Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Devedeset godina TVIN-a

        30.05.2003.         2648 pogleda
Devedeset godina TVIN-a
VIROVITICA, 30. svibnja - TVIN, najuspješnijoj hrvatska tvrtka u drvnoj industriji, obilježio je 90 godina postojanja svečanošću na kojoj su bili brojni gosti iz političkog i gospodarskog života Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Hrvatske te poslovni partneri iz zemlje i inozemstva.
Tvrtka iz koje je izrastao TVIN utemeljena je 1913. godine kada je Društvo za izradu ljesova sagradilo pilanu. Dioničko društvo «Drach» preuzelo ju je 1917. godine od kada se postupno razvija u modernu tvornicu kakva je danas. A danas TVIN gotovo 90 posto proizvodnje prodaje na stranom tržištu. U posljednjih pet godina u razvoj i modernizaciju uloženo 30 milijuna eura. Prošlogodišnji prihod bio je 260 milijuna kuna, a ostvarena dobit bila je oko šest milijuna kuna. Ove godine, zahvaljujući proširenju proizvodnje u tvornicama u Županji i Grubišnom Polju, koje je TVIN kupio, prihod će biti uvećan za oko 25 posto i očekuje se da će iznositi oko 40 milijuna eura. U tvornici radi 1300 radnika, koji su jedno i vlasnici ove potpuno privatizirane tvrtke.
U povodu jubileja u krugu tvornice svečano je otkrivena kamena skulptura, rad istarskog kipara Šime Vidulina. Skulptura, objašnjeno je, predstavlja slavonski hrast, isklesan u istarskom kamenu, koji simbolizira 90 TVIN-ovih godina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo