Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Dossier Bolnica

Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda

  Igor Žigman           27.03.2019.         10339 pogleda
Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda

Povodom zastupničkog pitanja gđe. Marije Viljevac, zastupnice MOST-a upućenog ravnatelju Opće bolnice Virovitica g. Dinku Blaževiću, dipl. oec. tijekom aktualnog sata Skupštine Virovitičko - podravske županije održane 26. ožujka 2019. godine, a nakon brojnih upita poznanika i prijatelja, preslušavanja audio snimke te gledanja priloga u dnevniku „Plave“ televizije, smatram potrebnim zainteresiranoj javnosti uputiti pojašnjenje.

Naime, na pitanje gđe. zastupnice o postojanju neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora voditelja Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, prilikom kojeg je g. ravnatelj na vodeće mjesto odjela imenovao mog kolegu, ujedno svog kuma, g. Blažević nesigurnim glasom, očito zatečen pitanjem koje se ne odnosi na magnetsku rezonancu, opremanje ili dnevne bolnice, odgovara kako se “nešto “ moralo učiniti jer je broj anesteziologa u zadnje četiri godine s pet smanjen na dva, direktno time implicirajući moju odgovornost za spomenuto.

Iz navedenoga, ali i drugih poluinformacija očito proizlazi i razlog zašto jedini od svih voditelja odjela nisam reizabran na novu dužnost. Pri tome g. ravnatelj vješto prešućuje da je smanjenje ionako malog broja djelatnika rezultat odlaska u mirovinu, prerane smrti drugog kolege te prelaska trećeg kolege u drugu ustanovu, što matematiku čini vrlo jednostavnom.

Začudo ne spominje desetak vanjskih suradnika koje sam osobnim angažmanom pridobio za rad u našoj ustanovi niti tri specijalizanta primljena tijekom mog mandata voditelja odjela, a ni moj doprinos u izradi projekta opremanju novih prostora koji sad s ponosom ističe. Stanovnici ovog grada i županije, prvenstveno mojim pojačanim angažmanom , nešto manjim i mog kolege navedeni manjak anesteziologa nisu osjetili , izuzev možda na listi čekanja anesteziološke ambulante, no sve u granicama mogućeg. Dapače u struci su napravljeni brojni pozitivni pomaci.

Također, g. ravnatelj na kraju svog odgovora na zastupničko pitanje navodi kako je moj prijelaz u Opću bolnicu Bjelovar na pola radnog vremena izraz “revolta” navedenim. Osjećam potrebu da ga u navedenom demantiram. Ne radi se ni o kakvom “revoltu”, nego osjećaju obezvređivanja nečijeg rada.

O tome da li je neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora na mjesto voditelja odjela bilo, kao i o nizu drugih detalja ne mislim lamentirati po medijima, a također   mi nije drago da sam odjednom, neočekivano, postao predmetom lokalne političke borbe. Svoje sam razmišljanje, kao i buduće poteze iznio na relevantnom mjestu - članovima Upravnog vijeća ustanove. Djelatnici Opće bolnice Virovitica su ionako sami donijeli svoje zaključke.

Ujedno se ispričavam javnosti što nakratko prekidam širenje „medijske epidemije“ dobrih vijesti iz Ob Virovitica, pogled iznutra je ipak malo drugačiji.

S poštovanjem
Igor Žigman, dr. med., specijalist anesteziologije,
reanimatologije i intenzivne medicine, subspecijalist uže specijalnosti intenzivne medicine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica