Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Gospodarstvo

Donesen okvirni plan IPARD natječaja u 2013.

        12.11.2012.         1028 pogleda
 Donesen okvirni plan IPARD natječaja u 2013.

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeli su okvirni plan za raspisivanje natječaja za mjere IPARD programa u 2013. godini. Kod donošenja plana vodilo se računa o zahtjevima korisnika i konzultantskih tvrtki te su u obzir uzete informacije s terena, kako bi se pospješila prolaznost prijava na nadolazećim natječajima te još više povećala iskorištenost IPARD programa.

Okvirni plan raspisivanja natječaja za četiri mjere IPARD programa donijeli potaknuti brojnim upitima i velikom zainteresiranošću potencijalnih korisnika, a s ciljem pravovremene pripreme svih zainteresiranih strana. Planu je prethodilo službeno odobrenje Europske komisije kojim su uvažene pete izmjene IPARD programa koje je Hrvatska tražila s ciljem proširenja mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.

Plan natječaja  je provizoran, Agencija zadržava pravo izmjene datuma raspisivanja natječaja za pojedine mjere. Prema okvirnom planu, u idućoj će godini natječaji za mjeru 101 - ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice te za mjeru 103 - ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice, biti raspisani sredinom veljače, početkom travnja, rujna i listopada.

Za mjeru 202 - priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja, natječaji će biti raspisani sredinom siječnja i sredinom veljače, a za mjeru 302 - diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti, najavljuje se da će natječajni biti raspisani početkom lipnja i kolovoza.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.