Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Crna kronika

Dark web: 288 uhićenih u velikoj akciji Europola

  Hina           05.05.2023.         972 pogleda
Dark web: 288 uhićenih u velikoj akciji Europola

Međunarodna akcija protiv ilegalne trgovine na dark webu završila se uhićenjem 288 ljudi i zapljenom oko 51 milijun eura u gotovini i u kriptovaluti, priopćio je Europol. "Redarstvene snage su zaplijenile ilegalnu platformu (...) +Monopoly Market+ i uhitile 288 osumnjičenika umiješanih u kupnju i u prodaju droge na dark webu", navodi u priopćenju europska policijska agencija sa sjedištem u Den Haagu.

Uz to je zaplijenjeno 850 kg droge i 117 komada oružja, dodaje Europol koji je koordinirao međunarodnu operaciju pod nazivom SpecTor u kojoj je sudjelovalo devet zemalja. Akcija je uslijedila nakon operacije njemačke policije u 2021. u kojoj je bila zaplijenjena kriminalna infrastruktura platforme. "Europol je sve informacije prikupio na temelju vrijednih dokaza koje su ustupile njemačke vlasti", rekao je Europol.

Te su informacije "bile temelj za stotine nacionalnih istraga", dodaje agencija. Uhićene su osobe diljem EU-a - 52 u Njemačkoj, deset u Nizozemskoj i pet u Francuskoj - ali također u Velikoj Britaniji (158), Sjedinjenim Državama (55) i jedna u Brazilu. Među zaplijenjenom drogom bilo je 258 kg amfetamina, 43 kg kokaina, 43 kg MDMA-e i više od 10 kg LSD-a te tablete ecstasyja, dodaje isti izvor.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika