Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Obrtništvo

Donacija godine - glasujete za Partwish

        25.06.2012.         2758 pogleda
Donacija godine - glasujete za Partwish

Proizvod Partwish, minijaturni bor izrađen tehnikom kojom se na tradicionalan način rade četke i partviši, postavljen na drveno postolje na kojemu se nalaze listići papira i olovka jedan je od deset finalista natječaja Donacija godine Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačke banke. Partwish je dizajnirao Filip Gordon Frank, a proizveden je u obrtu Interijeri Jirouš, Virovitičanina Nenada Jirouša.

Sedmočlana stručna komisija izabrala je 10 projekata, a korisnici Facebooka će izabrati tri. Za Partwish i našeg Nenada Jirouša do 25. lipnja možete glasovati

https://apps.facebook.com/zabadonacijagodine/

Donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000 kuna za prvonagrađeni, 100.000 kuna za drugonagrađeni i 50.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog.

O Partwishu

Korisnik na listiću papira olovkom ispisuje prigodne želje ili poruke, a listić potom zatakne među «grančice» bora, simbolično ga kiteći.

Izrada metli i partviša jedna je od mnogih obrtničkih djelatnosti koje izumiru. Upravo je činjenica da mnogi obrti izumiru zahvaljujući jeftinim industrijskim proizvodima koji se uvoze iz Kine i drugih dijelova svijeta, bila inspiracija za PARTWISH.

PARTWISH sugerira važnost nematerijalnog aspekta Božića, povezujući tradicionalni obrt i pažnju koja se pridaje pri proizvodnji ručno rađenih predmeta s gestom čestitanja i izražavanja lijepih želja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
20.6.2012. 14:50
"...kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost.." - to je i bio cilj "ironije"
fortitude
20.6.2012. 9:21
bez obzira na ironije, pohvalno i inovativno, kako i priliči mladima s ovih prostora. realizaciju će ostvariti negdje vani, vjerojatno i na žalost..
freeman
20.6.2012. 9:13
ova stvar (ne znam kako bi je nazvao, drvo želja možda) Kinezi bi napravili za jedno 6 kuna, a kod nas jedno 20 do 30 puta više


Još iz kategorije Obrtništvo