Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Donesen okvirni plan IPARD natječaja u 2013.

        12.11.2012.         1191 pogleda
 Donesen okvirni plan IPARD natječaja u 2013.

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeli su okvirni plan za raspisivanje natječaja za mjere IPARD programa u 2013. godini. Kod donošenja plana vodilo se računa o zahtjevima korisnika i konzultantskih tvrtki te su u obzir uzete informacije s terena, kako bi se pospješila prolaznost prijava na nadolazećim natječajima te još više povećala iskorištenost IPARD programa.

Okvirni plan raspisivanja natječaja za četiri mjere IPARD programa donijeli potaknuti brojnim upitima i velikom zainteresiranošću potencijalnih korisnika, a s ciljem pravovremene pripreme svih zainteresiranih strana. Planu je prethodilo službeno odobrenje Europske komisije kojim su uvažene pete izmjene IPARD programa koje je Hrvatska tražila s ciljem proširenja mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.

Plan natječaja  je provizoran, Agencija zadržava pravo izmjene datuma raspisivanja natječaja za pojedine mjere. Prema okvirnom planu, u idućoj će godini natječaji za mjeru 101 - ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice te za mjeru 103 - ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice, biti raspisani sredinom veljače, početkom travnja, rujna i listopada.

Za mjeru 202 - priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja, natječaji će biti raspisani sredinom siječnja i sredinom veljače, a za mjeru 302 - diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti, najavljuje se da će natječajni biti raspisani početkom lipnja i kolovoza.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo