Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Županija

Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije

        16.12.2013.         1800 pogleda
Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije

"Deklaracija o položaju, regionalnom statusu i jedinstvenosti Virovitičko-podravske županije kao jedinice regionalne samouprave" izglasana je u ponedjeljak, 16. prosinca na 3. sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Deklaracija je donesena povodom najavljenih izmjena politike upravljanja regionalnim razvojem na način da se u pravni sustav Republike Hrvatske uvedu novi modeli upravnog ustroja te prijedlogom Ustavnih promjena kojima se kao jedinice regionalne samouprave uz županije uvode i regije.

U Deklaraciji, između ostaloga stoji kako je za Virovitičko-podravsku županiju u potpunosti neprihvatljiv predloženi model „planskih područja" iz Nacrta prijedloga Zakona o regionalnom razvoju odnosno pojam regije kako je to navedeno u prijedlogu Ustavnih promjena o kojima je u tijeku rasprava u Hrvatskom saboru. Također je ocijenjeno da se ovim predloženim ustavnim i zakonskim rješenjima direktno zadire u samostalnost jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja je zajamčena člankom 136. Ustava Republike Hrvatske i Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

nož
23.12.2013. 21:25
ne znam koliko će im to proći bolje da se radna mijesta otvaraju a ne da sijede samo u raznoraznim odborima gdje masnu lovu dobivaju.I baš ih briga za sve
Ana Borongay
18.12.2013. 18:31
Besposlen pop jariće krsti.
fitilj
18.12.2013. 8:20
@slavujj točno tako: "Od općinskih, gradskih i županijski vijećnika do izbora saborskih zastupnika postavljaju se uglavnom klimoglavci sa samo jednim ciljem, ispunjavanje naredbi svojih centrala (čast iznimkama ali takvi se broje u promilima).
I to je jedan od temeljnih uzročnika ovakvog stanja u društvu, beznađe, apatija, jad i siromaštvo."

Dodao bi da naravno među spmnenute klimoglavce i poltrone spadaju ministri, župani gradonačelnici, načelnici općina i ostale političke lucprde, starlete i poslušnici koji nemaju ni p od poštenja, ni m od morala, ni e od etičnosti, ali ih zato krasi veliko L kao licemjeri, lažovi, lopovi i lažni dušebrižnici naroda koji ih je izabrao. (naravno i tu bi se složio sa kolegom @slavujjem, čast iznimkama koji se broje u promilima)

I ne zaboravimo sav onaj silni kukolj kojeg je sprega politike i mafije instalirala u hrvatsku pravosudnu močvaru za čije isušivanje politička oligarhija nema snage i hrabrosti, što je najbolji dokaz da se u Hrvatskoj na izborima događa samo rotacija lupeža na vlasti.
slavujj
17.12.2013. 20:52
A mogli su izglasati "Deklaraciju o poštivanju ljudskog dostojanstva".
U kojoj bi se, osim Ustavom, dao naglasak na pravo na dostojan život,npr. pravo na posao,zaštitu dostojanstva zalaganjem za nestanak siromaštva,kopanja po kontejnerima i pravu na hranu.

Sramota na "originalan "način.
Od općinskih,gradskih i županijski vijećnika do izbora saborskih zastupnika postavljaju se uglavnom klimoglavci sa samo jednim ciljem,ispunjavanje naredbi svojih centrala(čast iznimkama ali takvi se broje u promilima).
I to je jedan od temeljnih uzročnika ovakvog stanja u društvu,beznađe,apatija,jad i siromaštvo.
Čudi me da i znatan broj ljudi koji imaju dovoljno pameti ne vide štetnost takvog načina funkcioniranja i ne skupe hrabrost te se tome odupru i spriječe slične idiotarije.
freeman
17.12.2013. 18:24
s tim papirom obrisati onu stvar


Još iz kategorije Županija