Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Digitalni inovacijski centar za umjetnu inteligenciju u zdravstvu objavio poziv

  Hina           27.10.2023.         1380 pogleda
Digitalni inovacijski centar za umjetnu inteligenciju u zdravstvu objavio poziv

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) objavio je javni poziv i poručio da daje besplatnu pomoć korisnicima za uvođenje tehnologija temeljenih na umjetnoj inteligenciji u zdravstvo. Kako je priopćeno s Instituta Ruđer Bošković, poziv je prilika mikro, malim i srednjim poduzetnicima, startupima, te javnim tijelima i subjektima koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost da unaprijede svoje poslovanje, inovacije i digitalne kapacitete za primjenu AI rješenja u zdravstvu.

Za uspješnu implementaciju novih AI tehnologija u zdravstvo moraju se postaviti jasni ciljevi i osloniti se na podatke visoke kvalitete te okupiti tim s multidisciplinarnim znanjima, ali i imati priliku za testiranje tehnologija. S obzirom na kompleksnost svih navedenih zadataka da korisnici ne mogu sami pokriti cijeli spektar ekspertiza, i zato su im na raspolaganju usluge Centra AI4Health.Cro. "Centar AI4Health.Cro pruža sveobuhvatne usluge, uključujući testiranje prije ulaganja, podršku pri pronalasku investicija, razvoj inovacijskog ekosustava i umrežavanje, te edukacije'', objašnjava Anja Barešić, koordinatorica Centra AI4Health.Cro s IRB-a te dodaje: "Naša suradnja s klinikama i bolnicama omogućuje sigurno testiranje tehnologija, osiguravajući da su rješenja prilagođena potrebama korisnika."

''Veseli nas vidjeti kako će sudionici iskoristiti ove prilike", rekla je Anja Barešić te naglasila kako su usluge besplatne za mikro, mala i srednja poduzeća, javna tijela i subjekte koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost, zahvaljujući financiranju EU-a u sklopu Programa Digitalna Europa te programa državnih potpora osiguranih u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026. (NPOO).

Kada korisnici pokažu interes, započinje proces u četiri faze. „Prvo, organiziramo uvodni sastanak s našim partnerima kako bismo razumjeli potrebe i predstavili usluge. Potom, nakon potvrde prihvatljivosti, pružamo vam podršku u prijavi za državne potpore, provodimo prvu od tri Procjene digitalne zrelosti i dogovaramo personalizirani popis usluga. Ovim procesom osiguravamo da svaki naš korisnik dobije usluge koje najbolje odgovaraju njegovim potrebama", objašnjava Anja Barešić. Javni poziv otvoren je do 31. ožujka 2026. ili dok se sva dostupna sredstva u potpunosti ne dodijele

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo