Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Dožupan ‘volonter’: Pet puta došao raditi i primio 69.600 kn naknade

  Marija Lovrenc/Večernji list           30.11.2011.         4346 pogleda
Dožupan ‘volonter’: Pet puta došao raditi i primio 69.600 kn naknade

Virovitičko-podravska županija punih godinu dana plaća Zvonimiru Koiću (HSLS), zamjeniku župana Tomislava Tolušića (HDZ), da ne dolazi na posao! Točnije, da na radno mjesto dožupana volontera dođe samo kada ga pozovu. No od prosinca prošle godine do danas, ističe Z. Koić, zvali su ga samo pet puta pa slobodno može reći da punih godinu dana ne radi ništa. A za to je prema zakonu plaćen - iz županijskog proračuna svaki mjesec prima 5800 kuna volonterske naknade, a u isto vrijeme prima i plaću u poduzeću AS promet iz Slatine, kojemu je vlasnik i u kojem svakodnevno radi.

Nemoralno, ali čisto

U toj moralno upitnoj, ali zakonski čistoj situaciji zamjenik župana Tolušića našao se nakon što je lani na državnoj razini "pukla ljubav" između koalicijskih partnera HDZ-a i HSLS-a. Koić je u to vrijeme bio u drugom mandatu kao zamjenik virovitičko-podravskog župana, član 12 različitih odbora, povjerenstava i komisija.

- Preko noći postao sam neprijatelj koji mora otići. Moji kolege izbačeni su sa svih funkcija, čak i iz školskih odbora. Mene su u rekordnom roku izbacili iz svakog odbora i povjerenstva i jasno mi dali do znanja da sam nepoželjan samo zato što sam u drugoj stranci. Konačno, potkraj prošle godine župan Tomislav Tolušić otvoreno mi je rekao da potpišem ugovor o volontiranju ili će mene i moje ljude do Božića ‘'pomesti'' - kaže Koić koji je 1. prosinca prošle godine potpisao ugovor o volontiranju te dobio naputak da u Županiju, objašnjava, dolazi samo kada ga pozovu.

- Ne žele me na poslu, no ne mogu me se riješiti, otpustiti niti mi izglasati nepovjerenje jer za to nemaju osnove. Ja pak neću dati otkaz jer su me izabrali članovi Skupštine i jer za mene svjedoči moj rad koji ne mogu poništiti ovakve političke igre. Čekam da se radna atmosfera promijeni - kaže Koić.

Župan Tomislav Tolušić (HDZ) za slučaj kaže da je neobičan, no prema zakonu jasan.

Župan: To je njegov izbor

- Od mene Z. Koić nikada nije čuo ni jednu ružnu riječ, a uvjeti pod kojima radi stvar su njegova izbora. Prema zakonu ne mora dolaziti svaki dan na posao, nego samo kada je riječ o posebnim obvezama kao što su sjednice skupštine i slično. Na isti način funkcionira i dožupan volonter Staniša Žarković (DPS-NSS) - kaže župan Tolušić. Županija ima i "profesionalnog" dožupana Zdravka Dijakovića (HSS) koji prima 11.000 kuna plaće.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kaže da dobro poznaje način na koji HDZ u Županiji rješava politička pitanja. - Znam da su naši članovi i članovi njihovih obitelji imali problema s HDZ-om nakon izlaska iz koalicije. Zvonimira Koića HDZ ne može smijeniti niti mu dati otkaz jer su ga birali građani. A što se HDZ-a tiče, on se služi oblikom neciviliziranog vladanja iz 19. stoljeća, što će prestati već 5. prosinca - rekao je Kosor.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
5.12.2011. 20:10
da je gopodin koić progovorioi istinu,istoga dana kad se nešto počelo "odigravati",da ostavku i povukao se bez ikakve naknade možda bi jučer prešli prag,to je pokazatelj za sve koji se bave ili se namjeravaju baviti politikom,istina i samo istina i poštenje a sve drugo pada u vodu i dolazi na naplatu prije ili kasnije
dr. evil
5.12.2011. 18:01
Kada bolje promislim, ne mogu a da ne komentiram tajming kada je taj podatak o dožupanu objavljen - pred izbore! Osobno mi je žao što HSLS nije u Saboru premda imaju izuzetno dobar program za poduzetnike i gospodarstvo. Bio sam kao znatiželjnik na njihovom skupu u Slatini i smatram da ne bi trebali odustati. A što se dotiće dožupana to je upozorenje svima tko otkaže poslušnost hdz-ovcima. Koliko li ih je do sada stradalo od jopine ruke na ovaj ili onaj način! Možda barem dio saznamo! Zato imamo naš vtnet! Ajmo žuti!
MMMM
5.12.2011. 13:41
Kad smo već kod plaća za neobavljanje rada- meni nikako nije jasno po kojem zakonu to Sanader može primati plaću kada je u zatvoru, a ne radi ništa?
zenga2008
2.12.2011. 10:16
No problem, Novi..Možda najtragičnije u ovom slučaju je to što njegovi stranački kolege to opravdavaju, pa čak i Kosor..a pričaju o moralu, poštenju itd..HSLS je od nekad jake stranke postao skupina beskrupuloznih trgovaca .. sve za lovu - lovu nizašto...
NOVI
1.12.2011. 22:26
Sory, zenga 2008.
zenga2008
1.12.2011. 22:11
Kako se ono kaže..maske su pale, car je gol ???
pljuska
1.12.2011. 13:39
Ha, ha, nije mi jasno čemu čuđenje zbog takvog ponašanje Zvonimira Kojića. Nije li Zvonimir Kojić svoju "poslovni" uspjeh i političku karijeru izgradio kao aparačik i peti točak HDZ-a!?

Tih 5800 kuna treba shvatiti kao dividendu koju svom vjernom sluzi i ortaku Zvonimiru Kojiću isplaćuje HDZ na teret opljačkanog naroda.

Da nije takvih Kojića, Šimića i ostalih političkih luzera i spadala nebi HDZ-u uspjelo opljačkati Hrvatsku državu i njen narod.

Nebi Hrvatska bila opljačkana, rasprodana i odvedena u dužničko ropstvo da nije prodanih duša i političkih profitera tipa Kojića, Šimića i ostalih političkih luzera i spadala.

Da nije kojekvih Kojića, Šimića i ostalih političkih luzera i spadala nebi lupine i Jacini klimavci poput Jope, Kire, Toleta i ostalih domaćih izroda u službi HDZ-ovih lupeža uništili virovitičko-podravsko gospodarstvo.

Sve u svemu ništa čudno, jer kao što znamo Kojić je svoju uspješnu političku karijeru započeo tek nakon što je izdao oporbene stranke koje su srušile HDZ-ovu vlast u Slatini. Nakon toga vrtoglavo grabi u županijsku vlast, a potom je sve samo pitanje lizanja stopala u ruke koja mu je kao što vidimo osigurala da punih godinu dana ne radi ništa, a prima plaću od 5800 kuna.

