Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Poljoprivreda

Digitalna poljoprivreda u fokusu transformacije poljoprivredne zajednice

  mps           02.12.2021.         364 pogleda
 Digitalna poljoprivreda u fokusu transformacije poljoprivredne zajednice

Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 8. prosinca 2021., održat će se treće izdanje konferencije ˝Digitalna poljoprivreda˝ pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske Konferencija ima 4 tematska sklopa: ˝Što očekuje Hrvatsku u digitalnoj poljoprivredi˝, ˝Hrvatska i digitalna poljoprivreda- javni i privatni sektor˝, ˝Međunarodni primjeri iz prakse na području digitalne poljoprivrede˝ i ˝Akademska zajednica, studenti i digitalna poljoprivreda˝. Konferenciju će otvoriti i na njoj govoriti ministrica poljoprivrede, gospođa mr. sc. Marija Vučković, a programski se u hibridnom obliku očekuje 9 domaćih predavača i 9 stranih predavača te panel na kojemu će sudjelovati studenti.

˝ Transformacija, ali i opstanak poljoprivredne zajednice ovisi o digitalnim rješenjima koja već danas učinkovito pružaju potporu poljoprivrednicima u boljoj učinkovitosti i efikasnosti upravljanja. Pametna sela predstavljaju novi koncept, a za sve to potrebno je educirati i informirati se kako bi hrvatska poljoprivreda bila konkurentnija u budućnosti. Zato je tu konferencija Digitalna poljoprivreda koja bez kotizacije pruža mogućnost sudionicima da saznaju o mogućnostima i rješenjima s kojima se danas susrećemo na domaćem i međunarodnom tržištu. Isto tako čuti će se i o strateškim smjernicama Ministarstva poljoprivrede. ˝ izjavio je predsjednik organizacijskog odbora treće po redu konferencije Digitalna poljoprivreda - Danijel Koletić.

Suorganizator ove konferencije je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji će se obratiti veleposlanici Republike Austrije, Republike Italije i Češke Republike iz čijih zemalja dolaze međunarodni predavači.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda