Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Dr. Brož otputovao u Prag

  gg           12.11.2003.         3102 pogleda
Dr. Brož otputovao u Prag

dr. viktor brozVIROVITICA,12. studenoga – Virovitičanin dr. Viktor Brož kojega je predsjednik Stipe Mesić imenovao veleposlanikom Češkoj otputovao je u Prag. Taj ugledni kirurg, donedavni saborski zastupnik, jedan od osnivača LIBRE, prvi je Virovitičanin – veleposlanik.
«Kad sam postao saborski zastupnik jedno vrijeme «sanjario» sam da bi bilo dobro pokušati kandidirati se za mjesto veleposlanika», otkrio nam je dr. Brož neposredno prije puta uz ispriku da ipak ne može odgovoriti na sva naša pitanja kao veleposlanik jer dužnost službeno preuzima tek kada vjerodajnicu preda češkom predsjedniku.
«Imao sam dosta obveza u saborskim zaduženjima», nastavlja dr. Brož, «pa me misao o tome pustila. Naročiti me angažirao rad u saborskom izaslanstvu NATO-u zbog čega sam stalno bio na putu. Na zasjedanju parlamentarne skupštine u Pragu javio sam se našem veleposlanstvu, jer je to bilo pravilo, i upoznao ljude koji tamo rade. Mandat bivšem veleposlaniku je bio završio pa su čuvši za moje nekadašnje planove pitali: «Doktore, pa što se ne bi javili?» Budući da je moj stranački kolega Božo Kovačević odustao od Praga i otputovao u Moskvu javio sam se i dobio suglasnost Vlade i Sabora», govori dr. Brož.
Dr. Brož je rođen je u Daruvaru gdje je pohađao osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Virovitici, a Medicinski fakultet u Rijeci. Poslijediplomsko usavršavanje nastavio je u Brnu, Pragu, Zagrebu i Davosu u Švicarskoj. Bio je šef I. kirurškog odjela virovitičke Opće bolnice.
Na pitanje kako komentira zamjerke dijela javnosti da je njegovo imenovanje veleposlanikom u Pragu upitno jer je po nacionalisti Čeh odgovorio je da to nije protuzakonito jer je on hrvatski državljanin te dodao: «Bio sam dragovoljac Domovinskog rata. Ako sam onda znao što raditi za Hrvatsku znat ću i sad. Tada me nitko nije pitao jesam li Čeh ili Hrvat.»

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika