Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Komentar

Dijagnostika karme

  Davor Suhan/MojaRijeka           05.09.2011.         2015 pogleda
Dijagnostika karme

Svemir - savršeno uređena prirodna struktura; svaka čestica na svome mjestu, sa sebi svojstvenom zadaćom. U tom beskonačnom prostranstvu milijarda nebeskih tijela ne postoji mirovanje, sve je u kretanju, i za sve što se kreće postoji samo jedan put - VRIJEME. Putanje kojima kruže zvijezde i planete, putovi kojim prolaze ljudi, samo su točke u vremenu.

Iz ljudske  perspektive čovjek se kreće pješačkom stazom i prolazi cestu na zeleno. Na izgled potpuno sigurno, ali ako na putu vremena u tom trenutku svijetli crveno, netko će naletjeti iz zabranjenog smjera  i nesreća se teško može izbjeći. Sa ljudske točke gledišta takva nesreća je bizarna, ali sa stanovišta Svemira ista nesreća je prirodna.

Nekada je ovo bila samo religija, a danas je to već čista fizika.  Materijalno polje, bio-energetsko polje, informacijsko polje - nova su znanstvena saznanja koja prirodu čovjeka  polako dovode  u sklad sa prirodom Univerzuma.

Kozmički red koji upravlja svemirom, ne razlikuje se od moralnog reda koji upravlja ljudskom sudbinom - govorio je Paramahansa Yogananda. Danas to isto tvrdi Sergej Nikolajević Lazarev, planetarno poznati ruski iscjelitelj koji veoma detaljno prezentira svoj rad u jedanaest tomova svoje knjige pod naslovom Dijagnostika karme.

Zdravlje, karakter te čak i sudbina čovjeka određeni su karmičkim strukturama. Sve

informacije o čovjeku i stanju njegovog tijela šifrirano su zapisani u polju i pri tom postoji dijalektična veza struktura biopolja i fizičkih struktura, s uzajamnim djelovanjem jednih na  druge. Sudbina i karakter čovjeka su također šifrirano zapisani u strukturama polja i, ako se na njih djeluje, postepeno se mnogo što može popraviti.

 ...Moja metoda ispitivanja karme može se nazvati grafičkom vidovitosti. ... Ja vidim kako se mijenja fizika i struktura biopolja kad čovjek pojmi svoje postupke, radi toga jer tijelo ovisi o duhu i istovremeno djeluje na duh. ...Uklanjanje deformacija struktura biopolja kroz shvaćanje i pokajanje daje prekrasne rezultate u normaliziranju zdravlja ljudi i na fizičkoj razini.

 Iz niza veoma zanimljivih primjera kojim Lazarev  svjedoči dugogodišnji sustavni rad na ovom području, izdvajam jedan meni posebno interesantan: 1988-e godine mi se obratila majka djevojčice kod koje je vid upadljivo počeo slabiti. Djevojčicu su počeli liječiti na Prvom medicinskom institutu, ali bez obzira na sve napore liječnika, uzrok bolesti nisu mogli ustanoviti, a vid se pogoršavao. Infekciju nisu mogli otkriti, liječenje antibioticima nije dalo nikakve rezultate. Vid na jedno oko je bio samo 6%, a na drugo 50% a pogoršanje se nastavljalo. Počeo sam raditi s djevojčicom na udaljenost. Poslije prve seanse sam primijetio poboljšanje i predložio još 2-3 seanse. Nakon dva tjedna djevojčica se oporavila i otpustili su ju sa 100% zadobivenim vidom na oba oka. Uzrok bolesti nisam našao, ali proces sam zaustavio i uspio sam normalizirati vid.

 Prošlo je neko vrijeme. Kod djevojčice je vid bio normalan, ali su je odjednom nakon nekoliko mjeseci počeli boljeti bubrezi. S oštrim napadom bubrežne boli odvezli su je u bolnicu. Počeli su joj davati antibiotike - i opet nikakvog poboljšanja. Nakon nekog vremena su ju otpustili sa lošim analizama, bubrezi su joj bili bolesni. Izveo sam 4 terapijske seanse i opet je nastupilo potpuno izlječenje. Bio sam sretan: medicina je bespomoćna, nikakvi lijekovi ne pomažu, antibiotici ostaju bez efekta, a ja sam pomogao.

Tada ja još nisam bio shvatio kako su međusobna povezani svi organi. Nisam još znao da se bolest može premještati s organa na organ, još manje sam znao da se u tom lancu nalaze također i karakter, sudbina, duhovnost i drugi ljudski parametri.

Dakle, djevojčica je bila zdrava. Prošle su još dvije godine. I kako se moj nivo razumijevanja proširio, ja sam uvidio da je ljudski organizam jedinstveni sistem u kome su zdravlje, sudbina, karakter, psiha - neraskidivi. Susrevši majku djevojčice, saznao sam da je pri izvanrednom fizičkom zdravlju, ali da joj je vrlo nesretna sudbina. Tu informaciju sam primio s unutrašnjom gorčinom. Pri testiranju, značaj parametra sudbine (u bio-informacijskom polju op. D.S.) se pokazao vrlo negativnim. To, u pravilu, dovodi do velikih neugodnosti. Tad sam shvatio da sam, misleći samo o zdravlju, orijentirajući se samo na tijelo, ja izravnao jedan od čvorova bioenergetskog sistema "čovjek" i pogoršao ostale. Ja sam izliječio tijelo, ali nisam odstranio uzrok njegove bolesti, i on se premjestio na parametar sudbine. Shvatio sam da se treba baviti liječenjem organizma uzimajući u obzir da je ovaj jedinstveni sistem. To mi je omogućilo da uvidim mnoge "zaplete", da uvidim istinske uzroke, koji realno djeluju na sve. Kako je pokazalo testiranje, uzrok svih neugodnosti moje pacijentice bila je strašna ljutnja njene majke na oca za vrijeme trudnoće, što je izazvalo deformaciju bioenergetskih struktura ovoja koji su odgovorni za zdravlje i sudbinu kćeri.

 

**

Moja metoda ispitivanja karme se može nazvati grafičkom vidovitosti. - objašnjava Lazarev Ja vidim ne toliko same događaje, koliko zakone koji su narušeni, u apstraktnoj formi vidim što se desilo radi toga jer znam ovisnost čovjeka od strukture bioenergetskog ovoja, analizirao sam veze između ponašanja, etičkih stavova, zdravlja, izgleda deformacije strukture bioenergetskih ovoja i - preko razumijevanja tih nagrđenja liječio sam. Koristio sam se klasičnim razumijevanjem karme, smatrajući da je čovjek u ovom ili u jednom od prethodnih života nešto pogriješio - i sad boluje. Budući je pregled prethodnih života vrlo kompliciran; ja sam se zadovoljio promatranjem jednog života i rezultati su bili bolji nego kod djelovanja rukama. Istina bilo je različitih nijansi. Kad su mi donosili teško bolesno dijete od 2 - 3 mjeseca, naravno da je najlakše bilo reci da je griješio u prošlom životu i da sad otplaćuje svoje grijehe. Ali ja sam vidio da je deformacija strukture bioenergetskog ovoja djeteta istovjetna s deformacijom strukture bioenergetskog ovoja majke i zato se nametao zaključak da se struktura bioenergetskog ovoja prenosi od roditelja na djecu.

U kontekstu gore navedenih primjera korisno je spomenuti jedan kratki citat iz Novog zavjeta, koji daje posebni pečat onome što tvrdi Lazarev:

I prolazeći, Isus je ugledao  čovjeka slijepog od rođenja, a njegovi su ga učenici upitali govoreći: "Učitelju, tko je sagriješio, on ili njegovi roditelji te se slijep rodio?" (Iv. 9,2)

 Iz formulacije samog pitanja možemo zaključiti da su apostolima očito bili poznati ovi  karmički zapetljaji. Uostalom, ova ista priča bila je sastavni dio rano-kršćanske teologije sve do petog Ekumenskog koncila 553. godine kada je po naredbi cara Justijana učenje o karmi Crkva proglasila herezom.

Također valja istaknuti da se ovaj karmički koncept spominje u povijesnim dokumentima starog Egiptu oko 2000 g. p.n.e., a preuzet je od Indijaca i Perzijanaca, dok ga u antičkoj Grčkoj nalazimo u učenjima velikih grčkih  mislilaca kao što su Sokrat, Pitagora, Platon, i drugi.

U modernoj znanosti najpoznatiji pobornik ovog učenja je svakako Karl Gustav Jung, i danas možemo sa sigurnošću reći da je ono uvelike postalo predmet veoma opsežnih znanstvenih studija, poglavito  predvođenih ruskom i francuskom školom psihologije.

Vezano upravo na to, ne treba ispustiti iz vida  da je veliki dio svojeg rada Lazarev  proveo upravo na jednom uglednom ruskom medicinskom institutu. Dijagnostika karme zato je vrhunski udžbenik i priručnik samo-pomoći u jednom.

Ali ovom prilikom upozoravam da knjiga nije na preporuku političkim liderima u našoj zemlji, pogotovo ne u izbornoj godini.

Zaključak o tome izvodim iz uvoda kojim se autor obraća čitalačkoj publici:

Uvaženi čitatelju, prije nego pristupite čitanju ove knjige, provjerite svoje emocionalno stanje. Izričito ne preporučujem čitanje knjige, ako osjećate uvrijeđenost, zamjeranje, razdraženost ili druge negativne emocije u odnosu na bilo koga ili na bilo što.
Pred vama nije jednostavno nova knjiga s temom koja mnoge danas zanima. Pred vama je, u biti, izlaganje originalne koncepcije razumijevanja zakona duhovnog svijeta, onog duhovnog svijeta koji upravlja materijalnim svijetom, pred vama je analiza mogućih ulaženja u svijet bioenergije.
Glavna svrha knjige jest širenje razumijevanja svijeta koji nas okružuje, otkrivenje i proučavanje mehanizama koji njime upravljaju. Ovdje su izložena pravila ulaženja u područje bioenergije, jer usavršavanje čovjeka treba početi od osmišljavanja svijeta, shvaćanja njegovih zakona, svjesnog osjećaja sebstva kao dijela jedinstvenog sustava svjetskog zdanja.

 I za kraj, što još reći?...Već poslije prve knjige ja sam se ozbiljno zamislio i odlučio malo poraditi na  sebi.

Neću se više ljutiti na državu jer onda mi to sve ide na jetra. Neću gledati ni sjednice Hrvatskog sabora jer mi to baca na mozak, niti ću pratiti rad hrvatske Vlade jer mi to puca na živce. Radije ću zamoliti nekog smirenog kolegu da mi prepriča ono najvažnije. Tek toliko da budem u toku.

Općenito, glede politike, više nikada neću širiti uznemirujuće poruke bilo koje vrste kojima Vlada umiruje javnost. Posvetiti ću se samo širenju ozbiljnih političkih vijesti koje nas mogu dobro nasmijati.

 Evo, čujem na primjer da predsjednik Srbije Boris Tadić želi poljubiti našu premijerku Jadranku Kosor, a ona mu prijeti sa dva hrvatska zakona koja se tome protive.

Pa tko ne bi prasnuo u smijeh. Čak se niti uvijek staloženi Josipović nije uspio suzdržati... Jedino je premijerka ostala ozbiljna.

Kolumna Pririda društva Davora Suhana s portala MojaRijeka

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
5.9.2011. 21:31
Bravo Davore!


Još iz kategorije Komentar