Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Turizam

Destinacijska menadžment kompanija - budućnost turizma Virovitičko-podravske županije

  Goran Gazdek           14.12.2021.         465 pogleda
Destinacijska menadžment kompanija - budućnost turizma Virovitičko-podravske županije

Na sjednici Strukovne grupe turizma HGK-Županijske komore Virovitica održane 9. prosinca u hotelu Pustare Višnjica o ulozi destinacijskih menadžment kompanija (DMK) na prigodnom predavanju govorio je istaknuti stručnjak za destinacijski menadžment Željko Trezner. Iznio je niz vrijednih informacija, podijelio usvojena znanja o širokom spektru poslovanja DMK i njihovom značaju za unaprjeđenje turističke atraktivnosti destinacije s naglaskom na primjere dobre praske i stečena iskustva.

Destinacijski menadžment je pojam koji se sve češće koristi u kontekstu suvremenog turizma i rastućeg značaja turističke destinacije kao cilja putovanja, a destinacijska menadžment kompanija je profesionalno uslužno poduzeće specijalizirano za osmišljavanje i provedbu događanja, aktivnosti, tura, prijevoza i programsku logistiku turističkog područja.

„Mi smo zarobljenici svoga uma, imamo lokalno slijepilo jer vidimo ono što vidimo. Drugim riječima, kraj zdravih očiju ne vidimo ono što imamo i što možemo prodati kao turistički proizvod, a tu nam treba DMK. Prije svega, ako želimo razvijati turizam trenutno moramo zaboraviti hrvatsko tržište i odmah se orijentirati na globalno tržište. DMK nam pomaže da ubrzamo taj proces, da nam proizvod dobije dodanu vrijednost i da nam doveze one goste koje trenutno nemamo i kada ih nemamo“, objasnio je Trezner.

Članovi Strukovne grupe upoznati su o različitim formama ustroja jednog takovog subjekta koje može djelovati kao udruga, tvrtka, zadruga, klaster ili neki drugi oblik udruživanja. DMK je Virovitičko-podravskoj županiji i više nego potreban pa su dogovorene daljnje aktivnosti koje predviđaju niz edukativnih radionica i animacija široke lepeze vanjskih suradnika i stručnjaka koji bi profesionalno vodili DMK.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam