Plenković: Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Miletić ocijenio sramotnim karnevalsko spaljivanje istospolnog para
Pravobraniteljica za djecu: Neprihvatljiv čin nesnošljivosti na maškarama u Imotskom
I GLAS podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom

  Županija

Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije

        16.12.2013.         1648 pogleda
Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije

"Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije kao jedinice regionalne samouprave" izglasana je u ponedjeljak, 16. prosinca na 3. sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Deklaracija je donesena povodom najavljenih izmjena politike upravljanja regionalnim razvojem na način da se u pravni sustav Republike Hrvatske uvedu novi modeli upravnog ustroja te prijedlogom Ustavnih promjena kojima se kao jedinice regionalne samouprave uz županije uvode i regije.

U Deklaraciji, između ostaloga stoji kako je za Virovitičko-podravsku županiju u potpunosti neprihvatljiv predloženi model „planskih područja" iz Nacrta prijedloga Zakona o regionalnom razvoju odnosno pojam regije kako je to navedeno u prijedlogu Ustavnih promjena o kojima je u tijeku rasprava u Hrvatskom saboru. Također je ocijenjeno da se ovim predloženim ustavnim i zakonskim rješenjima direktno zadire u samostalnost jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja je zajamčena člankom 136. Ustava Republike Hrvatske i Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

nož
23.12.2013. 21:25
ne znam koliko će im to proći bolje da se radna mijesta otvaraju a ne da sijede samo u raznoraznim odborima gdje masnu lovu dobivaju.I baš ih briga za sve
Ana Borongay
18.12.2013. 18:31
Besposlen pop jariće krsti.
fitilj
18.12.2013. 8:20
@slavujj točno tako: "Od općinskih, gradskih i županijski vijećnika do izbora saborskih zastupnika postavljaju se uglavnom klimoglavci sa samo jednim ciljem, ispunjavanje naredbi svojih centrala (čast iznimkama ali takvi se broje u promilima).
I to je jedan od temeljnih uzročnika ovakvog stanja u društvu, beznađe, apatija, jad i siromaštvo."

Dodao bi da naravno među spmnenute klimoglavce i poltrone spadaju ministri, župani gradonačelnici, načelnici općina i ostale političke lucprde, starlete i poslušnici koji nemaju ni p od poštenja, ni m od morala, ni e od etičnosti, ali ih zato krasi veliko L kao licemjeri, lažovi, lopovi i lažni dušebrižnici naroda koji ih je izabrao. (naravno i tu bi se složio sa kolegom @slavujjem, čast iznimkama koji se broje u promilima)

I ne zaboravimo sav onaj silni kukolj kojeg je sprega politike i mafije instalirala u hrvatsku pravosudnu močvaru za čije isušivanje politička oligarhija nema snage i hrabrosti, što je najbolji dokaz da se u Hrvatskoj na izborima događa samo rotacija lupeža na vlasti.
slavujj
17.12.2013. 20:52
A mogli su izglasati "Deklaraciju o poštivanju ljudskog dostojanstva".
U kojoj bi se, osim Ustavom, dao naglasak na pravo na dostojan život,npr. pravo na posao,zaštitu dostojanstva zalaganjem za nestanak siromaštva,kopanja po kontejnerima i pravu na hranu.

Sramota na "originalan "način.
Od općinskih,gradskih i županijski vijećnika do izbora saborskih zastupnika postavljaju se uglavnom klimoglavci sa samo jednim ciljem,ispunjavanje naredbi svojih centrala(čast iznimkama ali takvi se broje u promilima).
I to je jedan od temeljnih uzročnika ovakvog stanja u društvu,beznađe,apatija,jad i siromaštvo.
Čudi me da i znatan broj ljudi koji imaju dovoljno pameti ne vide štetnost takvog načina funkcioniranja i ne skupe hrabrost te se tome odupru i spriječe slične idiotarije.
freeman
17.12.2013. 18:24
s tim papirom obrisati onu stvar


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.