Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Rokovo

Do punog sjaja Virovitici nedostaje samo 45 minuta

        16.08.2010.         3516 pogleda
Do punog sjaja  Virovitici nedostaje samo 45 minuta

U povodu Dana grada i blagdana Svetog Roka danas je u dvorani Kazališta Virovitica održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su pored niza uzvanika iz Virovitičko-podravske županije bili nazočni i premijerka Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Virovitice Vladimir Šeks i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. Predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss podsjetila je da se prva godišnjica rada vijeća u novom sazivu poklapa s razdobljem ekonomske krize. „Unatoč tome nastavili smo s projektima i nismo izgubili pozitivan duh", naglasila je ona. Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se Vladi, ministarstvima i fondovima na podršci u realizaciji projekata."To nije bio socijalno pomaganje, danonoćno smo radili da izmijenimo sliku Virovitice i život u njoj učinimo ugodnijim", kazao je Kirin dok je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić zaključio da Virovitici za puni sjaj i potpuni gospodarski i ini razvoj nedostaje samo 45 minuta. „Toliko bi prema nekim proračunima trajao put od Virovitice do Zagreba novom autocestom kada jednog dana, po odluci Hrvatske vlade bude sagrađena", objasnio je župan Tolušić poslavši tako jasnu poruku premijerki, ministrima, saboru i javnosti: Izdvojite novce, autocestu prema Virovitici stavite u prioritete.  

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Sonic
18.8.2010. 14:35
Uf, počela je predizborna kampanja...:(((
anakonda
17.8.2010. 20:59
mogu li se očekivati ostavke pojedinih političara zbog odustajanja gradnje navedenih brzih cesta/autocesta??????
guru3977
17.8.2010. 9:54
ima još gore od negiranja Strategije?????

25. svibnja 2007.
POVIJESNA SJEDNICA Vlade RH u Virovitici (za virovitičane)

Hrvatska Vlada je na sjednicama koje je održala u svim županijama u lokalne projekte izdvojila ukupno 303 milijuna kuna, ne računajući prenijete državne nekretnine i projekte u čije su financiranje uključene međunarodne financijske institucije, istaknuo je premijer Ivo Sanader na početku današnje sjednice Vlade u Virovitici.

Naime, posjetom Virovitici Vlada je obišla sve hrvatske županije i Grad Zagreb, odnosno Virovitičko-podravska je 21 županija u kojoj je Sanaderova Vlada održala sjednicu.

Vlada je i u Virovitici podržala niz lokalnih projekata te primjerice zadužila Hrvatske ceste da ubrzaju projektnu pripremu brze ceste Virovitica-Gradec te da tu, kao i dionicu Gradec-Križevci-Koprivnica (Podravsko-bilogorski ipsilon) uvrste u plan investicija izgradnje državnih cesta za razdoblje 2008.-2011. ??????????????

Vlada je Hrvatske ceste zadužila i da za kraj ove godine predvide početak realizacije projekata sjeverne obilaznice grada Virovitice i obilaznice grada Slatine.

IZVOR:Vlada RH

tko, kada i gdje je poništio odluku vlade
mišo111
17.8.2010. 8:24
Župane kada si imao jaja podnijeti zahtjev ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti uredbe vlade o pravima nacionalnih manjina imaj jaja i podnesi tužbu istom sudu za drakonsko kršenje ustava od strane vlade kada je izmijenila saborsku odluku iz 1999 godine o strategiji razvoja prometa u RH, naravno bez sabora, čak i bez službene odluke vlade, izmijenio ju je sam ministar.
Da to vlada nije učinila danas bi imali završene ceste Sveta Helena-Terezino polje (8 mjesto u prvoj grupi prioriteta) i D2 Varaždin-Ilok (sedmo mjesto) i pruga Osijek-Koprivnica bila bi međunarodna pruga pa nebi vlakovi iz Osijeka za Zagreb zaobilazili Viroviticu i vozili preko Broda, prvi put u povijesti.
Naravno nebi tada bilo Pelješkog mosta tunela Sveti Ilija Kalmentine i mnogih drugih projekata u Dalmaciji.
freeman
16.8.2010. 23:33
hvala Bogu da su samo fotke, pa da se ne divimo slatkorječivim bljezgarijama


Još iz kategorije Rokovo