Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Do 2010. godine u Virovitici nova bolnica

        28.05.2003.         2495 pogleda
Do 2010. godine u Virovitici nova bolnica
VIROVITICA, 28. svibnja - Ravnateljica Opće bolnice Virovitica dr. Ljiljana Valenčak-Tonković govorila je na konferenciji za novinare o prošlogodišnjim rezultatima rada i budućim planovima razvoja najveće zdravstvene ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.
"Tijekom 2002. godine velikim dijelom smo zanovili zastarjelu opremu i nabavili novu kojom smo, ne samo poboljšali kvalitetu u pružanju zdravstvenih usluga, već i uveli nove metode u dijagnostici i liječenju naših bolesnika", rekla je tom prigodom analizirajući učinjeno.
Zatim je govorila i o započetim projektima adaptacije Kliničko-kemijskog laboratorija, uređenja Hitnog hospitalnog trakta, adaptaciji stare bolničke zgrade, sagrađene 1902. godine i o dugoročnom projektu izgradnje nove bolnice za koju se tek izrađuje programski elaborat. On obuhvaća snimku i analizu prostojećeg stanja, medicinsko-tehnološki program, arhitektonsko-građevinski projekt, programski projekt i projektni zadatak. Vrijednost je nove bolnice, koja bi trebala biti gotova do 2010. godine, oko 100 milijuna kuna. Iz državnog proračuna financirat će se 35 posto investicije, a ostatak novca kreditima bi trebala osigurati Županija, kao vlasnik bolnice. Osim toga do 40 posto novca iz decentraliziranih funkcija godišnje također će se moći usmjeriti u kreditne opcije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica