Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier Babić

Doktor traži 100.000 kuna

        11.06.2003.         1610 pogleda
Doktor traži 100.000 kuna

ZAGREB, 11.lipnja - Predsjednik sindikata Liječnika Hrvatske dr Ivica Babić podnio je na Općinskom sudu u Zagrebu tužbu protiv Europapress holdinga, nakladnika tjednika "Globus" kojom traži 100.000 kuna naknade štete - javio je današnji "Vjesnik".
U tužbi se navodi, piše "Vjesnik", da se naslovom članka objavljenog 7.veljače ove godine u "Globusu", "Ivica Babić - doktor za štrajkove" degradira Babićeva profesija i on osobno jer se implicira da je "stručnjak" za štrajkove.
Babić štetnim smatra i navod "... koji već tri tjedna uz gorljivu pomoć bivšeg ministra zdravstva dr Andrije Hebranga i njegova HDZ-a predvodi štrajk liječnika". Tim se navodom, smatraju u tužbi, implicira da Babić sindikalna prava i obveze ostvaruje na način da služi interesima određene političke opcije.
Dr Babić smatra i kako se u tekstu novinarka Renata Ivanović na neprofesinalan i neiskren način bavila i njegovim osobnim ivotom i to pogotovo navodu Ivica Babić se prije 20 godina doselio u Viroviticu oženio. Virovitičani ga znaju kao uspješnog poduzenika, iako im nije jasno kako je liječničkom plaćom uspio kupiti lokale "Lav" i "Kazališnu kavanu" kao i tri trgovačka lokala.
U tekstu se navodi, a Babić smatra po sebe štetnim, navod prema kojem "ratište gotovo nije vidio jer je za vrijeme rata radio kao liječnik u Općoj bolnici. Kako bilo, danas je Babiću priznat dvadesetpostotni invaliditet na temelju gubitka sluha na jedno uho. Tako je iskorosto sve povlastice koje mu invalidnost donosi".
Prva rasprava, doznaje "Vjesnik" bit će u srpnju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Babić