Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Slatina

Djeca nam prljava dolaze u školu

  Dragutin Šantoši/Večernji list           13.05.2009.         1937 pogleda
Djeca nam prljava dolaze u školu

LUKAVAC - Od kada sam prije deset godina došao živjeti u selo gotovo se ništa nije promijenilo. Sada smo dobili kilometar asfaltne ceste kroz selo, ali blato i prašina su ostali. Djecu nam u školu vozi autobus pun prašine, pa je sramota što u školu dolaze prljava. Takvo stanje ne mogu promijeniti mještani, već političari, kaže Ante Gučanin, koji je zajedno sa sumještanima prošetao novosagrađenim asfaltom kroz Lukavac.

Prije rata u selu su se mještani poglavito bavili poljoprivredom. Većina stanovnika srpske nacionalnosti odselila se, a poslije rata doselili su se izbjegli Hrvati iz BiH. Iako je Lukavac prigradsko naselje Slatine, o potrebama stanovnika dosadašnje se vlasti nisu previše brinule. Političari su se probudili tek pola godine prije lokalnih izbora. Obnovljena je javna rasvjeta, prokopan je kanal, a počela je i obnova društvenog doma.

– Sve je to lijepo, ali treba asfaltirati i “bijelu cestu” kako bi Lukavac bio povezan s gradom asfaltom. Kršćani smo, a u selu nemamo crkvu. Bunare poplave bujice pa nam trebaju gradski vodovod i plinovod – podsjeća Ivo Tomić.

U selo su prije tri godine stigli španjolski vinari i proizvođači šampanjca iz tvrtke Freixenet. Pogledali su okolna brda, procijenili kvalitetu zemljišta te s lokalnim vinogradarima dogovorili suradnju i podizanje 20-ak hektara novih vinograda. U tijeku je gradnja podruma i punionice vina.

– Lukavac mijenja svoje lice nabolje i nadam se da će vrlo brzo imati cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Promjene se događaju, ali za sve to treba vremena i novca – kaže Damir Kufner, predsjednik MO.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ROKS
14.5.2009. 9:09
Bubi, nikad nitko nije došao u Lukavac dok nije Tolušić došao za župana. I on im je riješio cestu kroz selo a rečeno je da će iduće godine biti spojeno i do slatine. Kufneru svaka čast, odličan čovjek, ali on je u Lukavcu već 5 godina, a da nema Tolušića nikad ništa od tog. Čovjek je došao, rekao da će pomoći i pomogao je, za razliku od svih drugih do sada koji se nisu ni udostojili doći u Lukavac. Svaka čast i TOlušiću i Kufneru!
bubi
14.5.2009. 7:55
Vjerujemo vam Damire jer ste pravi gospodin i držite svoju riječ


Još iz kategorije Slatina