost za spomenuto.

Iz navedenoga, ali i drugih poluinformacija očito proizlazi i razlog zašto jedini od svih voditelja odjela nisam reizabran na novu dužnost. Pri tome g. ravnatelj vješto prešućuje da je smanjenje ionako malog broja djelatnika rezultat odlaska u mirovinu, prerane smrti drugog kolege te prelaska trećeg kolege u drugu ustanovu, što matematiku čini vrlo jednostavnom.

Začudo ne spominje desetak vanjskih suradnika koje sam osobnim angažmanom pridobio za rad u našoj ustanovi niti tri specijalizanta primljena tijekom mog mandata voditelja odjela, a ni moj doprinos u izradi projekta opremanju novih prostora koji sad s ponosom ističe. Stanovnici ovog grada i županije, prvenstveno mojim pojačanim angažmanom , nešto manjim i mog kolege navedeni manjak anesteziologa nisu osjetili , izuzev možda na listi čekanja anesteziološke ambulante, no sve u granicama mogućeg. Dapače u struci su napravljeni brojni pozitivni pomaci.

Također, g. ravnatelj na kraju svog odgovora na zastupničko pitanje navodi kako je moj prijelaz u Opću bolnicu Bjelovar na pola radnog vremena izraz “revolta” navedenim. Osjećam potrebu da ga u navedenom demantiram. Ne radi se ni o kakvom “revoltu”, nego osjećaju obezvređivanja nečijeg rada.

O tome da li je neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora na mjesto voditelja odjela bilo, kao i o nizu drugih detalja ne mislim lamentirati po medijima, a također   mi nije drago da sam odjednom, neočekivano, postao predmetom lokalne političke borbe. Svoje sam razmišljanje, kao i buduće poteze iznio na relevantnom mjestu - članovima Upravnog vijeća ustanove. Djelatnici Opće bolnice Virovitica su ionako sami donijeli svoje zaključke.

Ujedno se ispričavam javnosti što nakratko prekidam širenje „medijske epidemije“ dobrih vijesti iz Ob Virovitica, pogled iznutra je ipak malo drugačiji.

S poštovanjem
Igor Žigman, dr. med., specijalist anesteziologije,
reanimatologije i intenzivne medicine, subspecijalist uže specijalnosti intenzivne medicine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica