Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Donacija godine - glasujete za Partwish

        25.06.2012.         2846 pogleda
Donacija godine - glasujete za Partwish

Proizvod Partwish, minijaturni bor izrađen tehnikom kojom se na tradicionalan način rade četke i partviši, postavljen na drveno postolje na kojemu se nalaze listići papira i olovka jedan je od deset finalista natječaja Donacija godine Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke. Partwish je dizajnirao Filip Gordon Frank, a proizveden je u obrtu Interijeri Jirouš, Virovitičanina Nenada Jirouša.

Sedmočlana stručna komisija izabrala je 10 projekata, a korisnici Facebooka će izabrati tri. Za Partwish i našeg Nenada Jirouša do 25. lipnja možete glasovati

https://apps.facebook.com/zabadonacijagodine/

Donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000 kuna za prvonagrađeni, 100.000 kuna za drugonagrađeni i 50.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog.

O Partwishu

Korisnik na listiću papira olovkom ispisuje prigodne želje ili poruke, a listić potom zatakne među «grančice» bora, simbolično ga kiteći.

Izrada metli i partviša jedna je od mnogih obrtničkih djelatnosti koje izumiru. Upravo je činjenica da mnogi obrti izumiru zahvaljujući jeftinim industrijskim proizvodima koji se uvoze iz Kine i drugih dijelova svijeta, bila inspiracija za PARTWISH.

PARTWISH sugerira važnost nematerijalnog aspekta Božića, povezujući tradicionalni obrt i pažnju koja se pridaje pri proizvodnji ručno rađenih predmeta s gestom čestitanja i izražavanja lijepih želja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
20.6.2012. 14:50
"...kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost.." - to je i bio cilj "ironije"
fortitude
20.6.2012. 9:21
bez obzira na ironije, pohvalno i inovativno, kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost..
freeman
20.6.2012. 9:13
ova stvar (ne znam kako bi je nazvao, drvo želja možda) Kinezi bi napravili za jedno 6 kuna, a kod nas jedno 20 do 30 puta više


Još iz kategorije Obrtništvo