Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Obrtništvo

Donacija godine - glasujete za Partwish

        25.06.2012.         2816 pogleda
Donacija godine - glasujete za Partwish

Proizvod Partwish, minijaturni bor izrađen tehnikom kojom se na tradicionalan način rade četke i partviši, postavljen na drveno postolje na kojemu se nalaze listići papira i olovka jedan je od deset finalista natječaja Donacija godine Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke. Partwish je dizajnirao Filip Gordon Frank, a proizveden je u obrtu Interijeri Jirouš, Virovitičanina Nenada Jirouša.

Sedmočlana stručna komisija izabrala je 10 projekata, a korisnici Facebooka će izabrati tri. Za Partwish i našeg Nenada Jirouša do 25. lipnja možete glasovati

https://apps.facebook.com/zabadonacijagodine/

Donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000 kuna za prvonagrađeni, 100.000 kuna za drugonagrađeni i 50.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog.

O Partwishu

Korisnik na listiću papira olovkom ispisuje prigodne želje ili poruke, a listić potom zatakne među «grančice» bora, simbolično ga kiteći.

Izrada metli i partviša jedna je od mnogih obrtničkih djelatnosti koje izumiru. Upravo je činjenica da mnogi obrti izumiru zahvaljujući jeftinim industrijskim proizvodima koji se uvoze iz Kine i drugih dijelova svijeta, bila inspiracija za PARTWISH.

PARTWISH sugerira važnost nematerijalnog aspekta Božića, povezujući tradicionalni obrt i pažnju koja se pridaje pri proizvodnji ručno rađenih predmeta s gestom čestitanja i izražavanja lijepih želja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
20.6.2012. 14:50
"...kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost.." - to je i bio cilj "ironije"
fortitude
20.6.2012. 9:21
bez obzira na ironije, pohvalno i inovativno, kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost..
freeman
20.6.2012. 9:13
ova stvar (ne znam kako bi je nazvao, drvo želja možda) Kinezi bi napravili za jedno 6 kuna, a kod nas jedno 20 do 30 puta više


Još iz kategorije Obrtništvo