Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Detalji proljeća u galeriji Izlog mali

        05.05.2024.         1693 pogleda
Detalji proljeća u galeriji Izlog mali

Jubilarna 10. izložba u galeriji Izlog mali također je posvećena proljeću. Ovaj put izložene su fotografije iz opusa „Detalji proljeća“. Autor fotografija je Marko Kovač.

Rođen 1979. godine u Virovitici gdje je završio Gimnaziju Petra Preradovića nakon koje upisuje Grafički fakultet u Zagrebu te diplomira 2004. godine na tehničko-tehnološkom smjeru. Tema diplomskog rada je „Englesko hrvatski rječnik pojmova digitalne tehnologije“. Fotografijom se amaterski bavi od mladosti te vrlo rano usvaja digitalne tehnike.

Od 2004. godine radi u Informatičko-edukacijskom centru gdje snima fotografije za potrebe web stranica i grafičkih publikacija. U slobodno vrijeme fotografira virovitičku svakodnevicu i znamenitosti te okolnu prirodu kombinirajući digitalne tehnike različitih uređaja (akcijska kamera, mobitel, dron).

U vlastitoj produkciji 2016. godine izdaje knjigu „Panoramske fotografije“ u kojoj se mogu naći i rani analogni radovi. Svoju umjetničku crtu uz vizualnu umjetnost nadopunjava bavljenjem glazbom i skupnim muziciranjem.

 

Detalji proljeća

Izložba fotografija

Proljeće je veselo. Proljeće je šareno. Proljeće je bogato. Proljeće je buđenje. Godišnje doba u kojem mnogi najviše uživaju te ga smatraju svojevrsnim početkom „života“.

Sa svih strana smo obasuti bojama i mirisima, preobrazbom prirode. Od svog tog mnoštva ne doživljavamo male stvari koje jednako oduševljavaju.

Upravo se ova izložba bavi tim detaljima, naizgled sitnicama proljeća u biljnom i životinjskom svijetu naše Bilogore koji u velikom formatu poprimaju novo značenje i shvaćanje.

Autor: Marko Kovač

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura