Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Mali vlakovi

Dođite u subotu na virovitčki Željeznički koldovor, na 9. Burzu malih vlakova i autića

  vn           19.10.2019.         3181 pogleda
Dođite u subotu na virovitčki Željeznički koldovor, na 9. Burzu malih vlakova i autića

Sve je spremno za 9. Burza malih vlakova i autića koja će u subotu, 19. listopada ove godine ponovno okupiti kolekcionare i ljubitelje vlakova iz zemlje i inozemstva. Ovaj put, uvjerava nas idejni začetnik i organizator ove manifestacije Goran Denac, još bolja, sadržajnija i posjećenija. Dolazak je najavilo više od 20 prodavača i izlagača modela malih vlakova i autića u svim mjerilima, tračnih i dopunskih materijala za diorane i maketa te brojni klubovi, udruge i pojedinci iz Hrvatske i inozemstva.  "Dovodimo najbolje od najboljih u svijetu maketarstva", zadovljno nam govore dečki u petak popodne dok smireno obavljaju posljednje pripreme veliki događaj.

Radilo se proteklih dana do dugo noć kako bi prošlo sve kako treba i kako bi Virovitica pokazala da može organizirati vrijedne turističke manifesatcije.

Bit će organizirana utrka RC autića na najboljoj stazi za male autiće u Hrvatskoj po dobnim skupinama djece i odraslih. Natjecatelji mogu donijeti svoj autić ili ga uzeti od organizatora. Osim medalja, za pobjednike su osigurane nagrade – modeli vlakova i autića od kolekcionara.

Nagrade i pokloni su osigurani i za mališane koji će donijeti likovni rad ili na licu mjesta crtati i bojati vlakove, autobuse i autiće.

„Promovirat ćemo knjigu Dubrava Maričića: Moja sjećanja na slavonsko-podravsku željeznicu“. Dražen Bijelić i Željko Halambek hobisti maketari iz Zagreba pokazat će autobus Ikarus, u mjerilu 1:6, jedini takav u Europi, koji će podjednako razveseliti i male i velike. Prvi puta bit će izložen dosad najdetaljniji hrvatski modela lokomotiva i vagona na živopisnim dioramama Siniše Sudara i Borisa Križića. Dolazi i međunarodno poznati klub RC Crawlers sa svojim modelima te prezentacijom i mogućnosti vožnje. Vidjet ćemo i jedini ručno rađene hrvatske modeli američkih uskotračnih željeznica iz radionice Jakopovića u mjerilu 1:11. Gosti iz Slovenije donijeti će jedine primjerke nekadašnjih JŽ modela a današnjih SŽ modela Diesel lokomotiva u mjerilu 1:22,5 koje je moguće vozit na maketi Wild Wild Wereuche. U Viroviticu dolaze tenkovi iz 2. Svjetskog rata mjerilo 1:16 koji zvuče i pucaju kao pravi. Tenkovsku diviziju predvodi Vjekoslav Filipović“, nabraja Denac samo neke od sadržaja koji ove subote na Željezničkom kolodvoru očekuju goste i posjetitelje.

Tema maketarske radionice ove godine je izrada Wethering modela profesionalcima iz Slovenije i Hrvatske.

Izložba malih vlakova na 360 četvornih sa preko 3000 modela vlakova i povijesnih kompozicija sa standardnom ponudom vožnje vlakova na tablete za ovu prigodu je obogaćena s nekoliko novih sadržaja koji će činiti stalni postav izložbe kao što je Šumska uskotračna željeznica autora Gordana Gringe Ilenića.

I ove subote posjetitelji mogu dobiti diplome za male strojovođe, a organizirana je i radionica izrada diorama za najmlađe.

Za one koji će u Viroviticu doći vlakom osiguran je popust od 40 posto na povratnu kartu vlakom za Hrvatske i Sloveniju.

„Srećom, i vrijeme će nas poslužiti pa ćemo svi zajedno provesti jednu lijepu subotu od 9 do 17 sati u druženju s malim vlakovima i autićima“, poziva Denac građane na virovitički Željeznički kolodvor.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Mali vlakovi