Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Slatina

Denis Ostrošić podnio ostavku, novi gradonačelnik je iz DP-a

  Petar Žarković/Glas Slavonije           15.11.2023.         1504 pogleda
Denis Ostrošić podnio ostavku, novi gradonačelnik je iz DP-a

Nestranački gradonačelnik Slatine, uz potporu Domovinskog pokreta, Denis Ostrošić i njegov zamjenik, predsjednik Gradske organizacije Domovinskog pokreta Slatina Ilija Nikolić u srijedu su na konferenciji za novinare priopćili važnu promjenu u funkcioniranju izvršne vlasti u tom gradu. Gradonačelnik Ostrošić podnio je neopozivu ostavku na svoju funkciju zbog zdravstvenih razloga, a tu funkciju do kraja mandata obavljat će njegov dosadašnji zamjenik Ilija Nikolić - piše Glas Slavinije.

“U ponedjeljak sam izvijestio dogradonačelnika Iliju Nikolića da ću odstupiti s mjesta gradonačelnika Slatine. U ova dva dana obavili smo sve formalnosti, a od sutra on preuzima funkciju. Za Grad je bitno da smo prijedlog proračuna predali na vrijeme i da su obuhvaćeni projekti koji će se u iduće dvije godine provoditi u gradu. Razlozi moje ostavke su zdravstvene, odnosno obiteljske naravi, zbog čega sam zaključio da više nisam u mogućnosti obavljati ovu funkciju. Žao mi je što je tako, ali u razgovoru sa svojom obitelji zaključio sam da nakon gubitka supruge trebam svojoj djeci i zajedno smo odlučili da zbog zdravstvenih razloga nisam više u mogućnosti obavljati posao na onaj način na koji sam to činio proteklih šest i pol godina. Činio sam to otvorena srca i stojim na raspolaganju svima koji me budu trebali nakon što se malo oporavim i odradim sve što mislim da trebam za sebe i svoj život", rekao je dosadašnji gradonačelnik Ostrošić.

Zahvalio je građanima što su ga u dva navrata birali za gradonačelnika i preporučio da prilikom sljedećeg izbora gradonačelnika izaberu i stranku, odnosno ljude koji će ga podupirati u Gradskom vijeću, jer on u proteklih šest i pol godina nije imao potporu kakvu bi gradonačelnik trebao imati za sve ono što se u gradu radilo. "Ponosan sam na ono što smo napravili, ima mnogo projekata koji su u tijeku i koji će u sljedećih godinu dana biti realizirani ako ne bude stalnih opstrukcija kakvih je dosada bilo, jer nikad nisam imao Gradsko vijeće kakvo bih trebao, ni potporu ljudi na dužnostima koje su mi mogle pomoći", rekao je. Ostrošić je također dodao kako Ilija Nikolić ima njegovo puno povjerenje i da je ovo jedan mali "restart" za gradsku upravu, u kome će novi gradonačelnik sebi posložiti ekipu s kojom će raditi i ispraviti manjkavosti pronađene u radu Grada i navedene u nalazu revizije Ministarstva financija.

Novi gradonačelnik Ilija Nikolić izrazio je žaljenje zbog Ostrošićeve ostavke, zahvalio mu na svemu što je napravio i najavio nastavak započetih projekata. "Mi smo za razgovor sa svima za dobrobit grada i svih građana, proračun je predložen i nastojat ćemo se dogovoriti, a ako ne bude išlo, mi smo za izbore", rekao je Ilija Nikolić, novi gradonačelnik Slatine iz Domovinskog pokreta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina