Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Obavijesti

Donesena Odluka o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području VPŽ

        29.04.2010.         1757 pogleda
Donesena Odluka o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području VPŽ

Župan Tomislav Tolušić, donio je Odluku o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije. Navedenom Odlukom koja se u cijelosti može pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji", propisuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na novčanu potporu za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije.

Prema njoj, korisnici novčane potpore ove Odluke su poduzetnici koji svoju registriranu djelatnost obavljaju kao trgovačko društvo, obrt, zadruga, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili koji drugi zakonom dozvoljeni oblik obavljanja poduzetničke aktivnosti. Korisnici novčane potpore mogu ostvariti novčanu potporu za poticanje zapošljavanja pod sljedećim uvjetima: ako u godini za koju se potpora odobrava u radni odnos prime novozaposlene djelatnike koji su na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje proveli najmanje šest mjeseci prije prijema u radni odnos kod korisnika novčane potpore; da je u godini koja prethodi godini u kojoj se odobrava novčana potpora broj zaposlenika kod poduzetnika - korisnika novčane potpore na kraju godine bio isti ili veći nego na početku godine u kojoj se potpora ostvaruje; da poduzetnik kome se odobrava novčana potpora nema evidentiranih dugovanja prema državi i lokalnoj odnosno regionalnoj samoupravi. Prema navedenom, Virovitičko-podravska županija davati će bespovratne novčane poticaje za novozaposlene osobe od 5.000,00 do 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi. Za one poduzetnike koji zaposle novih od pet do deset radnika, davati će se bespovratna sredstva u iznosu od 5.000,00 po osobi.

Za poduzetnike koji budu zapošljavali od 11 do 50 novozaposlenih, davati će se bespovratna potpora u iznosu od 7.500,00 kuna. Onaj poduzetnik koji zaposli od 51 do sto novih radnika, Virovitičko-podravska županija, davati će 10.000,00 kuna bespovratne potpore po osobi. Za one poduzetnike koji zaposle više od 101 osobe, davati će se 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi. Korisnik novčane potpore dužan je novozaposlenu osobu zadržati u radnom odnosu najmanje godinu dana, a u slučaju nepoštivanja ove obveze odobrena sredstva potpore dužan je u cijelosti vratiti u proračun Županije. Pravo na novčanu potporu ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za gospodarstvo i razvoj Virovitičko-podravske županije gdje se na telefon 033/743-251 mogu dobiti i dodatne informacije. Podsjećamo, kompletan tekst navedene Odluke virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije može se pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObavijestiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.