Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

Djecu upoznati s glazbom što ranije

  Vladimir Grgurić/Glas Slavonije           02.11.2011.         1261 pogleda
Djecu upoznati s glazbom što ranije

ORAHOVICA - Glazbena škola Slatina - Područni odjel Orahovica krenuo je s projetkom ''Glazbeni vrtić'', odnosno glazbenim obučavanjem najmlađih dobi djece. U glazbenom vrtiću je desetak djece drugog i trećeg razreda osnovne škole.
- To je novi program kojim želimo djecu od malih nogu učiti i upoznavati s glazbom. Mi danas u školi imamo ukupno 57 polaznika, dakle 47 učenika i ovih deset iz glazbenog vrtića. Oni će, naravno, kada pokažu svoj talent i sluh kroz godine biti aktivni polaznici škole, zato je važno da od početka steknu pravu podlogu. Ovo je jedan od mnogih projekata koje kanimo pokrenuti kako bismo glazbu u ovom gradu podigli na što je moguće višu razinu - kaže ravnatelj orahovačkog Područnog odjela Glazbene škole Dražen Kovačević.
Učiteljica ovim mališanima je Melita Krklec iz Slatine, djeca je naprosto obožavaju, a ona, kako kaže, i te kako uživa s njima.
- S njima je najljepše raditi. Što se programa glazbenog vrtića tiče, oni prolaze solfeggio, dakle učenje nota i svih njihovih karakteristika. Probe se održavaju jednom tjedno, ovisno dakako o smjeni njihove škole. Osnovni cilj je da osjetimo njihovo slušno prepoznavanje pa tako na probama uče i pjevaju pjesmice, a jedan od dijelova nastave je svakako i upoznavanje s određenim instrumentima - kaže učiteljica Krklec.
Bilo je lako uočiti da djeca uživaju u glazbi, do početka probe i za vrijeme stalno pjevuše i marljivo upijaju svaku riječ.
- Redovito sam na svakoj probi, obožavam glazbu i jedva čekam da počnem nešto svirati. Pozvala bih i sve svoje prijatelje i prijateljice da dođu u glazbenu školu i uživaju s nama - rekla nam je osmogodišnja Anastazija Čičković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura