Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  HGK-Županijska komora Virovitica

Dogovoren nastup NR Kine na 17. Viroexpu

        22.11.2011.         1264 pogleda
Dogovoren nastup NR Kine na 17. Viroexpu

Izaslanstvo 17. „Viroexpo"-a, u kojem su bili: članovi Organizacijskog odbora sajma, Milan Vanđura, tajnik HGK - Županijske komore Virovitica i Matija Mustač, pročelnik za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice, te direktor Sajma Igor Andrović, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije, razgovaralo je u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu NR Kine u RH sa savjetnikom g. Qian Changyong i attacheom gđom. Yu Miao o suradnji Virovitičko-podravske županije sa NR Kinom  i predstavljanju kineskog gospodarstva na 17. „Viroexpo"-u, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 20. - 22. siječnja 2012. god..

 Predstavljeno je županijsko gospodarstvo i sajam „Viroexpo", te mogućnosti povećanja međusobne vanjskotrgovinske razmjene, koja je u 2010. god. iznosila 1.746.735 $, od čega je izvoz u NR Kinu bio 99.607 $, što čini 0,07% županijskog izvoza, a uvoz 1.647.128 $, što čini 3,28% županijskog uvoza.

U 2011. god., sveukupna vanjskotrgovinska razmjena bila je 1.089.800 $, od čega je izvoz u NR Kinu bio 333.488 $, što čini 0,57% županijskog izvoza, a uvoz 756.312 $, što čini 1,91% županijskog uvoza.Izvoz je činio namještaj i ostali drvni proizvodi, dok je u uvozu pretežit dio bio uvoz odjeće i obuće.

Zaključeno je da je nužno izbalansirati i povećati međusobnu vanjskotrgovinsku razmjenu, što se i ostvaruje komparacijom ostvarenih vanjskotrgovinskih rezultata u 2011. god. u odnosu na 2010. god..

Da bi se povećao plasman hrvatskih proizvoda u NR Kinu upućen je poziv gospodarstvenicima Virovitičko-podravske županije da posjete NR Kinu i na sajamskim i ostalim promo-manifestacijama predstave županijske proizvode za koje postoji interes.

NR Kina na sajmu „Vieroexpo" sudjeluje od 2004. god., a u prigodi održavanja sajma, sajam je, do ove godine, redovito posjećivalo izaslanstvo CCIPT (Kineske komore za međunarodnu promociju i trgovinu), kojem je prethodno ukazano i na mogućnost financiranja i realizacije infrastrukturnih investicija.Dogovoreno je da Ured za gospodarstvo i trgovinu u svezi navedenih ciljeva podržava nastup kineskog gospodarstva na „Viroexpo"-u, te da će se ostale aktivnosti na sajmu, u cilju promocije kineskog gospodarstva koordinirati sa CCIPT.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
22.11.2011. 16:27
di će svi ti kinazi spavat...možda po kućama...


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.