Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Devet slatinskih projekata vrijednih 365.950.000 eura koji otvaraju više od 450 radnih mjesta

  Slatina.hr           24.05.2013.         4815 pogleda
Devet  slatinskih projekata vrijednih 365.950.000 eura koji otvaraju više od 450 radnih mjesta

Gospodarski razvoj grada, otvaranje novih radnih mjesta i podizanje životnog standarda građana imperativ je Grada Slatine, i cilj za koji gradska vlast upotrebljava sve raspoložive resurse. Da bi se ostvarili ti ciljevi Grad Slatina započeo je s provedbom brojnih projekata među kojima se u pripremnoj fazi nalaze:

1. Energy 9 - Elektrana za proizvodnju električne i toplinske energije snage 4,5 MWe:

Ovim planom pokazana je namjera investitora - Energy 9 d.o.o.,  da instaliranjem postrojenja energane koja koristi obnovljivi izvor goriva (drvnu masu) proizvede elektroenergiju ukupne snage 4,5 MW koju će  prodavati elektroenergetskom sustavu Republike Hrvatske po povlaštenoj cijeni. Vrijednost projekata je 18.000.000 eura a zaposlilo bi se oko 10 radnika. Za projekt je riješena lokacijska dozvola, dok je potvrda glavnog projektanta u tijeku.

2. Miscanthus Slatina d.o.o . - Elektrana za proizvodnju električne i toplinske energije snage 2,9 MWe:

Inicijator projekta je tvrtka Miscanthus d.o.o. koja je osnovana kao javno-privatno partnerstvo uz  sudjelovanje Grada Slatine. Poslovnim planom predviđeno je  instaliranje postrojenja energane koja koristi obnovljivi izvor goriva (drvnu masu) za proizvodnju električne energije. Za projekt je riješena lokacijska dozvola, a vrijednost je 11.700.000 eura. Realizacijom projekta zaposlilo bi se do 10 radnika.

3. Županijski centar za gospodarenje otpadom - Izgradnje sunčane elektrane Medinci:

Korištenjem obnovljivog izvora energije - sunca, ostvaruju se interesi Republike Hrvatske u području energetike, utvrđeni Strategijom energetskog razvitka Republike Hrvatske. Projekt je vrijedan oko 850.000 eura, a u tijeku je ishođenje lokacijske dozvole. Projekt bi zaposlio do 5 radnika.

4. Biointegra d.o.o. - izgradnja bioplinskog postrojenja za  proizvodnju električne i toplinske energije:

Tehnologija dobivanja i energetske uporabe  bioplina je komercijalno dostupna, ekološki vrlo prihvatljiva i gospodarski atraktivna, uz to pruža efikasna rješenja za gospodarenje komunalnim i  poljoprivrednim otpadom kombinirajući smanjenje volumena otpada, njegovu transformaciju u neagresivne oblike i proizvodnju energije. Vrijednost projekta iznosi oko 6.500.000 eura, a njime bi se zaposlilo od 10 do 20 radnika. Za projekt je riješena građevinska dozvola.

5. Sinteza Slatina - Projekt izgradnje i proizvodnje laboratorija (rasadnika) biljke miscanthus:

Cilj projekta je izgradnjom i opremanjem rasadnika koji uključuje laboratorij i staklenik. U planu je proizvoditi svake godine po 12 mil. sadnica spremnih za sadnju, koje su dovoljne za 1.200 ha plantaža miscanthusa godišnje. Projekt je vrijedan 8.500.000 eura, a realizacijom bi se zaposlilo 120 radnika.

6. Slatinski dvori - Izgradnja ustanove socijalne skrbi sa smještajem  za  starije i nemoćne osobe i osobe sa invaliditetom:

Cilj projekta je izgradnja ustanove socijalne skrbi sa smještajem za starije i nemoćne osobe i osobe s invaliditetom. Za projekt je riješena lokacijska dozvola, a u prvoj fazi projekta zaposlilo bi se 79 radnika. Vrijednost projekta je oko 3.400.000 eura.

7. Energija Turbina - Elektrana za proizvodnju električne i toplinske energije snaga 4,5 MWe:

Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora, u koje spada i proizvodnja električne energije iz ovog projekta, potiče se i jamči, u smislu zakonskih propisa. Energetski objekt  bit će izgrađen na lokaciji u Industrijskoj zoni Turbina I, na površini od 13.127 m², koja je dovoljna za izgradnju glavnog pogona, skladišta za bio-masu, te popratnih objekata potrebnih za funkcioniranje cijelog sistema. Projekt je vrijedan oko 18.000.000 eura, a zaposlio bi do 10 radnika. Za projekt je riješena lokacijska dozvola.

8. Dravacel d.o.o. Slatina - Izgradnja pogona za proizvodnju celuloze i papira:

Dravacel d.o.o. Slatina jedini je proizvođač u Republici Hrvatskoj koji može preraditi sve vrste papira i kartona uključujući i ''tetra-pack'' ambalaže, te jedini proizvođač bijelih papira u Republici Hrvatskoj. Dravacel d.o.o. Slatina namjerava izgraditi postrojenje za objedinjenu godišnju proizvodnju:

1. 250.000 tona celuloze iz celulozne trske;
2. 200.000 tona ambalažnog papira;
3. 300.000 tona grafičkih papira;
4. 150.000 tona višeslojne ljepenke;
5. 129.000 tona ambalaže od višeslojne ljepenke;
6. 50.000 tona ambalaže od premazanog kartona.

Vrijednost projekta iznosi oko 200.000.000 eura, planira se zaposliti ukupno oko 200 radnika, a trenutno je u izradi lokacijska dozvola.

9. Dravacel d.o.o. Slatina - Geotermalni projekt: izgradnja geotermalne elektrane snage 25 MWe:

Cilj trenutnih aktivnosti u realizaciji ovog projekta je provjera energetskog potencijala na širem području Grada Slatine, te utvrđivanje parametara za njegovo korištenje, primarno za pretvorbu toplinske u električnu energiju izgradnjom energetskog objekta koji bi proizvodio električnu struju, a zatim i kaskadno korištenje tople vode u cilju poticanja poljoprivredne proizvodnje (plastenici), te u turističke svrhe. Vrijednost projekta iznosi oko 99.000.000 eura, a trenutno je u izradi lokacijska dozvola.

Ukupna vrijednost navedenih projekata iznosi oko 365.950.000 eura, a realizacijom bi se otvorilo više od 450 radnih mjesta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
28.5.2013. 13:09
@općinaSlatina, molim bez ljutnje, ali nebi se složio s tvojim "Zoki ovo Zoki ono" a pogotovo ne s tim "da je Zoki nebitan tu u Slatini", jer je Hrvatska nažalost još uvijek strahovito centralizirana država, s izuzetkom Istre koja se je uspjela obhrvati centralizaciji iz metropole.

Za one tko ih želi vidjeti, ne nedostaje ni linkova koji jasno ukazuju na to tko su što bi se reklo kuhari i krčmari socijalne bijede i siromaštva hrvatskih građanki i građana, i tko su hebene stranke koje plaćaju račune, i kopaju po kontejnerima, a ima ih sijaset.

Za one tko ih želi vidjeti, mogli su ovdje na virovitica.net čitati i otvarati linkove o tome kako je na sjednici vlade obznanjeno da zadnjoj procjeni u Hrvatskoj živi milijun i četiri stotine socijalno ugroženih građanki i građana.

Građanki i građana kojima je politika bivše i naravno novim povećenjem nameta i harača, te nezaustavljanjem rasta cijena i životnih troškova, tj. pada životnog standarda doprinjela i sadašnja vlast nesposobnog i bahatog Zorana Milanovića i njegovih spadala kojima na konferenciji za medije brani odgovarati na pitanja novinara, što naravno govori o tome da se radi o ministrantima, a ne slobodno mislećim ministrima jedna moralne i kompetentne vlade.
www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrvatskoj-je-138-milijuna-siromasnih-238223
www.vecernji.hr/vijesti/na-udaru-siromastva-1-4-milijuna-hrvata-119-6-milijuna-gradana-eu-clanak-482684

Prema tome nema sumnje da se radi o lokalnoj politici, ali putokazi, smjernice i direktive dolaze sa Iblerovog trga i Banskih dvora,
općinaSlatina
28.5.2013. 0:24
Sve samo neke teze i pretpostavke, imena tu na stol neko drugo a ne samo Zoki ovo Zoki ono, nebitan mi je tu u Slatini. Ako ovaj Grad ne želi pomoći sebi neće nas spasit ni Obama.
Nisam neki sdpovac ono reda radi na biralištu tako da mi je malo tu dokaza za koje kakve tvrdnje tu pisane danima o Slatini. Neki dokaz za to? Ime?
Sve neke tlapnje bez dokaza ili bar preslika prijave državnim organima.
Može neki link na to?
Mesić plus čiKaramarko jednako Destabilizacija.


fitilj
27.5.2013. 17:58
Svima je jasno da se kod ovih tobožnjih spasiteljskih projekata radi o HDZ-ovoj verziji "NOVA PRAVEDNOST" i "Plan 21".

Fakt je da se slatinska intelektualna snaga uma i sposobnosti ne može probiti zbog dominacije samionteresne sprege slatinskih političkih profitera, mutikaša i sveznadara koji su svih ovih godina gradeći karijere i lagodan život za sebe, svoja potrčkaralai i aparatčike koji ih podržavaju uništili Slatinu.

Slatina je na koljenima, uništena i opljačkana, i bez obzira tko će obnašati vlast u njoj, ili i Županiji, bez smjene kukulele koalicije i luzera Zokija na njenom čelu, crno nam se piše.

www.tportal.hr/komentari/komentatori/262830/Ima-li-SDP-ikog-boljeg-od-Milanovica.html
dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vjeruju-li-sdp-ovci-vladi-zorana-milanovica---272029.html

Ne dođe li do smjene Zorana Milanovića klimavaca koje je okupio oko sebecrno nam se piše! SDP je u ovih 17 mjeseci dokazao da je stranka opasnih namjera, opasnih po nacionalne interese Hrvatske, a samim tim i za budućnost njenih građanki i građana o čijim interesima i budućnosti ne vodi računa.

Nažalost i ovi su se lokalni izbori pokazali kao izgubljena stvar za stanovnike Slatine jer do očekivanih promjena nije došlo, i to iz prostih razloga što birači nisu vidjeli alternativu, tj. ekipu koja je sposobna izvući kola iz gliba i močvare stranačkog nepotizma, nagodbenjaštva i interesa pojedinaca koji zlorabe vlast.
mirovnjak
25.5.2013. 9:03
Evo još jednog apsurda!
Projekt Medinci ili bolje reći Kućanica preko puta Starih Hrastova.
U veljči 2006 godine aktualni gradonačelnik piše tadašnjem posjedniku zemljišta da ne sije proljetnu sjetvu jer će se početi graditi prije skidanja usjeva u 10 mjesecu. Znači neće stići skinuti ljetinu.
Evo prošlo punih 7 godina a tamo se samo uzgaja i bere ambrozija.
mirovnjak
24.5.2013. 22:28
Ja nisam fatalist, i nikada problemu ne prilazim jednostrano.
Drava cel je vlasnik cca 13 hektara uređenog zemljišta u Trnovači koju je Pan trgovina kupila za samo 5 €/m2 što ne bi bilo loše naprotiv bilo bi dobro da je to zemljište dobilo namjenu za koju je kupljeno.
Pošto je Pan trgovina u stečaju ili neposredno pred stečajem dobro je da je to zemljište prijenosom na Drava cel izbjeglo rasprodaju i podmirenju obaveza Pan trgovine prema vjerovnicima.
No nažalost neki su vjerovnici pokrenuli tužbe sa namjerom da dokažu da je taj prijenos vlasništva bio ciljan i postoji mogućnost da sudovi to zemljište vrate Pan trgovini, a to znači vjerovnicima, što bi bila totalna katastrofa za ovaj grad.
fitilj
24.5.2013. 17:15
Kao što se iz priloženog može zaključiti braća Grim su pravi amateri u odnosu na ove gradske aparatčike HDZ na uzici zločinačke organizacije s Trga fašizma u Zagrebu.

Da neznam tko su "Goebbelsovci" i "Flikovci" slatinske predizborne prodaje muda pod bubrege pomislio bi da je gornji članak napisao čuveni baron Münchausen koji je uskrsnio u Rokijevom izbornom stožeru. No vjerujem da bi i čuvenom baronu ovoliko buloaza natjeralo crvenilo u lice od srama, ali za Rokija i njegove zgubidane nema zime, jer njih ne pati osjećaj srama i stida, a pogotovo enormne odgovornost za propast Slatine.

No to samo dokazuje da su Roki i njegovi paparaci uvjereni u kretenstvo slatinskih birača, kojima mogu ne samo prodati rog pod svijeću, već i uvjeriti ih da će oni koji su uništili Slatinu preko noći postati pošteni, pametni i sposobni izvući grad iz bijede i beznađa u kojeg su da doveli.

Naravno da Roki i njegova zgubidanska ekipa to nije u stanju učiniti, s tim prije što su proteklih godina jedine "uspjehe" postizali idokazali na enormnom zaduživanju grada, povećanju broja nezaposlenih i socijalno ugroženi i naravno padu životnog standarda Slatinjnki i Slatinjana.

Inače po pitanju firme Dravacel d.o.o. njeni su poslovni rezultati i uspješnost vidljivi iz njene poslovne bilanse za godine 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 u kojem je petogodišnjoj poslovnoj bilanci firma Dravacel d.o.o. ostvarila poslovni prihod od enormnih 0,0 kuna, ili slovima MULA KOMA MUČA KUNA, dok za "poslovnu" 2012 godinu nema poslovnih rezultata. www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/dravacel/Detaljno/221998

Nakon što sam danas na graničnom prelazu u Donjem Miholjcu vidio 4 šlepera sa prikolicama punim trupaca koji su čekali na prelazak u Mađarsku, ozbiljno sam zabrinut za budućnost poslovnih projekata i uspjeha firme Dravacel d.o.o., izuzev da su trupci izvezeni sa ciljem da ih se naknadno vrati u Hrvatsku, tj. spusti Dravom i potom preradi u nepostojećoj tvornici firme Dravacel d.o.o., čija petogodišnja poslovna sa svoji NULA KOMA NULA KUNA POSLOVNE DOBITI, kao što iz gornjeg članka vidimo uživa ogromno povjerenje Rokija i njegovih zgubidana.

PS: Firma Dravacel d.o.o. je registrirana za obavljanje čak 64 vrste djelatnosti, čime je vjerujem jedna od rekordera po tom pitanju.
mirovnjak
24.5.2013. 14:46
Još dodatak: Dravacel i sada radi u iznajmljenom uredu nisam siguran imali i pošten kompjutor kamoli sve ove tvornice.
mirovnjak
24.5.2013. 14:43
Ovo je program iz novog lica Slatine od prije 8 godina. Nijedna lopata ni jedna građevna dozvola za 8 godina.
Ja bih u ovo povjerovao da je autor napisao:
Tražim od Boga da aktualnom gradonačelniku da još jedan život, a građanima Slatine da mu daju još bar 10 mandata.
Koliko su ova 2 zahtjeva realna toliko je i ovaj program realan.
Evo par apsurda:
Županijski centar za gospodarenjem otpadom još za vrijeme Begovića prije izbora 2005 godine bio je u Dabrovici općina Suhopolje, alternativa naš Lukavac, pa ga Kiro premjesti u Jasenaš, a sada ga Roki seli negdje kod Medinaca.
Dravacel je tvrtka sa samo jednim zaposlenim registrirana prije par godina i nije proizvela ni kg bilo čega.
Proizvodnju određenih proizvoda od papira je radio Pan Papir i Pan trgovina u Zagrebu i Andrijevcima, ali ne celulozu, a sve tvornice istog vlasnika koji je osnivač Dravacela su već odavno u stečaju uključivo i Pan trgovinu u Đakovu.
Toliko.
crni
24.5.2013. 12:17
Jedini projekt koji će se završiti jest crkva a za to ne treba obrazovani već je čak poželjno da ljuudi vjeruju kako je munja djelo svevišnjega.
Ana Borongay
24.5.2013. 10:09
Sunčan je dan, još k tome petak, pa ću pokušati biti konstruktivna. Krajem ožujka ove godine u Slatini su evidentirane 2 104 nezaposlene osobe. Ako su ovo projekti s čijom se realizacijom već započelo, zanima me koliko su obrazovna struktura nezaposlenih, programi prekvalifikacije (ukoliko je potrebna) i plan upisa u zanimanja u slatinske srednje škole usklađeni s potrebama budućih gospodarskih subjekata. Mislim da bi se o tome moralo razmišljati.
crni
24.5.2013. 9:53
A gdje je stanica za teleportaciju?
bać joza
24.5.2013. 9:44
Očito je da je i ovaj tekst napisan u svrhu predizborne kampanje za izbor novoga/staroga gradonačelnika Slatine.

Naravno, svi bi bili sretni da se ovo ostvari, u što čisto sumnjamo, no treba vidjeti što će se od toga i ostvariti.

Pozdrav!


Još iz kategorije Slatina