Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Do kada će lokalni političari biti jači od zakona ?!

  D. Šantoši/Večernji list           12.06.2012.         4750 pogleda
Do kada će lokalni političari biti jači od zakona ?!

Od kako je u ponedjeljak u 9 sati ispred ulaza u dvorište Osnovne škole 'Antuna Gustava Matoša' u Čačincima podigao suncobran, a na željezna vrata postavio svoje transparente pomoću kojih upozorava da u maloj školi vlada velika korupcija, nezaposleni hrvatski branitelj Željko Jerbić (53) nije ništa jeo. U štrajk glađu krenuo je, jer po njemu, Školski odbor i ravnateljica Tatjana Maršić, uz pomoć lokalne HDZ-ove općinske politike, ne žele poštovati zakonske propise.  - Sedam puta je inspekcija poništavala rješenja o izboru kandidata za mjesto domara, ložača centralnog grijanja, a četiri puta sam odbijen iako sam po zakonu, kao nezaposleni dragovoljac i branitelj, imao prednost. Žalio sam se nadležnim ministarstvima iz kojih su mi poručili da je inspekcija dobro postupila i da sam u pravu. Ministar Fred Matić rekao je da će dati ostavku ako se zakoni prema hrvatskim braniteljima neće poštivati, kaže Željko Jerbić najavljujući da od štrajka neće odustati sve dok pravda ne pobijedi ili ga ne odnesu s mjesta prosvjeda. Zbog nezakonitih odluka respušten je i Školski odbor, a kako se o (ne)zakonitim rješenjima vodi i sudski spor u školi tvrde da će poštovati sudsku odluku.  

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

neutralan
13.6.2012. 16:06
Ok , razumio tijek rasprave , tekst nije bitan , on je samo povod. DOLAZE LOKALNI IZBORI
jakisa
13.6.2012. 15:34
Ernest, o cemu ti trabunjas? Tu je ocito da SDP pokusava isprovocirati nekakvu aferu.
ernest
13.6.2012. 14:54
Ma što se svi žalite! Htjeli ste HDZ pa neka vam i ostane HDZ. Uvlačite se u guzicu a kada popušite onda su vam svi krivi samo vi i dalje glasujte za HDZ-ovce.
zagreb
13.6.2012. 14:13
Toliko napisano o tome , ništa jednostavno i razumljivo da bi svijet razumio?Ako se raspisao natječaj za popunu radnog mjesta , logično je da je izabran najpovoljniji kandidat bez obzira na stranačku i ostalu pripadnpst.I čemu tolike priče ako znamo da 20 godina nije raspisan niti jedan natječaj i svi uposleni u tom vremenu su stranački obojeni,Ili zakon ili lokalnu upravu treba ukinuti . Sad ispada da nitko i nezna više kako je trebalo biti i što je zakon rekao o zapošljavanju.Istina je ipak da se u ovom slučaju zakon ne poštuje!
neutralan
13.6.2012. 11:57
Vidim dosta komentara o namještanju članka, tj. da je članak površinski prenesen ( zločesto ) . Molim Vas u čemu je problem tj. što je prava istina ??????? Da znamo i mi neinformirani što se u biti zbiva.
OblakKojiPleše
13.6.2012. 8:44
Zašto niste članak prenijeli u cijelosti? Kakve su vam to igre?

Ajkula
12.6.2012. 20:18
lokalni sdpovski portal...stavite cijelu priću kad već kopirate ;)
jakisa
12.6.2012. 19:26
Školski odbor: - Nemamo suglasnost za dva domara

Zbog nezakonitih odluka stari Školski odbor raspušten je u siječnju kada je izabran novi koji opreznije postupa u izboru kandidata.

- Gospodin Željko Jerbić jedan je od 14 kandidata koji su se javili na natječaj za domara u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša Čačinci. Obzirom da je u tijeku sudski postupak između škole i bivšeg domara, ne želimo prejudicirati odluku suda i donijeti suglasnost za zapošljavanje novog djelatnika do okončanja spora. Također napominjem da na prošloj sjednici niti jedan član Školskog odbora nije bio za stalno zapošljavanje jednog od 14 kandidata dok se ne dovrši sudski spor, a sve s ciljem izbjegavanja mogućnosti da imamo dvojicu domara za što ne postoji suglasnost Ministarstva, tvrdi Alen Jurenac, predsjednik Školskog odbora.
jakisa
12.6.2012. 18:20
Kada već prenosite članke iz drugih medija, onda bar prenesite cijeli tekst pa da se vidi i mišljenje druge strane. Nije to baš tako kako se prikazuje jadni hrvatski branitelj.
david jez
12.6.2012. 17:34
mislim da malo pretjeruju rat je završio prije 20-ak godina i jako me smeta kad ovako nešto vidim. zašto bi on imao veće pravo od nekoga drugog HR građanina


Još iz kategorije Županija