Sve po zakonu, a čast, obraz, moral i poštenje su kao što je poznato za političke profitere španska sela.
SIDRO
1.12.2011. 12:39
zigi7darko-Izgleda da sponenuti gospodin i njemu slični misle da je to pošteno zaslužen novac a za takvo mišljenje smo mi birači sami krivi.
zigi7darko
1.12.2011. 12:12
Jednom u životu sam dobio na račun 2500,00 kn prljavog novca, nisam ga tražio, no dobio sam ga. Obitelj mi je jasno dala do znanja da to ne žele vidjeti u našoj kući. Uzeo sam novac, otišao u Lidl i zatražio da mi naprave deset paketa namirnica po 250,00 kn. Slijedeći dan sam s jednim prijateljem to podijelio siromašnim obiteljima u Virovitičkom kraju. Krvavo radim za plaču od 3300.00 kn. Koliko bi tek dožupan mogao napraviti s tim prljavim novcem koji nije njegov? No, neki nikada ne progledaju!
Senior Stariji
1.12.2011. 8:55
I ja sam hvaleći županov lijep odgoj tvrdeći da je on tako lijepo odgojen da ne bi nikoga uvrijedio otišao od suštine, ali nažalost i svi ostali.
Suština je:
1. Mi smo gospodarski najnerazvijenija županija pa bi dožupan za gospodarstvo trebao raditi 15 sati dnevno, a ne godišnje, pogotovu što je župan pravnik i bez dana rada u gospodarstvu.
2. Župan je građanima na izborima ponudio tim kojeg je on kapetan. Građani tom timu dali povjerenje.
3. Tim se raspao i ne funkcionira nitko ne radi najvažniji resor u tom timu.
Što je rješenje?
Pa jedino normalno moralno pravno ili kako god hoćete ostavka cijelog tima na čelu sa kapetanom (pojedinačne ostavke i novi pojedinačni izbori nisu zakonski mogući) i novi izbori za cijeli tim, znači priznati građanima da su ih lagali na izborima da će zajednički raditi za dobro županije.
VALKYRA
1.12.2011. 3:55
-- Stvarno lijepo ali previše tužno pa zato bi dodao nešto tako da se ne-zaboravi i nebi bilo barem žalosno-----Stara uhodana 17-godišnja metodologija__Ako si protiv HDZ-a onda si izdajnik i rob, a ak si uz HDZ onda si pošteni radnik i največi gospodarstvenik , a ako si u HDZ-u odma si veliki hrvatina i največa junačina a onda tek samo možeš biti najpoznatija lopovčina, najgora parazitska pojava, nepamčena psiho tvorevina, najbahatija praistorijska majmunčina, najgluplja hrvatska magarčina te neizlječivi bolesnički slučaj..!!??
Lj. R. Weiss
1.12.2011. 0:36
Nije baš neka preporuka za HSLS, šteta!
slavujj
30.11.2011. 23:47
gospodine đora većinom ste u pravu,nije mi bila namjera napadati osobu g koića , već sistem i način
funkcioniranja i razmišljanja svih političara , jer bi oni kao i svaki običan građani, koji se ne bavi politikom, morali razmišljati o svojim postupcima u politici i utjecaja na njihov privatni život iako su javne osobe,razmišljati o moralnosti i etičnosti svojih odluka ,ne kriviti uvijek druge za svoje postupke,
pa zar je normalmo da se ponašaju kako ste vi naveli u tim primjerima ?
zenga2008
30.11.2011. 22:15
NOVI ...Pa nije vrag da se iz mojeg napisa ne iščitava sarkazam ???? Koji moral, čovječe...koje vrednote , osim šuškavih...
Đora Đorđević
30.11.2011. 22:12
..gosp...slavuj....
Svi ti odbori u kojima je g.Kojić bio vjerojatno su nikako ili jako malo plaćeni.
>gospodin dožupan je morao predvidjeti takav rasplet i nedozvoliti sam sebi da se nađe u takvoj situaciji< e to se nije moglo ni u snu predvidjeti.
- Ma zna li naša sirotinja kolko drugi dožupan "profesionalac" tereti prpračun i koliko li koristi imamo od njega i općenito od HSS-a.
>Zna li naša sirotinja koliko li je župan "TEŽAK" (plaće, sl.putovanja, kartice, vozač i vozilo i sve ostalo).
-Problem je u tome što se baš sada u predizborno vrijeme "naručuju" ovakovi članci....(bez koristi)...
-Nisam onaj koji štitim bilo koga, želim samo da se i u ovom slučaju OTKRIJE ISTINA! Zašto su mu oduzeli ured, izbacili kofer i sami mu ponudili takvu plaći samo da ga se riješi.
-Nadam se da poznate i jednog bivšeg saborskog zastupnika (ima lažnu diol ing. drvne ind,) koji se priklonuo Glavašu i da ne bi urušio kvorum u saboru, ponudili mu menadžerski ugovor od 25.000 kuna u H.Šumama, samo da ga se riješe....TAKO SE TO RADI...
slavujj
30.11.2011. 21:49
Gospodine Đora slažem se sa vašim zadnjim komentarom,ali gospodin dožupan je morao predvidjeti takav rasplet i nedozvoliti sam sebi da se nađe u takvoj situaciji ,da onemogući bilo koga da napiše takav tekst,pa taj tekst nije lažan,te tvrdnje su valja provjerene i nije problem u tekstu već u dožupanu,
nasjedne na to da ga tolušić i hdz ugura u 12 nekakvih odbora,dali je to mora prihvatiti?
Đora Đorđević
30.11.2011. 21:27
....OVO JE TREBALO BITI KAO PRED-IZBORNI ADUT... Čiji?
Ovakve članke, njihove autore i naručitelje će jednom, kad-tad netko revidirati. Lako je nekoga oblatiti bez valjanih činjenica. Može netko još ovakvih i sličnih članaka naručiti, platiti....
Sve je to jadno, da jadnije ne može biti....
slavujj
30.11.2011. 21:24
čovjek je možda u prošlom mandatu radio čestito i pošteno,ja gospodinu Đorđeviću to vjerujem,
ali sam mišljenja da je on, kad je vidio da se tako više ne može jednostavno trebao i morao ne prihvatiti nešto tako nemoralno da prima plaću bez ikakvih obaveza,a time je pokazao i političku
i moralnu upitnost,jer je ispao gramzivac kom je stalo samo do novca i funkcije i što je najgore nije na vrijeme ili nikako shvatio da je to igra u kojoj on uvijek ispada negativac,što je u stvari i istina,
a što je još žalosnije to je slika gotovo svih naši tzv. političara kojima je jedini politički cilj-osobna korist
Đora Đorđević
30.11.2011. 20:59
....Javno mogu posvjedočiti da je Gospodin Zvonimir Kojić u prošlom mandatu, dok sam i sam bio član županijskog poglavarstva svoju dužnost dožupana obnašao vrlo racionalno, revno i čestito. Naravno, zna se tko je odrđivao pravila igre. Iz tih pravila imamo i danas to što imamo. SVIMA JE JASNO DA SU NEKI DOBRO DOŠLI samo dotle dok ih HDZ treba a onda ih se gazi na sve moguće načine, od prijetnji, prisila, ucjena.... Tako je to funkcioniralo sve dok je bio diktator na čelu koji je ustrojio vojsku koja i danas tako funkcionira- SVAKA SILA ZA VREMENA!!!
Žalosno ali istinito....
NOVI
30.11.2011. 20:31
......,zenga 2008......pa nebih ja to baš tako rekao. Koića osobno ne poznajem,ali zar je moralno primati toliku plaću za ništa,ispada da baš i nije neka reklama o poštenju nekih ljudi HSLS-a. Apsolutno se slažem sa komentarom Ferala.
zenga2008
30.11.2011. 19:22
Iz svega navedenog , a i iz govora ostalih uglednih članova HSLS-a vidi se da je to stranka časnih, poštenih i nadasve moralnih ljudi, koji na našu žalost, žive u okruženju koje ne razumije vrednote koje oni promiču !
Lynx
30.11.2011. 18:07
Možda su opet među nama! Vuk dlaku mjenja, ali ćud nikada!
@roks & @jin1 - samo pod drugim nickom! ;-D
Senior Stariji
30.11.2011. 17:42
Citirati ću Župana iliti Roksa:
..... i Koić dvije poštenjačine koje kradu i trpaju u svoj Đžep gdje god stignu! Sram vas bilo!
Virovitica net 03.01.2010 u 14:24:34.
To su županove lijepe riječi, gdje bi on nekoga uvrijedio?, pa on je poštenjačina mrava ne bi zgazio!
JANJA
30.11.2011. 16:37
mož mislit tolušić mu nije rekao niti jednu ružnu rijeć pa zar je to bitno i zar se na taj naćin funkcionira.kako tolušić radi znamo ali da nemože reći da netko ne radi i da za to prima bolji osobni dohodak nas bjednika koji smo morali trpiti tolike godine ovo zlo koje se nesmije više nikada ponoviti.svu imovinu koju su stekli na njima svojstven naćin oduzeti i graditi pogone i itvarati radna mjesta.takvi ko tolušić kirin roštaš kojić venus nesmiju više nikada doći u priliku da budu vodeća garnitura jer oni su ukaljali ne samo sebe već i ime svoje unućadi a nas dotukli i ućinili bjednicima.
nano
30.11.2011. 15:13
koja ironija, ovaj ne radi a plaća stiže, radnici rade a od plaće ni "p", zato ja kažem da je šeks najveći zločinac jer svojim zakonima ozakoni i amoralno i nenormalno, ovi koji dođu ne mogu više krasti jer ovi sadašnji su tako dobro pomeli sve po ovoj državi, neponovili se više nikad i nigdje dao nam bog...
Feral
30.11.2011. 13:51
Da je Koić pravi čovjek, naknadu bi uplaćivao u neku dobrotvornu ustanovu i korektno bi skupio političke bodove ali bi se i bolje osjećao. Ovako , od svih skupa ; jao ocu, jao majci, jao cijeloj naciji..
fiks
30.11.2011. 13:34
A Tole nije volonter,mislite da on donosi odluke.Sve su to volonteri koji pare grabe i narod vodi u propast!
SIDRO
30.11.2011. 13:26
freemen-Evo jaću da ti kažem.Dogradonačelnici "drže lotru" gradonačelnicima!
freeman
30.11.2011. 13:05
legalno kradu gdje god se stigne, koliko mi imamo tih do, do... dožupani, dogradonačelnici, evo neka mi netko objasni što rade dogradonačenici naprimjer
Pero
30.11.2011. 13:01
Te propise je doneso sam HDZ da bi uhljebio svoje, problem je što je koić biran direktno i ne mogu ga smijeniti bez novih izbora a ignoriraju ga.
tomislav
30.11.2011. 12:51
I sad ja sam Jugoslaven a ovaj je Hrvatina, Serem mu se u te novce koje krade od sirotinjske županije...


Još iz kategorije Županija