Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Obrtništvo

Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

        27.03.2009.         1742 pogleda
Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

Nakon što su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, potpisali Sporazum o provedbi projekta u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2009. godinu te nakon što je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potporu tradicijskim obrtima je donesena je odluka o potporama u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici Povjerenstvo za dodjelu navedene potpore u sastavu, predsjednik povjerenstva župan Tomislav Tolušić te članovi, Josip Novogradec, Ivan Horvat, Vesna Šerepac i Zdravko Šarić, a na temelju kriterija za dodjelu potpora objavljenih u Javnom pozivu, iste su dodijeljene: Ivanu Bajiviću (pećar i keramičar), Marijanu Kučanu (postolar), Josipu Margetiću (krojač), Krešimiru Mariću (izrada tamburica),Ljiljani Petriševac (obućar i postolar), Đuri Požežancu (kovač), Marijanu Trstenjaku (kovač).

Svakom od obrtnika dodijeljena je potpora u iznosu od 3.000 kuna. Svečanost uručenja navedenih potpora održati će se idući mjesec u prostorima Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Inače, Virovitičko-podravska županija je jedina županija u Republici Hrvatskoj, koja u potpunosti financira pokretanje obrta na području županije te na taj način pomaže svima onima koji će u ovoj godini pokrenuti obrt na području naše županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo