Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

        27.03.2009.         1962 pogleda
Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

Nakon što su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, potpisali Sporazum o provedbi projekta u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2009. godinu te nakon što je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potporu tradicijskim obrtima je donesena je odluka o potporama u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici Povjerenstvo za dodjelu navedene potpore u sastavu, predsjednik povjerenstva župan Tomislav Tolušić te članovi, Josip Novogradec, Ivan Horvat, Vesna Šerepac i Zdravko Šarić, a na temelju kriterija za dodjelu potpora objavljenih u Javnom pozivu, iste su dodijeljene: Ivanu Bajiviću (pećar i keramičar), Marijanu Kučanu (postolar), Josipu Margetiću (krojač), Krešimiru Mariću (izrada tamburica),Ljiljani Petriševac (obućar i postolar), Đuri Požežancu (kovač), Marijanu Trstenjaku (kovač).

Svakom od obrtnika dodijeljena je potpora u iznosu od 3.000 kuna. Svečanost uručenja navedenih potpora održati će se idući mjesec u prostorima Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Inače, Virovitičko-podravska županija je jedina županija u Republici Hrvatskoj, koja u potpunosti financira pokretanje obrta na području županije te na taj način pomaže svima onima koji će u ovoj godini pokrenuti obrt na području naše županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo