Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  HGK-Županijska komora Virovitica

Dogovoren nastup na sajmu u Szentlorincu

        14.07.2009.         1034 pogleda
Dogovoren nastup na sajmu u Szentlorincu

Izaslanstvo HGK-Županijske komore Virovitica kojeg je predvodio poslovni tajnik Milan Vanđura posjetilo je Szentlorinc i Pečuh u županiji Baranja, u Mađarskoj. U Szentlorincu, izaslanstvo se sastalo s Markom Gyorvary, predsjednikom Mađarsko-hrvatske trgovinske i industrijske komore i njegovim suradnicima. Razgovaralo se o suradnji Komora, novim načinima jačanja međusobne vanjskotrgovinske robne razmjene i nastupu gospodarstva Virovitičko-podravske županije na 16. Međunarodnom sajmu poljoprivrede „GAZDANAPOK", koji će se održati u Szentlorincu, 14. do 16. kolovoza 2009. godine.

Izaslanstvo je u Pečuhu, u Poduzetničkom centru županije Baranja, razgovaralo s Irmom Sigora, direktoricom Poduzetničkog centra, Gaborom Vegh, direktorom Sajma i ostalim suradnicima, o tehničkim detaljima nastupa na sajmu. Dogovorena je, na bazi reciprociteta, prezentacija gospodarstva, temeljem čega će se na 16. Međunarodnom sajmu poljoprivrede „GAZDANAPOK" u Szentlorincu prezentirati gospodarstvo Virovitičko-podravske županije na površini od 25 četvornih metara, a mađarsko gospodarstvo na identičnoj površini u Hrvatskoj.

Mađarskoj strani ponuđen je, na bazi reciprociteta, nastup na jednom od sajmova u Virovitičko-podravskoj županiji: VIROEXP-u, AGRO ARCI i SLAVIN-u.   Mađarska strana se odlučila se za Viroexpo.

Dogovoreno je da će se u cilju daljnjeg jačanja međusobnih gospodarskih odnosa, primarno u cilju jačanja gospodarske razmjene Hrvatske i Mađarske, potpisati međusobni Sporazum o suradnji.

Svečanost međusobnog potpisivanja Sporazuma, bit će u okviru otvorenja 16. Međunarodnog sajma poljoprivrede „GAZDANAPOK" u Szentlorincu, 14. kolovoza.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica