Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Dobivaju li seljaci prvu ministricu? I to iz naše, Virovitičko-podravske županije

  Goran Gazdek           30.08.2016.         7335 pogleda
Dobivaju li seljaci prvu ministricu? I to iz naše, Virovitičko-podravske županije

Već za nekoliko dana znat će se novi raspored snaga u Hrvatskom saboru i relativni pobjednik izbora. To naravno ne znači da ćemo odmah znati i tko će sastavljati novu Vladu, jer pobijediti na izborima u Hrvatskoj nužno ne znači i doći na vlast. No, ono što je sigurno u Hrvatskoj je da Vlada ne može bez dvije stranke. SDP-a ili HDZ-a. Za naš grad i našu županiju to znači da ćemo svakako imati „svog“ čovjeka u Vladi.

Tomislav Tolušić pretendira na mjesto ministra regionalnog razvoja ukoliko HDZ sastavlja Vladu, a HSS-ovka Ana Marija Petin na mjesto ministrice poljoprivrede ukoliko SDP dođe u poziciju vlasti. Obadvoje tako mladi i obadvoje naši političari što me i nagnalo na jedan afirmativan tekst o lokalnim političarima.

Naime, već dugi niz godina nakon što se aktualni gradonačelnik Ivica Kirin „proslavio“ kao ministar policije, a Nada Čavlović Smiljanec šefica porezne -naš kraj nema pravog političara u vlasti. Naglim promjenama u HDZ-u profilirao se Tomislav Tolušić koji je i trenutnu aktualan tehnički ministar, te novim savezom SDP-a i HDZ-a Ana Marija Petin postaje jaka osoba iz našeg kraja. Tomislav Tolušić je špranca klasičnog hrvatskog političara. Nikad u životu nije radio van državne kancelarije, odijelo nosi i po doma, a u stranci je napredovao po sistemu:Jopa! Jopa! Jopa je najbolji! Afere su mu za sad isključivo ljudske i egoistične. Nakon što su mu zabranili da sam sebe hvali po portalima, počeo je stavljat ploče sa svojim imenom svagdje gdje ima mjesta. Uglavnom, jedan od simpatičnijih likova iz tog miljea.

Za razliku od njega Ana Marija Petin je s obzirom na dosadašnju karijeru više samozatajna. Za nju bi se moglo reći da više prešuti nego šta kaže, kao da po egu ne spada u klasičan obrazac.Osim toga,ova žena je obiteljska osoba s troje djece koja dolazi iz seljačke obitelji. Idealna za ikonu Hrvatske seljačke stranke koju su do sad predstavljale neuvjerljive Ljubica Lalić iMarijana Petir (neudane sredovječne žene bez djece s velikim križom na još većim grudima). Ana Marija Petin je mlada (1976.), obrazovana (dipl.oec) , iskusna i iz naroda.

Sraz u SDP-a i HDZ-a našoj IV. Izbornoj jedinici (Osijek, Virovitica) nikad nije bio veći, a pozicija HDZ-a lošija. S obzirom da su na istoku dobrano poljuljani HDSSB-om, HDZ-ovci su svoju snagu crpili iz virovitičkog kraja. Međutim, novim preokretom i odlaskom HSS-a u koaliciju s SDP-om moglo bi se dogoditi početak urušavanja HDZ-ove utvrde u našoj županiji.

Glavno pitanje je ipak hoće li našem kraju više pomoći Tolušić kao ministar regionalnog razvoja ili Ana Marija Petin kao ministrica poljoprivrede? Teško je to reći. Bez obzira što je mala stranka u cijeloj priči, HSS se može u SDP-ovoj Vladi postaviti bolje nego Tolušić u HDZ-ovoj. Politika nekad može biti bajkovita.Svojem kraju su uglavnom najviše pomagali lider malih stranaka (Đurđa Adlešič, Ivan Jakovčić, Radimir Čačić). U svakom slučaju Virovitičani, izađite na izbore.

Ovaj put imate za koga.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika