Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Kazalište Virovitica

Djeca glumci oduševili bajkom «Grad bez ljubavi»

        21.04.2009.         4022 pogleda
Djeca glumci oduševili bajkom «Grad bez ljubavi»

VIROVITICA - Nakon pet mjeseci učenja i napornih proba ansambl  Dramskog studio Kazališta Virovitica kojeg čine djeca različitih uzrasta izveo je i prvu premijernu predstavu «Grad bez ljubavi», dramatičara i jednog od najpopularnijih ruskih bajkopisca, Leva Ustinova, rođenog 1923.  godine. Izvanredna i nenametljiva bajka za djecu, istovremeno  uznemirujuća, uzbudljiva, groteskna i misaono-provokativna polučila je veliki nevjerojatan uspjeh na kazališnim daskama širom svijeta, a odlično su je odigrali i najmlađi virovitički glumci. «Bajka je sadržajno i tematski univerzalna, primjerena djeci i odraslima  kao more u kojem svatko može otplivati onoliko koliko mu snaga dopušta», objašnjava redateljica predstave i voditeljica Dramskog studija, Snježana Lančić Prpić.

U predstavi su igrali Ana i Licija Martić, Marta Stanić, Andrija Golub, Josipa Ivanović, Luka Vukšan, Samanta Deskar, Magdalena Medved, Lea Petrović, Sandrino Požeženac i Ana Cmrečnjak.
Dramsku studije čine dvije grupe, starija od 11 članova i mlađa koja trenutno broji 17 mališana. Grupe radi jednom tjedno po dva sata. Cilj je, ističe Snježana, odgojiti naraštaje koji će voljeti kazalište kako bi ga, prije svega, razumjelo, a poslije i stvaralo. «Tijekom boravka u Dramskom studiju, polaznici kroz igru svladavaju razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika», objašnjava Snježana.

Polaznici razvijaju verbalno izražavanje, imaginacija, opažanje, doživljavanje, osjetilnost i izražajnost, smisao za osobno javno nastupanje te druženje i zajednički rad. Imaju priliku upoznati i razviti svoje govorne izražajne mogućnosti. «Rad se sastoji od vježbi disanja, glasa i govora te stvaralačkih zadataka koji se ostvaruju kroz individualne recitacije i monologe, zborsko recitiranje i pripovijedanje», objašnjava Snježana.

Mlađa grupa trenutno uvježbava komediju «U očekivanju ocjene» koja će premijerno biti izvedena krajem godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
21.4.2009. 13:20
Predstava je bila odlična, imam samo riječi hvale i za djecu i za voditeljicu Snježanu.
Novinar bi mogao malo pripaziti kad piše ili prepisuje tekst - ima dosta grešaka...


Još iz kategorije Kazalište Virovitica