Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Zdravstvo

Dr Feketić o novoj bolnici + fotogalerija otvaranja by Rudi Vanđija

        03.09.2010.         3467 pogleda
Dr Feketić o novoj bolnici + fotogalerija otvaranja by Rudi Vanđija

Bolnica je građenja po visokim zdravstvenim standardima što će za naše pacijente značiti prekrasne smještajne kapacitete, a nakon opremanja zgrade tu će biti sve mogućnosti za poboljšanje stručnog rada. Sve ono što nismo imali, imat ćemo u novoj zgradi. Tu će biti smještena jedinica za pojačano praćenje pacijenata s moždanim udarom, tu će biti i novi prostori na ginekologiji koji će imati povećani sadržaj u smislu ultrazvučne ordinacije. Ono što nam je jako bitno to je šest novih operacionih sala u kojima će se raditi operativni zahvati u rangu nekih klinika. Za naše djelatnike bit će to uvjeti rada dostojni čovjeka. Na nekim odjelima uvjeti rada su bili više nego strašni. U ovom momentu, s ovom zgradom, bolnica ima 22.000 kvadrata što je još uvijek malo koliko imamo kreveta i koliko područje gravitira prema bolnici. Skrbimo od 115 do 120 tisuća pacijenata iz naše i rubnih dijelova triju drugih županija, a imamo 300 kreveta. Da bi smo zadovoljili osnovne standarde trebali bi imati 24.000 kvadrata. Nedostaje nam, dakle, još jedan manji dio, zgrada od 2000 četvornih metara gdje bi nam bio smješten poliklinički dio.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
4.9.2010. 21:01
`Gdje su potrošeni toliki novci 80 milijuna kuna``?
ZNA SE - ali se i zna da će građani vpž vratiti 80 mil. kuna i ako smo mogli dobiti veću bolnicu i opremljeni za puno maju lovu!!!!
mišo111
4.9.2010. 18:18
Davore pravo pitanje, na koje svi koji su početkom ovog stoljeća bili u tijeku priprema za gradnju bolnice i to po jednom daleko povoljnijem modelu financiranja sredstvima ministarstva bez kredita županije po porojektu koji je sadržavao i ove kavadrate koji sada fale po mišljenju struke i naravno komplet opremu (po tom modelu napravljena bolnica Zabok, Čakovec, Vinkovci, Koprivnica, Rebro i još neke).
Ovo je minirao grad Virovitica odlukom gradskog vijeća na čijem je čelu bio Dr feketić, a gradonačelnik Kirin.Kasnije je reducirana kvadratura iz investicije izbačena oprema i to je bilo glavno opravdanje Kire i društva jer su Tonkovićev projekt nazvali megalomanijom koja Virovitici i županiji po njima nije bila potrebna.
genij
4.9.2010. 16:11
Na T-portalu je Vinco Gazdik napisao članak da je nova zgrada bolnice bez interijera i instrumenata za rad, tj. prazna je.Pitam : ``Gdeje su potrošeni toliki novci 80 milijuna kuna``?
Davor
4.9.2010. 9:03
Kako to da sada nedostaje još 2000 kvadrata "da bi se zadovoljili osnovni standardi?" Zar nije "megalomanski projekt" bolnice iz vremena koalicijske vlasti srezan upravo na "realne potrebe" koje zadovoljavaju sve bolničke standarde?


Još iz kategorije Zdravstvo