Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  HGK-Županijska komora Virovitica

Dobitnici Zlatne kune za 2022. – IIC Intelligent Industrial Concepts, Jukić i Hrvatski duhani

  hgk/foto Kristijan Toplak           08.10.2023.         1520 pogleda
Dobitnici Zlatne kune za 2022. – IIC Intelligent Industrial Concepts, Jukić i  Hrvatski duhani

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica za ostvarene rezultate u 2022. godini, uspješnost u poslovanju i doprinos županijskom gospodarstvu nagrađeni su najuspješniji gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije. U kategoriji Malo trgovačko društvo priznanje je pripalo tvrtki IIC Intelligent Industrial Concepts d.o.o iz Slatine, najbolje Srednje trgovačko društvo bilo je Jukić d.o.o. iz Čađavice, a u kategoriji Veliko trgovačko društvo priznanje je dodijeljena Hrvatskim duhanima d.d. Virovitica. Nagrade u prve dvije kategorije dodijelili su izaslanik predsjednika HGK i potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević i predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša, a u trećoj župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Hrvatski duhani najveći su hrvatski otkupljivač duhana, već 65 godina uspješno organizira proizvodnju. U 2022. godini su otkupili 5.160.000 kilograma duhana, mogu pohvaliti da kao obrađivač koji postižu najbolje rezultate obrade unutar cijele BAT Grupe. Duhan izvoze u 10 zemalja Europe. Ukupan iznos izvoza duhana prošle godine iznosio je 77% ukupnih prihoda, gotovo 21 milijun eura. Zapošljava 295 radnika.

Tvrtka Jukić d.o.o. iz Čađavice osnovan je 2005., bavi se ratarskom proizvodnjom na površini od 400 hektara, uzgojem ratarskih kultura (kukuruza, soje, suncokreta, ječma, pšenice, uljane repice…), uslužnim djelatnostima u biljnoj proizvodnji (kombajniranje, obrada poljoprivrednog zemljišta za druge korisnike), otkupom žitarica od svojih kooperanata, transportom žitarica, prodajom poljoprivrednih strojeva i alata, traktora kombajna i ostalih poljoprivrednih strojeva. Imaju vulkanizersku radionici i trgovinu tekstilnih proizvoda brenda Amadeus Plus. U svim granama proizvodnje, trgovine i usluge tvrtka tenutno zapošljava 57 radnika.

Tvrtka IIC Intelligent Industrial Concepts d.o.o iz Slatine osnovana je 2017. godine. Bavi se izradom i proizvodnjom elemenata za proizvodne pogone auto industrije. Rade za Audi, Daimler, VW, Ford, Jaguar… Trenutno zapošljavaju desetero radnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica