Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Donacije

Donacija iz Francuske

  vj           14.07.2013.         3357 pogleda
Donacija iz Francuske

Gradska društva Crvenog križa Orahovica i Slatina ovih dana dobila su vrijednu donaciju od francuskih udruga Medicine Aide et Presence (M.A.P) i Fraternite Catalogne-Croatie (FCC). Donacija težine 13.200 kg sastoji se od uglavnom od odjeće, cipela, igračaka i puno bolničkih kreveta, pelena za inkontinenciju i medicinskih pomagala. Dio pošiljke namijenjen je i Domu za starije i nemoćne u Iloku i udruzi „Bubamara" u Vinkovcima.

Ove dvije udruge iz grada Perpignana na jugu Francuske pomažu Hrvatsku još od ratne 1992. godine. Zasluga je to njihovih čelnika i velikih štovatelja i zaljubljenika u Hrvatsku i hrvatski narod. Znamo da su dr. Pierre Chollat-Namy iz M.A.P-a, te naš Orahovčanin Ivica Perković  i Josette Roig iz FCC prijatelji koje smo stekli za cijeli život i kojima se nikada nećemo moći odužiti. U ovih 22 godine poslali su više od 80 tegljača pomoći samo za slatinski kraj, a od prije nekoliko godina i za Orahovicu. Treba reći da je njihova pomoć, osobito u ratnim godinama išla i u druge krajeve Hrvatske i bosansku Posavinu. Tada je bilo puno hrane sanitetskog materijala i  lijekova, a kako  donacije istih više nisu moguće, preusmjerili su se na odjeću, bolničke krevete i invalidska pomagala. S ovim pomagalima kontinuirano pomažemo već 15- tak godina obitelji s nepokretnim bolesnicima (više od 100 kreveta nam je na terenu), a darovali smo ih i udomiteljima koji trajno skrbe za ovu kategoriju bolesnika. Moramo naglasiti da ove donacije iz Francuske ne padaju s neba, već se spomenuti čelnici, ali i veliki broj drugih volontera moraju svojski pomučiti da bi neku manju donaciju dobili i dovezli  od raznih donatora u krugu i do 150 km od Perpignana. Problem im  je i nedostatak skladišta, a novci za transport do Hrvatske skupljaju se prodajom kolača, a najčešće vlastitim novcem donatora.

Srdačno zahvalni našim dragim prijateljima i svim donatorima u Francuskoj  mi crvenokrižaši iz Orahovice i Slatina i dalje smo u „vašoj službi" u vašim specifičnim potrebama koje drugi ne mogu ispuniti.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MACAN
17.7.2013. 9:51
S jedne strane žalosno je to da jedna "razvijena" članica EU prima pomoć kao da je domovinski rat... a još žalosnije što nam to zaista treba a ne može omogućit "razvijena" država.


Još iz kategorije Donacije